| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-08-16 11:40:55 Witajcie,
Chce sobie zrobic zamykanie drzwi cemtralnym zamkiem od wewnątrz. Pierwsza sprawa aby zamykaly sie automatycznie gdy bede jechal (np po wlaczeniu zaplonu) a druga zebym mogl otwierac i zamykac przyciskiem a nie rygielkiem w drzwiach bo to troche klopotliwe. Czy ktos juz takie cos zrobil - poszukalem w archwiwum ale nie znalazlem. Czy obok przycisku TC po jego lewej w jakims modelu B sa jeszcze jakies przyciski czy tylko zaslepki? |
tomasz_kombi OMEGA B Caravan Dąbrowa Górnicza | 2006-08-16 12:02:48 Ja mam to po prostu w alarmie (w pilocie).
Można sobie np. zaprogramować, aby po przekręceniu kluczyka blokowało drzwi. |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-16 12:38:31
Ja montuje alarm Exusa i tam jest ryglowanie drzwi po wcisnieciu pedalu hamulca. Wiec bedzie spoko. Wzgledy bezpieczenstwa do mnie nie przemawiaja bo i tak rygluje drzwi jak jezdze po miescie tylko ze recznie. pzdr |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2006-08-16 14:28:49 więc tak: na włącznikach zamykanie mam już 7 lat i sie przydaje do dzieci czy kradzieży z tylnych foteli więc spoko polecam , druga sprawa to skoro pojawił się tu alarm exus to powiem że zamontowałęm go (model 3100) i ta funkcja co zamyka centralny po odpaleniu i naciśnięciu hamulca jest bardziej wkurzająca niż cokolwiek i po 3 tygodniach to wyłączyłęm. Wchodzisz do auta ruszasz kawałek z parkingu chcesz kogoś zabrać i kicha , jedziesz kogoś wysadzasz i kicha, wyjeżdżasz z garażu chcesz wyjść żeby np. zamknąć drzwi i ki***, jest tysiąc sytuacji w codziennym życiu gdzie takei automatyczne zamykanie jest beznadziejne |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-08-16 16:14:25 Generalnie dla mnie jest to przydatna funkcja i w kazdym innym aucie to mialem. W nowych samochodach prawie wszystkich jest mozliwosc ryglowania drzwi po ruszeniu. W poprzednim autku mialem to jako funkcje w alarmie (po zaplonie rygluja sie drzwi). Myslelm, ze moze jest tu tez taka funkcja w alarmie fabrycznym.
Bylem dzisiaj u mojego elektronika i ma mi wstawic jakis modul i sie bedzie zamykalo. Dodatkowo zrobi mi pstryczek elektryczek do otwierania i zamykania drzwi centralnym zamkiem od srodka. |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-08-16 17:04:08
jak jest ładna-podnosisz dzyndzel i zapraszasz do środka
a jak nie,to gaz do dechy
jak ładna-nie wypuszczasz,tylko wieziesz do domu na kawe i pączki
jak masz wyjazd na ulice to wychodzisz i zostawiasz włączony silnik-jesteś twardziel
zawsze miałem ryglowanie po włączeniu zapłonu i zawsze będę to miał, trzeba się do tago przyzwyczaić
chociaż z tym hamulcem to przesada
a z pstryczkiem elektryczkiem stracisz codzienną gimnastykę |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-16 18:04:45
Hmmm.. To on nie odblokowuje sie po wylaczeniu zaplonu? a gdyby tak... |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-08-16 18:36:02 Hmm
Myślałem, że ten wątek to żart, a kierowca jest strachliwy i boi się, że wypadnie na ostrym zakręcie , ale widzę, że jednak w dużych miastach to nie jest żart, a poważny problem z rozbójnikami. Teraz się skapowałem o co chodzi, ale należy pamiętać też o tym, że w razie wypadku to ratownicy albo wy sami będziecie mieli problem z wydostaniem się z auta |
yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2006-08-16 18:48:14
w razie wypadku, po "sygnale kolizji" następuje odłączenie pompy paliwa, wspomagania oraz otworzenie ewentualnie zamkniętych c.zamków |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-08-16 20:32:43 W Omie B też tak jest? |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-08-16 22:53:00 W razie wypadku nie ma to wiekszego znaczenia bo albo bedziesz w stanie sam sie otworzyc i wyjsc albo i tak beda Cie wyciagac strazacy.
Jesli chodzi o lobuziakow to rzeczywiscie jest to bardzo duzy problem w wiekszych miastach i lepiej sie przed tym uchronic. Na marginesie: moga jeszcze zlodziejaszki wywalic szybe boczna wiec lepiej wozic wartosciowe rzeczy pod nogami pasazera. |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-17 09:38:20
Zlodzieje torebek sa coraz bardziej pomyslowi, ostatnio na zwirkach (wawa) wpadla komus przez przednia szybe plyta chodnikowa skutecznie unieruchamiajac kierowce. pzdr |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-08-17 17:22:56 Dzisiaj zamontowalem sobie zamykanie drzwi od wewnatrz. Wszystko pracuje jak nalezy. Po przekreceniu kluczyka drzwi sie zamykaja po wylaczeniu zaplonu otwieraja sie. Niezaleznie moge tez otworzyc i zamknac pstryczkami elektryczkami.
Dodatkowo, a w zasadzie przy okazji, zrobilem sobie bezposrednie zasilanie swiatel mijania i drogowych. Zobaczymy jaka bedzie roznica w swieceniu
|