Omega-A-Caravan GL Diamant

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich ludzi , jestem tu pierwszy raz, mam 17 lat i na samochodach sie za bardzo nie znam , a przywiódł mnie tu mój tatuś który ostatnio kupił Opelka (model w temacie) i szuka do niego jakiejś dokumentacji, schematów itd.
O ile wiem, bo szukałem na stronce www.urg.prv.pl są jakieś tego typu pliki w .pdfie tyle że to wszystko stoi na neostrada.pl a stamtąd coś ściągnąć to sztuka . Jeśli przeczyta to ktoś ( ) kto to ma a najlepiej "urg" czyli o ile się nie myle właściciel stronki i moderator tego działu i mógłby wysłać tą dokumentację na email - hazz3k@konto.pl albo na gg - 3543654 byłbym baaardzo wdzięczny

Witam kolejnego Omegowca )

Ja rowniez Witam i pozdrawiam nowego Omesiarza

Haszku, przekaż tacie, że nie mógł dokonać lepszego wyboru, no chyba gdyby kupił "B" zamiast "A" , ale i tak witam serdecznie. Dawaj tatę na forum, pomożemy w miarę możliwości dopieścić bestię.
Pozdr z Wawy, Janusz

tu jest troche imfo o omach Tytuł strony

ja rowniez witam wielbiciela bestii

pozdro
ROBUR

Cześć

witamy w zespole !!!

pozdr.
Sagittario

Siemka

Cytat:
no chyba gdyby kupił "B" zamiast "A"

Janusz nie namawiaj do złego

hehe widzę że spoko tu klimacik ^^, no i znowu przychodzę z tatusiem tym razem z pytankiem czy nie wiecie (pewnie wiecie) czegoś na temat klimatyzacji w naszym samochodziku, bo jak kupiliśmy to cośtam niby było zepsute, no i niby by się naprawiło tylko że jak wcześniej przez 7 czy 8 lat człowiek sie bujał Asconą '84 to teraz takie urządzenie w samochodzie to kokosy tyle że nie chodzi, a stary chce naprawić tylko nie umie

witamy

www.los.omegas.bestiales.pl -> dział garaż -> instukcje/schematy - stamtąd ściagac, urg.prv.pl to juz prechistoria

hmm a tak apropos los omegas bestiales to po hiszpańsku ??

co do klimy, to zależy na ogół ile auto było w Polsce.
W Niemczech raczej użytkownik dbał o klime.
A u nas kupił któs Omege, bo tania, a że mu klima przestała chodzić to olał, bo oszczędzał na każdej śrubce.
A bez czynnika smarującego kompresorek idzie w pi...u, nawet kiedy nie pracuje.
Klima musi być na chodzie cały czas.

hmm a co to ten czynnik i gdzie się znajduje ??

Czynnikiem napelniasz uklad