| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mariuszplewik fiat 126p Lublin | 2014-05-01 22:46:13 Witam !
Na sprzedaż wystawiam mojego rajdowego fiata 126p. Auto zostało zakupione w 2010 roku po czym było sukcesywnie udoskonalane przez ostatnie lata, samochód został przystosowany również pod kat. B1 od której to właśnie zacząłem swoją przygodę z rajdami
Auto przez ten długi czas jazdy nie zawiodło ani razu, nigdy nie wróciłem nim na lawecie ani też na holu, zdarzały się drobne usterki ale zawsze dojeżdżał każdy rajd i bez problemów wracał na kołach
Przejdźmy do opisu auta. Silnik: Moc około 40km, zbudowany w Maju 2012r od tego czasu każdy rajd bez żadnej awarii silnika. Jego przebieg od tego czasu to około 5 tys km,pracuje na oleju Motul 10w40, nie bierze oleju ani też nie dymi an wysokich obr, nie ma żadnych wycieków. -wałek rozrządu w111 -głowica -5,5mm poszerzone kanały wylotowe oraz wycięte prowadnice + miedziana uszczelka -koło zamachowe 4kg (wyważone) -korbowody 350g -obrobione tłoki (podcięcia pod zawory) -koło pasowe aluminiowe dzielone 1:1 -wolny wydech breda wraz z mocną płytą aluminiową i zdejmowanym wyciszeniem. -aluminiowe osłony popychaczy -Dolot lejek RC wykonany z laminatu. -gaźnik seryjny w pełni zmodyfikowany, kopia Mazika na szczelinowej rurce emulsyjnej itp. -elektryczna pompa paliwa (niezawodna od 2 lat) -sprzęgło z bisa. -elektroniczny zapłon z eleganta odcięcie zapłonu przy 7tys obr. moduł i cewka zapłonowa przeniesione do wnętrza auta. Skrzynia: -seryjna po przeglądzie bez wycieków -nowe poduszki skrzyni -zabieraki oraz półosie oryginalne bez luzu na wieloklinie. Zawieszenie tył: -amortyzatory gazowe Bilstein B6 -skrócone i utwardzone sprężyny -dystans na koło 10mm -szpilki kół 80mm wklejone na mocny klej Loctite Zawieszenie przód: -amortyzatory KYB -resor sklepany na 9cm -szpilki kół 80mm wklejone na mocny klej Loctite -krótki skręt kierownicy Hamulce: -przód hamulce tarczowe z poloneza(przez cały czas bez żadnych problemów) -tył seryjne hamulce na nowych częściach wraz ze szczękami ferodo. Felgi: -zielone felgi aluminiowe RONAL 4szt z letnimi oponami pirelli P3000 -czarne stalowe felgi 4szt w tym dwie zimowe opony dębica frigo w dobrym stanie i 2 opony do wyrzucenia. -białe stalowe z bisa na oponach nadających się do upalenia
Wnętrze: -pomalowane na biały kolor -klatka -hydrauliczny ręczny (oryginalny hamulec ręczny oczywiście również jak najbardziej sprawny) -fotele Bimarco C -pasy Sparco oraz Shrotch -obrotomierz Lumel MS-2 w idealnym stanie -obudowa licznika flock -szerokie nakładki na pedały -wyłącznik prądu -bardzo lekkie boczki drzwiowe -kierownica zamszowa OMP z nabą SIK Nadwozie wzmocnione poprzez obspawanie kielichów amortyzatorów oraz połączeń zgrzewanych. Blacharsko do poprawek w kilku miejscach, ogólnie podłoga zdrowa bez żadnych dziur wewnątrz auta. -dolot z lewej kratki, wycięta półka nad silnikiem -chromowane zderzaki w bardzo dobrym stanie Po więcej informacji na temat auta zapraszam na fanpage na facebooku. https://www.facebook.com/PlewikRallyTeam tam można obejrzeć całą historię startów tym samochodem oraz wiele filmów
Sprzedaję z wielkim żalem, jednak przyszedł czas na zmianę auta i jestem zmuszony do sprzedaży. W razie pytań proszę o kontakt tel. 781-735-315 Cena ostateczna za całe auto 3500 plus w tym części które mi zostały z tych kilku lat jazdy
zdjęcia [ wiadomość edytowana przez: mariuszplewik dnia 2014-05-01 22:46:45 ] |