| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-08-14 10:37:03 Witam !
Dzisiaj z kolei mam pytanie odnośnie fabrycznego pilota do zamykania drzwi, szyb i szyberdachu. Po jakimś czasie użytkowania Beci zachciało mi się sprawdzić pilota którego dostałem wraz z autem i kluczykami. Zrobiłem to teraz bo sprzedawca powiedział "... To i tak nie działa...", podobnie jak i inne osoby które pytałem o tego "pilota". Zajrzałem do instrukcji (niestety nie po angielsku) i po męczarni tłumaczenia z niemieckiego poszedłem sprawdzić. Okazało się że DZIAŁA !!!! ale ... . No własnie "ale". Czy ktoś wie jaki jest czas zamykania szyb, ile razy trzeba naciskać aby wszystko pozamykać bo u mnie działa tak że jak przytrzymam dłuższy czas (około minuty) dopiero wszystko się zamyka. Czy jest to problem baterii czy może jakichś ustawień zamykania szyb i centralnego zamka. W poprzednim "aucie" miałem autoalarm działający natychmiast. Dodatkowo zastanawiam się czy można zainstalować inny autoalarm, taki wypasiony z czujnikami ruchu, otwarcia klap itp., czy nie będa ze sobą kolidować i ew. się deaktywować ? proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2006-08-14 13:02:10 u mnie też trzeba przytrzymać przycisk w pilocie może nie minute ale prawie najpierw zaczyna zamykać sie szyba pasażera potem kierowcy an koniec dach |