Nivo - sedan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otóż przy ostatniej wmianie amorków z tyłu się okazało iż mam pompowane z pełnym układem nivo, slyszał ktoś kiedyś o takim cudzie ?

Tak, mam ich pełno na placu.

Diro, nie przesadzaj z tym cudem
Ja też mam nivo - fakt, faktem, że nie często bywało to w standardze sedana.

Ja wymieniłem amorki na sachs (chyba tak się to pisze) bez poduszki powietrznej i jestem szczęśliwy i zadowolony
NIestety w Omie B nie można zastosować "krosna" - pasują tylko do A. Ja wyjąłem bezpiecznik od nivo a przewody przymocowałem do amorków taśmą "na gada".
U ciebie pewnie już wcześniej ktoś tak zrobił.

Cytat:
iż mam pompowane z pełnym układem nivo, slyszał ktoś kiedyś o takim cudzie ?

Ja to mam u siebie. Ale to nie dziala tak jak myslalem.
Ogolnie sa sytuacje ze dupa "sie rusza", ale jak sie zaladuje bagaznik to jakos nie widze efektu dzialania tego "cuda".

Wprawdzie mam 'caravan', nivo raczej działa i podoba mi się. zwłaszczaj jak przewoziłem trochę cementu.

I podnioslo ci tyl do poziomu jak na "pusto" ?

No Res ja również oczywiście już teraz nie mam dmuchanych a zwykłe amorki, no ale się troszkę zdziwiłem...
Vino niby było wszystko popodpinane, ale że nie wiedziałem, iż mam Nivo to nie sprawdzałem tego specjalnie i jakoś umkło mi dzialanie tego urządzenia.

Przy obciążeniu ponad 300 kg w bagażniku, od tylnej osi do końca, z zewnatrz wyglądała OK - poziomo.

[ wiadomość edytowana przez: omegabmaks dnia 2006-10-04 22:48:28 ]

Cytat:
ponad 300 kg w bagażniku,

- a oma jeszcze prosta jak takie ładuneczki wozisz ?

Cytat:
2006-10-05 07:12:17, Diro pisze:

Diro, spoko. Kombi ma prawie 500 kg ładowności

witam
A czy ktoś próbowal regulować ten czujnik na wahaczu od nivo? Problem jest taki że zalozylem sprężyny obnizające i od tego czasu pompuje non stop (wyjąłem przekaźnik). Ciekaw jestem czy jest możliwe dopasowanie go do nowych warunków pracy
pozdro
ILKU

Cytat:
2006-10-05 08:58:15, ilku pisze:
witam A czy ktoś próbowal regulować ten czujnik na wahaczu od nivo?

Próbować nie próbowałem, ale zwykłe zgięcie tego "drutu" łączącego wahacz z dzwigienką na czujniku musi rozwiązać sprawę. Skrócisz w ten sposób "roboczą" długość "drutu" i po sprawie.

Wyginać raczej po demontażu, coby nie rozwalić tych plastikowych końcówek.

pozdr, Robert

Cytat:
2006-10-05 07:12:17, Diro pisze:

ome b widziales kiedys zlamana??

to domena raczej poprzednika

combi ma max ładowność ponad 600 kg. Napisałem tylko, że obciążenie było poza osią, a nie między osiami. Nos powinien pójść do góry. Puki co jeszcze prosta podłoga.

ładowność 600kg - to znaczy 4 chłopa po 100kg każdy i 200kgdo bagażnika ?

Cytat:
ładowność 600kg - to znaczy 4 chłopa po 100kg każdy i 200kgdo bagażnika ?

Może też być kierowca 100kg, ukochana ciotka Matylda 150kg i jej podręczny kuferek podróżny 350kg

no, no, ...... między innymi dlatego zanabyłem omegę kombi ...... coby mieć m.inn. ciężarówkę ciągnącą przyczepę itp. itd.
Uwzględniam ciotki, psy, koty, kierowcę też (jak dobrze zjem to > 150 kg) ....