Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2009-05-27 00:47:40
Tylko jest jeszcze taki jeden szkopul, fotoradar mierzy realna predkosc, a licznik przeklamuje. Przy mniejszych oponach zamknalem szafe majac jeszcze automat ![]() jak fotka byla robiona, to GPS pokazywal 245km/h |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-27 05:48:37 Abi oczywiście wybrałeś punkt 3
Czyli nie wiesz kto prowadził ale bierzesz odpowiedzialność ![]() |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2009-05-27 07:33:32
Nie pamiętam ale chyba nie było takiej opcji....Już mnie wycenili na 350 i 8 punktów... ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2009-05-27 07:37:13 wycenili, ale mozesz powiedziec ze to na pewno nie Ty i nie pamietasz kto. Nie ma Twojej twarzy na fotce, wiec przynajmniej zaoszczedzisz sobie punktow ![]() |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-27 10:34:39 Abi popatrz w mój wątek, jak zdjęcie jest od tyłu to mogą Ci naskoczyć, bo kierowcy nie ma jak ustalić.
trafiony - zatopiony Ja zakreśliłem trójkę, |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2009-05-27 11:12:05 Mi się wydaje że jeśli na fotce jest widoczny numer rejestracyjny to Policję gówno obchodzi kto jechał, właściciel musi we własnym interesie ustalić kierującego. |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-27 11:27:29 Cleber a przed napisaniem czytałeś moje pismo w wątku o Borsku ?
Nie wprowadzaj w błąd kolegi, Abi mógł być a) pijany, b) bardzo pijany c) jeszcze bardziej pijany Banda ze zlotu wzięła auto i pojechała pojeździć i jak ma ustalić po przebudzeniu kto jechał ? Po to jest właśnie opcja III, |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2009-05-27 11:41:45 Cleber prawo polskie jest takie, ze jak na zdjeciu nie ma kierujacego, to masz prawo nie pamietac kto prowadzil. Wtedy kara idzie na wlasciciela kierowcy, ale bez punktow. kare nie dostajesz ze wykroczenie, ktore popelniles tylko za odmowienie wskazania kierujacego czy cos takiego i widelki na to sa 50-500, ale z reguly daja wartosc wykroczenia. Ja to przerabialem jak zle zaparkowalem ![]() |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2009-05-27 22:31:32 ok zawsze się można czegoś nauczyć ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2009-05-27 23:26:19
Cleber dobrze napisałeś w poprzednim poście - właściciel ustala popełniającego wykroczenie, jak nie może - sam płaci. ew. kierujący jest na foto ale właściciel pojazdu nie daje rady go rozpoznać ![]() |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2009-05-28 06:04:52 wiecie co, wkurwia mnie takie krętactwo i szukanie sposobu obejścia płacenia czy naliczenia punktów, jak jebn... Potrącisz kogoś na drodze na wsi z 2 domami na krzyż i nikt tego nie zobaczy to, co gaz do dechy. Lepiej chyba było zwolnić i nie mieć fotki albo, jak co to płace i nie narzekam moja wina, przyznaje się płace. |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-28 06:13:38 Seweryn a mnie wkurwia, że
- fotoradary są ustawiane nie po to żeby było bezpieczniej tylko żeby była kasa. - znaki drogowe są ustawiane wg widzimisię, - płacę podatki na drogi które zagrażają życiu, - płacę podatki na zdrowie a nie mogę się leczyć, - płacę podatki na policję a nie czuję się bezpiecznie, - płacę złodziejskie OC a przy każdej naprawie jestem orżnięŧy, itd a lista jest długa, I to co cię wkurwia u innych zostaw dla siebie, to tylko i wyłącznie twoja sprawa, |
gumbas-66 LOB MEMBER AUDIIIIIIIIIII warszawa | 2009-05-28 07:48:23 oooo i już jest dym ![]() ![]() ![]() |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2009-05-28 08:09:44 Mnie ogólnie w tym kraju wszystko wkurwia, ale to właśnie przez nasze, (czyli całego narodu) kombinowanie jest tak a nie inaczej.Najlepiej by było wyjechać, ale gdzie ja prosty człowiek za granice tam jest pewnie tak samo. Wiktorzi przepraszam, że cię uraziłem, ale podobno każdy może się wypowiedzieć wolny kraj, wolność słowa itp. |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-28 08:34:37 ee tam obraziłeś, w LOB-ie jesteśmy i nie ma to tamto. ![]() Też mnie ogólnoludzka pochwała kombinatorstwa wk...a, bo przez to ja uczciwy dostaje po .... kieszeni. Ale tu z fotoradarami jest walka z systemem od zawsze popierana w Polsce, nawet front walki z fotoradarami się narodził i coś tam niecoś zmalowali ![]() Myślę, że żaden z nas w przypadku wypadku by nie uciekł, ale ludzie są różni, generalnie jestem za zniesieniem wszelkich ograniczeń i radarów poza miastami i postawienie tam znaków sugerujących dopuszczalną prędkość - jak wylecisz twój problem - oraz przeniesieniem całej Policji do miast i tam karaniem do bólu. I to będzie moje hasło wyborcze. |
![]() mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2009-05-28 20:53:13
I wtedy ja bym na Ciebie głosował. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2009-05-28 23:36:15
eee tam. przebijam: sieć 1.000km autostrad w 2 lata brak podatków brak fotoradarów brak kryzysu i rekordowy wzrost pkb a po 3latach każdemu po 1.000.000pln dobry program? kto za? no dobra, jeszcze parę celnych oszczerstw na konkurencję i wiadomo, że wygram. Jak już się ustawię + rodzinę i znajomych, obiecuję po 2 latach płomienne przemówienie ze zwalaniem wszelkich niepowodzeń na poprzednika i opozycję, dodam ambitne plany budowy 100km autostrad, pomysł na obniżenie podatków o 1%, na koniec pomacham tabelką nt. "każdy kryzys kiedyś się kończy", więc zaraz będzie lepiej tylko znowu na mnie głosujcie ![]() banalne, a jednak wiele milionów ludzi zawsze da się nabrać ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2009-05-28 23:55:24 to raczej kwestia tego, ze kogos wybrac trzeba, a niestety kazdy ma podobny program do Twojego, wiec trzeba wybrac/strzelic kto najmniej bedzie wzbogacal siebie i rodzinke, a bardziej zadba o kraj. W koncu jak sie polepszy w kraju, to takze u niego i jego rodzinki, ale to chyba jest juz zbyt dalekosiezne by to wladza mogla dostrzec.
Dla mnie polityka teraz polega tylko i wylacznie na oczernianiu drugiego i dokopywaniu im, a zupelnie nie zajmuje sie problemami jakie nas nekaja.... lepiej o tym nie rozmawiajmy, bo czlowiek sie denerwuje od razu... ![]() |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-05-29 08:04:03 Tylko, że twoje 7gsi są nierealne a moje tak, i to jeszcze przyniosłyby realne oszczędności.
Ale o polityce gadać nie będziemy, bo nie wolno. |