Problem z wyborem i instalacją sprzętu. Jeśli ktoś może...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jestem posiadaczem samochodu Łada 2107, rocznik 91 Chcę zainstalować jakis sound system. Mam na ten cel ok 1200zł. Co polecacie? Byłem w jednym sklepie car audio w Kielcach i mi polecają głośniki na przód hertz system, nie wiem dokładnie jaki model, za 300zł a na tył jajka JBL za 250zł. Co o tym myślicie? Wybór odtwarzacza to najmniejszy problem. Acha, nuzyka ktorej słucham to rap. No i wiece ze łada ma "cienkie" drzwi i ciezko bedzie zainstalowac tam glosniczki. mozecie cos poradzic? W sklepie chca mi sprzedac takie dostawki do drzwi, razem z połka przey drzwiach za 250zł. Nie wiem czy jest sen wydawac na to kase. Jesli kots wie jak rozwiazac ten problem to bylbym wdzieczny za informacje.
Z góry DZIEKI!
Pozdrawiam!

Takie panele to sam mozesz wykonac. Do lady latwo sie to robi. Sam robilem cos takiego dla kumpla do DFa i nawet nam to wyszlo a 250 do przodu jestes. System przedni odseparowany to dobry pomysl. Mowisz ze radio to nie problem tzn masz juz jakies? Chcesz zeby byl wzmacniacz?

A jak wykonać takie panele? Trudne to jest ogolnie? Bo bez nich to raczej nie da rady no nie??
Co do radyjka to jeszcze nie mam, mysle ze kupie jakiegos pionierka albo sony tak do 500zł. Tak przy okzaji to co polecacie za taką kase??? A wzmacniacz...myśle ze jak na radiu bedzie 4 razy po 50 to powinno byc dobrze...dobrze uwazam??
Jak mowilem ok 1200zł do rozdysponowania...proszę o każdą rozsądną propozycję...
Z góry dzięki!!

Panele to kawalek mdfu z dziura na glosnik i solidnie przymocowany do konstrukcji drzwi (bron boze do tapicerki). Mozna je ladnie obkleic i bedzie git. Radio do 500?? Clarion, JVC, Pioneer da sie dostac. Skupilbym sie na przodzie z glosnikami a tyl byl uzupelnieniem skoro ma pracowac na radiu. Licz sie z tym ze te 50W to jest moc szczytowa, ciagla jest na poziomie 12-18W

Wlasnie poczytalem troche i co nieco mi sie wyjasnilo. Powiedzcie mi czy dobrze mysle:
Skupie sie teraz na radiu, dobrym wygłuszeniu drzwi, ogolnie na przodzie. A te jajka JVS na tyl to chyba nie najlepszy pomysl no nie? Lepiej dokupic pozniej wzmacniacz 4 kanalowy i wstawic subwoofer. Dobrze kombinuje??
Jesli tak to powiedzcie czy moj wybor na przod tych systemow hertz za 300zł jest trafny??
Mam 1200zł, wiec chyba nie dam rady na razie ze wszystkim sobie poradzic...tj. wzmacniacz i sub...co o tym myslicie??
Wole poczekac i kupowac juz cos konkretnego...

A co myślicie o tym źródle??
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,8,21&kid=21&pid=815

albo o tym?

http://www.allegro.pl/item97045692__nowosc_2oo6_alpine_9846r_rm_gw_24m_cevat_od_ss.html

no radyjko jak najbardziej dobre, ale jezeli głosniki maja byc zasilane z samego radia i czasami lubisz sobie posłuchac stacji radiowych to bardziej polecałbym Clariona Co do głosniczkow to w cenie do 300zł kupisz bardzo fajne Powerbassy ktore bardzo sympatycznie graja Co do twojego rozumowania z wygłuszeniem drzwi i potem dokupiemiem wzmacniacza i subwoofera to jak najbardziej prawidłowe rozumowanie

Wiesz, te radia Clarion...jakos mnie nie przekonują......Nie wiem czemu ale nie. Stacji radiowych praktycznie wogole nie slucham wiec ten Alpine bedzie ok no nie?? I juz lepiej nie szukac jakiegos np. Pioneera?? *no bo taki nowy pioneer jest tez juz za ok 400zł, troszke bym zaoszczedzil *
A co do glosników to jaki konkretnie model tych Powerbassów?? Są one lepsze od hertzow?? Oczywiscie w tej samej cenie. Acha, jeszcze jedno, opłaca się teraz kupowac wzmacniacz bez subwoofera czy poczekac?...chodzi mi o to czy bedzie znacząca róznica jak glosniczki będą zasilane ze wzmacniacza czy bezposrednio z radyjka....
Liczę na pomoc!!!!

po primo masz butle z LPG???
po secundo w jakim stanie jest ta łada??

po tercio jaki ma silnik ??

aha "suba" w bagazniku sobie odpusc to juz mowie ci na wstepie...

[ wiadomość edytowana przez: arsen dnia 2006-05-01 22:12:08 ]

LPG nie posiadam...

Stan: bardzo dobry...poważnie

Silnik: 1500

Czemu skrzynka w bagażniku to zły pomysł??

czemu zły pomysł hmm oj chyba nie masz długo tej łady

ale powiem wprost... klape ci w kosmos wypir...li a ty i tak nic nie usłyszysz jak nie masz LPG czyli butla nie wadzi to proponuje wycia2 otworki na głosniki 20cm w tylnej półce(Blacha tez) i zamontowac na sztywno mozesz sobie wtedy dodatkowo zabudowac cała ta półke co masz w bagazniku zeby grało jako skrzynka i dac B-r do bagaznika zeby na zewnatrz "lepi dudniło"
co do przodu pamietaj ze w desce masz miejsce na 2 głosniki 10 cm tam proponowałbym midwoofery wmontowac panele w drzwi oki pomysł dobry tweetery na przodzie... hmm ja woziłem na słupkach ale wywaliłem bo zbyt wielki jazgot był. acha łada 2107 z jej aerodynamika pustaka produkuje tyle wysokich tonów w czasie jazdy ze bas który cieszy na postoju znika podczas jazdy wez to pod uwage...