Gdzie wygne rurę na gientarce w pobliżu Gliwic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie czy jest gdzieś w pobliżu Gliwic firma co wygnie mi rurę fi 40 na odpowiedni kąt ??? Dodam że potrzebuje 90 stopni ale o dość długim promieniu gięcia . Bylem w 3 firmach albo panie się nie da albo cena z kosmosu . Z góry dzięki

Jak byś był zainteresowany regionem Sosnowca to napisz mi Pw

Cytat:
2012-07-10 17:07:10, Barti125pGRT pisze:
Tak jak w temacie czy jest gdzieś w pobliżu Gliwic firma co wygnie mi rurę fi 40 na odpowiedni kąt ??? Dodam że potrzebuje 90 stopni ale o dość długim promieniu gięcia . Bylem w 3 firmach albo panie się nie da albo cena z kosmosu . Z góry dzięki

Piotrek Baran (robi klatki) w Sosnowcu

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2012-07-10 21:35:26, mar125 pisze:
Piotrek Baran (robi klatki) w Sosnowcu

Do niego dzwoniłem powiedział że "czterdziestki" pod wydech nie wygnie.
Jest firma w Sosnowcu która sprzedaje giętarki trzpieniowe i oni to mogą zrobić. O ile dobrze pamiętam to minimalny promień na 40 mają 150mm

Jest jeszcze firma która robi wydechy w Siemianowicach Śląskich coś tam, pogiąć mogą.

[ wiadomość edytowana przez: malyglod dnia 2012-07-10 23:36:01 ]

[ wiadomość edytowana przez: malyglod dnia 2012-07-10 23:36:53 ]

W Tarnowskich Górach na Strzybnicy napewno są firmy które to zrobią.

kup kolanka hamburskie i po prostu zespawaj odpowiednia ilosc kawalkow. moze wyjsc taniej

dośc długi promień wiec odpada :[

dlaczego nie wygniesz na zwykłej giętarce?

Bo sie nie da???

da się, zalewasz rurę lepikiem czekasz aż stężeje i ją gniesz, później podgrzewasz i usuwasz lepik

zalewanie rury wydechowej lepikiem to zdecydowanie zajebisty pomysł, jakby piasku nie było... ale to też stosunkowo mało skuteczne rozwiazanie.

Cytat:
zalewanie rury wydechowej lepikiem to zdecydowanie zajebisty pomysł, jakby piasku nie było... ale to też stosunkowo mało skuteczne rozwiazanie.

Zapomniałem dodać że chodzi o lepik na gorąco.
Co do rozwiązania to jest to najskuteczniejsze rozwiązanie przy gięciu cienkościennych rurek aluminiowych.