Wycieraczka tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś próbował przerobić w MK5 tylną wycieraczkę, żeby normalnie stała w górze w stanie spoczynku?

Cytat:
2005-10-04 11:41:27, surec pisze:
stała w górze w stanie spoczynku?

to Ci się udało

A może niech się wypowie kobieta....

chociaż to paradoks to kobiety o tym marzą

Cytat:
2005-10-04 12:24:48, Remarq pisze:

Cytat:
2005-10-04 12:24:48, Remarq pisze:

Hhehehe ciekawe, bardzo ciekawe ....

Chyba musimy zmienić kategorię tego wątku...

no ale wracając do tematu kto pomoże koledze i odpowie na właściwe pytanie?
Ja nie pamiętam jak to jest , czy samo przestawienie ramienia na frezowanej oście coś da. Kiedyś robiłem to w CC z tyłu ale tam jak ramie dobijało do miejsca gdzie był duży opór odbijało zpowrotem. Więc np zimą po ustawieniu do góry kiedy skrobała po lodzie czasem kończyła swoja prace tak lekko po skosie.

Cytat:
2005-10-04 12:42:37, Agunia pisze:
Hhehehe ciekawe, bardzo ciekawe ....

...a ja mam żonę Agnieszkę-Agusię...

Cytat:
2005-10-04 12:49:53, Remarq pisze:
no ale wracając do tematu kto pomoże koledze i odpowie na właściwe pytanie? Ja nie pamiętam jak to jest , czy samo przestawienie ramienia na frezowanej oście coś da. Kiedyś robiłem to w CC z tyłu ale tam jak ramie dobijało do miejsca gdzie był duży opór odbijało zpowrotem. Więc np zimą po ustawieniu do góry kiedy skrobała po lodzie czasem kończyła swoja prace tak lekko po skosie.

Nie da rady Remarq-zbyt proste by było. Myślałem nad obróceniem całego mechanizmu (tak robiłem w innych autach), ale brak miejsca w klapie, no i klapa...

Cytat:
2005-10-04 12:51:16, surec pisze:
...a ja mam żonę Agnieszkę-Agusię...

No widzisz jak fajnie co za zbieg okoliczności.
PS. co do montażu wycieraczki takiej pojedyńczej ale na przód chyba jest co nieco w temacie "Bardzo ciekawy przód" pan Mazzi 19 mówi, że sporo informacji można znaleźć w archiwum.