Schemat elektr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorry ale jestem tu nowy WITAM WSZYSTKICH i moam pytanko gdzie znajde schemat elektryczny do espero ???
Po drugie ma Ktos dostep do tanich czesci bo szukam zamka tzn klapki zamka bagaznika bo jakis smarkacz mi urwal !!

Pozdrawiam !!

Espero the BEST

Jeśli nadal szukasz schematu to mogę wysłać Ci go mailem.
P.S. Mieszkasz w Miasteczku ?? Często tam bywam więc może się kiedyś spotkamy.

super prosze o przeslanie na raffsa@simplusnet.pl (pisalem na priv ale chyba cos nietak ).

spotkanie super jestem ZA !!

raff

Wysłałem dopiero teraz bo mam padnięty internet w pracy

Cytat:
2003-04-02 18:34:53, Tomek_L pisze:
Wysłałem dopiero teraz bo mam padnięty internet w pracy

Hi

Masz może jeszcze gdzieś ten schemat?
może ktokolwiek???

Pomóżcie, również potrzebuję schematu elektrycznego.
Chce podłączyć radio a na żadnym z przewodów w kostce nie pojawia się 12V po przekręceniu stacyjki. Jest tylko stałe 12V.

Cytat:
2005-03-12 16:36:33, yeti pisze:
Pomóżcie, również potrzebuję schematu elektrycznego. Chce podłączyć radio a na żadnym z przewodów w kostce nie pojawia się 12V po przekręceniu stacyjki. Jest tylko stałe 12V.

Yeti z pewnoscia na czerwonym jest napiecie a na czarny masa
oba złącz to sie dowiesz ze było tam napiecie

Sorry i pozdrawiam, zycze powodzenia w zakładaniu radia, oby długo służyło

Zdaje się, że na kablu czerwono-żółtym pojawia się napięcie po przekręceniu kluczyka. Są dwa takie kable czerwono-żółte - jeden stały plus a drugi plus po stacyjce.
TYlko pytanie - po co? Ja mam podłączone na stałe, dzięki temu mogę sobie radyja posłuchać bez wkładania kluczyka.

Cytat:
TYlko pytanie - po co? Ja mam podłączone na stałe, dzięki temu mogę sobie radyja posłuchać bez wkładania kluczyka

Tylko jak zapomnisz i zostawisz radyjko na noc włączone na ostrymm mrozie to rano mozesz miec niespodziankę i nie zapalisz?

rzeczywiscie, o tym nie pomyślałem!
Ale jakoś od 6 lat nigdy nic takiego mi sie nie zdarzyło. Mam taki odruch wyciągania karty kodowej która wyłącza radyjko...
Ale jeśli ktoś nie jest pewny swojej pamięci to rzeczywiście lepiej zrobić wyłączanie po wyjęciu kluczyka.

a nie da sie zrobic tak jak jest w astrach czyli po godzinie granie bez kluczyka radio samo sie wyłacza?

Niestety mam takie radio, że nawet wyłączone pobiera 0,9A i zdycha mi akumulator. Mam taki czerwono-żółty przewód ale nie ma na nim napięcia po przekręceniu kluczyka.

styk sygnał

1 +12 V zasilanie
2 masa
3 +12 V podtrzymanie
4 podświetlenie
5 ster. ant. automat.
9 głośnik RR+
10 głośnik RR-
11 głośnik RF+
12 głośnik RF-
13 głośnik LF+
14 głośnik LF-
15 głośnik LR+
16 głośnik LR-

jesli nie miales nic zmienianego w instalacji to tak wlasnie masz jak na tym schemacie..jesli twoje radio wymaga podtrzymania i jest az tak pradozerne to niestety trzeba chyba zmienic radio...haha nie mowie ze na mojego pioneerka...choc..

zarty zartami ale serio zupelnie jesli ci akumulator pada przez noc z powodu radia to albo twoj akumulator jest do wymiany albo radio albo co chyba malo prawdopodobne jesli nikt nie grzebal ze instalacja ma jakies zwarcie

obszerne opisy dotyczace instalacji radiowych znajduja sie tutaj

przy okazji.na mojej kostce tej wpinanej w kostke oryginalna byl kazdy kabelek opisany..myslalem ze to norma

pozdrawiam

Cos w tym musi byc ,znajoma ma Seicento ,i jak niezdejmie panela to po nocy go nieodpali.wymienila juz trzy radia
i nic z tego .
Elektrk mowil ze wszystko w porzadku(chyba powinna zmienic elektryka).
Po roku sie poddala. I tak to trwa juz cztery lata.

Cytat:
Ale jakoś od 6 lat nigdy nic takiego mi sie nie zdarzyło. Mam taki odruch wyciągania karty kodowej która wyłącza radyjko...

Co to za radio nakarte kodową jakis wypas!!!!

Cytat:
Cos w tym musi byc ,znajoma ma Seicento ,i jak niezdejmie panela to po nocy go nieodpali.wymienila juz trzy radia
i nic z tego .
Elektrk mowil ze wszystko w porzadku(chyba powinna zmienic elektryka).
Po roku sie poddala. I tak to trwa juz cztery lata.

Niech lepiej zmieni samochód a nie bogu ducha elektryka

Cytat:
2005-03-13 07:38:13, Zerwikaptur pisze:
Cos w tym musi byc ,znajoma ma Seicento ,i jak niezdejmie panela to po nocy go nieodpali.wymienila juz trzy radia i nic z tego . Elektrk mowil ze wszystko w porzadku(chyba powinna zmienic elektryka). Po roku sie poddala. I tak to trwa juz cztery lata.

Niech spróbuje zamienić kabelki z zasilania +12 a z podtrzymania. Bo też miałem coś takiego w nowym seicento wyładowałem akumulator, zmieniłem kabelki i działa.

Raffsa

Dzieki Raffsa za podpowiedz ,ale za tydzien bedzie nieaktualne bo go sprzedaje.
Zakupla juz sobie rocznego VW Lupo.

Czy ktoś może wspomóc mnie schematem elektrycznym, plizz...
mile widziany jakiś pdf'ik lub jodpeg

YETI, skontaktuj się z kolega Cezariuszem-też jest z Lublina, o Ci powinien pomóc.