Nie dziala oryginalny pilot od Omegi B 94 r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem ze swoja Omega.Wrocilem z zakupow zamknalem ja i poszedlem do domku.Nastepnego dnia podchodze chce otworzyc z pilota a tu echo pilot nie dziala Pierwsza mysl baterje zakupilem nowe i dalej nic nie dziala !!!!Otwieram drzwi kluczykiem ale po otwarciu zalacza sie immobilajzer i dupa nie moge jej odpalic.Żaden przycisk na pilocie nie dziala choc dioda sie swieci"mruga".Pomocy co mam robic ????
Chcialem zaznaczyc ze w nocy nie wiem w jaki sposob wyladowalo sie ako do zera nie moglem otworzyc samochodu nawet kluczem centralny sie zblokowal i nurkowalem pod autem z drugim ako i podlaczylem sie do moich klem cos drgnelo i moglem otworzyc zamek od drzwi kierowcy ale pilot juz nie dzialal

[ wiadomość edytowana przez: dan-77 dnia 2006-06-22 19:29:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: dan-77 dnia 2006-06-22 19:34:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: dan-77 dnia 2006-06-22 19:57:58 ]

Kolego... a może spróbuj zaprogramować pilota od nowa
Tzn włącz zapłon i naciśnij przycisk zamykania na pilocie
Trzymaj go aż central zarygluje i odrygluje drzwi tzn jakieś 30s.
U mnie też kiedyś tak było i ponowne programowanie pomogło
aa i jeszcze sprawdź wszystkie bezpieczniki!
Powodzenia

bezpieczniki sprawdzone wszystko ok czytalem juz na forum o tym sposobie i go probowalem nic sie nie dzieje czy z wlaczonym zaplonem czy bez wlaczonego zaplonu masakra najgorsze jest to ze to sie stalo z dnia na dzien

[ wiadomość edytowana przez: dan-77 dnia 2006-06-22 20:20:43 ]

z tym immo jest cosik nie tak..
Jeśli masz drugi kluczyk to spróbuj przy jego pomocy odpalić
może immo w tym pierwszym kluczyku zdechło:/
Jeśli nie da rady to odłącz akumulator na pare godz- w ten sposób zresetujesz kompa
Może coś to da...

Niestety posiadam tylko jeden klucz do niej Nie mam pola manewru !!!Sprobuje z tym ako moze to cos da .Probowalem odlanczac tylko na parenascie minut moze go zostawic na noc moze sie namysli i zacznie dzialac.

to może wydłub immo z kluczyka...
tzn podważ czymś płaskim obudowe kluczyka
Tam w środku jest immobilajzer.. nic specjalnego
wygląda jak mały magnez
Spróbuj włożyć kluczyk w stacyjke i przyłożyć możliwie jak najbliżej stacyjki ów "magnez"
W ten sposób spróbuj odpalić
No a aku odłącz na noc i sprawdź rezultat rano
Poczekaj z odpaleniem aż zgasną kontrolki

panowie w archiwum jest wszytko o pilotach na podczerwień.
Często padały, i nic nie można z nimi zrobić. (Jeśli nie idzie zaprogramować)
Niestety kluczyki na podczerwień to porażka. Najlepiej wymontować oryginalną centralkę, i założyć nowy zestaw + alarm. Wyjdzie dużo taniej niż ew. naprawa oryginalnego kluczyka w ASO Opla.
Polecam zagladnięcie do archiwum

Ja miałem podobny prblem z pilotem. Dioda świeciła a nie dział.
Jak zestroiłem na nowo (przekręcenie kluczyka w stacyjce i przyciśnięcie przycisku) troche podziałał i przestał.
Wkońcu przy okazji naprawy wyświetlacza okazało sie że koleś robi tez piloty i mi naprawił. Kosztowało mnie to pore PLN a efekt super zarówno wyświetlacz jak i pilot działa lux.
Jak ktos chce to to jest jego numer GG 5785387
Pozdrawiam

pilot juz dziala dziekuje za podpowiedzi

A mozesz napisac jak sobie poradziłeś ? Moze sie komuś przyda kiedyś...

No właśnie, bo mi też raz działa, a raz nie i musze go programować co chwile.

I dopisze się do topicku, bo zastanawiałem się nad takim bajeranckim kluczykiem, takim jak daja do VW czy nowych oplów, czyli rozkładany jak zcyzoryk da rady taki pilocik zaprogramować, żeby działał z moją omegą?

Cytat:
Wkońcu przy okazji naprawy wyświetlacza okazało sie że koleś robi tez piloty i mi naprawił. Kosztowało mnie to pore PLN a efekt super zarówno wyświetlacz jak i pilot działa lux.
Jak ktos chce to to jest jego numer GG 5785387

Jeszcze raz cytuję. Miałem ten sam problem co chwilę musiałem programować.
Ten człowiek to naprawdę fachowiec i rewelacyjnie naprawia zarówno wyświetlacze jak i piloty.

Pozdrawiam

A jak sie naprawia piloty? :>

jeśli mam być szczery to nie mam pojęcia
Ale Ten człowiek napewno wie bo mi naprawił

Chłopaki teraz ostateczne stwierdzenie.. działa to zaprogarmowanie na pilotach podczerwonych czyt tylko na radiowych..

Wczoraj klupilem 2 piloty podczerwone (uzywane) i zadnego nie moge zaprogramowac do swojego auta...

PS
Trzeba by sie jakiegos elektronika zapytac czy nie ma jakiejs "mocniejszej" diody na podczerwien ktora mozna by wymienic w naszych pilotach przez co polepszyl by sie zasieg...

[ wiadomość edytowana przez: kufcio dnia 2006-09-10 10:28:34 ]