Pytanie o opony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na samym poczatku witam, bo to moj pierwszy post tutaj.

Mam do was pytanie, poniewaz doszly mnie sluchy, ze na tym forum testujecie dosyc systematycznie oponki roznych marek.

Mianowicie planuje zakup nowych opon letnich do mojego samochodu (suzuki swift gti). Moj wybor padl na rozmiar 195/50 R15.
Interesuje mnie model Barum Bravuris glownie z uwagi na niewygorowana cene.
Dodam, ze styl mojej jazdy jest umiarkowany (czasem agresywny, czasem spokojny).
Chcialbym zapytac czy ktos z was mial do czynienia z takim ogumieniem i jakie ma na jego temat opinie.
Ewentualnie co polecilibyscie mi w cenie do 700-800 zl za komplet (mowa wylacznie o nowych).

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

dopiero nam sie zima zaczeła! a ty juz o letnich oponkach?

W zimie jezdze na zimowkach goodyear ale na lato potrzebuje jakies oponki na alu
A teraz mozna kupic letnie opony w miare tanio

Za taką cenę powinieneś znaleźć na giełdzie PIRELLI P5000 DRAGO w tym rozmiarze...

Głośne i mało komfortowe, ale gdy już będziesz chciał pojechać ostrzej, to...

Sztywny bok opony, świetna na mokrym, rajdowe spektrum dźwięków , na suchym "wściekła" prawdziwie...

Dla mnie rewelacja, 2 klasy lepsza od DĘBICY FURIO i wymienionych przez Ciebie BARUMÓW oraz wszelkiego typu budżetowych wynalazków nawet czołowych producentów.

Ja moge Ci powiedziec tyle, ze nie warto kupowac opon bieznikowanych Kupilem takie firmy Profil. Na zakretach wyginaja sie jak balony. Nie da sie jezdzic. Nie zaryzykowal bym startu w jakiejs popularce na tych oponach Skonczylo by sie to pewno zsunieciem sie jej z felgi. Pieniadze wyrzucone w bloto

Pamiętaj że świat nie kończy się na oponach typu Dębica, Barum, Dunlop czy Good Year.
Popatrz na "tą stronkę" , można tu wybrać wiele ciekawych opon mniej popularnych w polsce, a ceny mają naprawdę dobre!
Ja bym polecał szczególnie:
- Nokian NRHi 215zł
- Toyo Proxes T1-S 214zł
- Avon ZV3 201zł
- i jedne z najlepszych deszczówek, ciut droższe 225zł Uniroyal RainSport 1
a z tańszych to Nankang NS-2 lub Kumho 712 po 175zł
wszystko w twoim rozmiarze.
Pozdrawiam.

wielkie dzieki, tej strony nie znalem

Cytat:
2005-02-12 09:43:22, InFiK pisze:
wielkie dzieki, tej strony nie znalem

No właśnie, nikt jej nie zna a szkoda

Sorki ze odgrzewam kotleta ale chcialem wam wszystkim podziekowac za rady.

Zdecydowalem sie zakupic Uniroyal Rainsport 1

Cytat:
2005-03-17 20:16:53, InFiK pisze:
Sorki ze odgrzewam kotleta ale chcialem wam wszystkim podziekowac za rady. Zdecydowalem sie zakupic Uniroyal Rainsport 1

Myślę że to słuszna decyzja. Na polskie drogi i koleiny z wodą.

sparwdz ta strone (jaks hurtownia z wrocka ) wydaj mi sie ze jest taniej niz ta podawana ponizej przez kolege osobiscie kupilem 2 oponki z dostawa pod drzwi bezproblemowo
http://www.baloon.pl/

to znaczy te barum na bank sa tansze bo 150 zł jakos

Przed zakupem to proponowałbym porównać ceny z wielu sklepów internetowych: baloon.pl , netcar.pl, sklep.opony.com.pl itd...