Kto zakladał swoja firme i brał kase z urzedu?? te 12 tys?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. dzialał ktos cos takiego?

Jeszcze jedno zasadnicze pytanie - to dają czy pożyczają? Ale w koncu to Polska to na co ja licze... Na razie szukam kogoś kto mi podpisze papier ze przyjmie jak bede miał C+E to by mi zasponsorowali chociaz te 70% czy ile tam...

Cytat:
2006-05-10 18:27:57, Pat_kdb pisze:
Jak w temacie. dzialał ktos cos takiego?

ja polecam
dają, ale jesli firma nie utrzyma si eprzez rok musisz oddać

12 tys jak 12 tys.
Zobacz ile mozna z uni wyciagnac majac połowe budżetu...
Robisz warsztat samochodowy pozyczas trche kasy ( sporo kasy ) kupuejsz w ciul sprzetu ekologicznego który przyczyni sie do rozwoju regionu i obnizenia toksycznosci i takie podobne pi!@ i co oddają chyba 2/3 całosci ale max 100 tys euro cos takiego

w jaki sposób i gdzie o taką kase (12 koła) sie starać ojciec chce zakładać myjnie i tapiecerke i takie tam i kazała sie dowiedzieć?

Otwieram punkt skupu puszek i butelek po komandosie,przez przynajmniej rok na bank sie utrzymam na rynku,bede miec konkurencyjne ceny a i stalych klientow do konca ich dni bede miec. Co mam zrobic zeby dostac te 12tys. i zrobic sobie jakas profi rajdowke??

Właśnie, a są jakieś dopłaty do budowy rajdówki?

nie, tylko do odbudowy klasyka

daja. a rok sie utrzymam jak nic) jutro ide z wniskiem

to daja tylko tym co sa swiezy?? w sensie ze takim co dopiero teraz dzialalnosc zakladaja?? czy jak ja mam od poltora roku dzialalnosc to tez moge??

a gdzie trza uderzyc z takim wnioskiem??
bo jestem akurat w trakcie zakladania firmy...12tys by sie przydalo jak nic

do urzedu pracy. jedt kilka warunków niezbednych, ktore np. ja spelniami, a znajomy nie, choc mamy te same lata

ja sie udaje jutro/pojutrze z wnioskiem ale co mnie najbardziej ciekawi:

co mozna zakupic za ta kase? niemozna auta, itp, ale komputer, lokal i maszyny mozna.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-05-11 01:18:50 ]

Cytat:
2006-05-11 01:17:22, Pat_kdb pisze:
do urzedu pracy. jedt kilka warunków niezbednych, ktore np. ja spelniami, a znajomy nie, choc mamy te same lata ja sie udaje jutro/pojutrze z wnioskiem ale co mnie najbardziej ciekawi: co mozna zakupic za ta kase? niemozna auta, itp, ale komputer, lokal i maszyny mozna. [ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-05-11 01:18:50 ]

mozesz kupić to co masz wpisane we wnoisku/biznesplanie. Jeśli wpiszesz auto i twj wniosek przejdzie to muisz kupić auto nic innego

Ja życze powodzenia. Bo jak nie masz dojśc do urzędników to ciężko cos takiego dostac. Jak my dwa lata temu próbowaliśmy (w miejscu zamieszkania żony) to dowiedzieliśmy się że środki jakimi dysponuja na te cele wystarczają na j e d e n taki kredyt rocznie.
No ale to było dwa lata temu, więc może się coś zmieniło, zreszta tutaj, w śląskim może urząd ma większe możliwości. Ja tak jak napisałem, życzę Ci powodzenia.

ooo jaki dpobry temat.

moze ktos opisze wiecej co i jak i gdzie itp.

ja wiem z własnego doświadczenia że trzeba być bezrobotnym przez rok!! i nie wolno odrzucuc zadnej propozycji pracy ( jak sie nie odrzuci to juz sie nie jest bezrobotnym i nie trzeba zakłdać swojej firmy), trzeba sie przez rok utrzymac na rynku! I te 12 tyś to jest jakos podzielone w procentach co na jakie rzeczy można przeznaczyc i przedewszystkim trzeba mieć na wszyskto faktury!

Cytat:
2006-05-11 11:20:56, BareK126 pisze:
ja wiem z własnego doświadczenia że trzeba być bezrobotnym przez rok!!...

No to kapa juz na poczatku

Cytat:
2006-05-11 11:20:56, BareK126 pisze:
... przedewszystkim trzeba mieć na wszyskto faktury!

No to akurat jest oczywiste

Cytat:
ja wiem z własnego doświadczenia że trzeba być bezrobotnym przez rok!! i

dupa maryny, ja byłem na bezrobociu zarejestrowany miesiac

Cytat:
trzeba sie przez rok utrzymac na rynku!

No chyba po to bierzesz ta kase zeby z niej wyciagnąć jeszcze wiecej, chociaz z niektorymi to nie wiadomo

Cytat:
I te 12 tyś to jest jakos podzielone w procentach co na jakie rzeczy można przeznaczyc

bzdura, piszesz biznesplan i w nim pisze sz co potrzebujesz, jelsi przejdzie musisz kupić to co masz w BP i tyle, nawet ceny sie nie mussza zgadzać, ale musi byc to co masz wpisane w umowie z urzedem pracy

Cytat:
Bo jak nie masz dojśc do urzędników to ciężko cos takiego dostac.

Żadnych dojść nie miałem, całość zajeła mi 1 noc pisania BP i kilka wizyt w urzędzie

Hmm, to musze pomyslec co by tu otworzyc swojego

Lord jak wygladala u ciebie sprawa zakupu konkretnego? Ja postawilem na 2 fachowe maszyny i komputer z oprogramowaniem do prowadzenia dzialanosci. Pomniejsze duperelki napisalem ze zakupuie z wlasnych srodkow.