Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aachener DEADSOUL Opel Omega MV6 Aachen/Wrocław | 2006-03-21 19:23:31 Bardzo pomocne,
jeździłem wieloma samochodami z czujnikami parkowania zarówno z tyłu jak i przodu. Niestety wszystkie były montowane seryjnie i nie moge sie wypowiadac na temat systemów montowanych samemu. |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2006-03-23 00:19:22 Też myslalem o takim czujniku z tyłu.Z tego co szukalem ,to dostepne sa jakies tanie wersje od 90 zl (w Biedronkach i marketach) do 300-400 za firmowe STEEL MATE. Oryginalne montowane w omegach to Bosche nr kat. 0263 009 318 albo 0263 009 347.Te modele boschowskie zdaje sie ze maja tylko wskaznik diodowy, i ne wyswietla odleglosci.
Troche sie juz na tym zastanawialem, zeby to sobie zamontowac, i teraz wazna sprawa.. znalezc dobry rozstaw czujnikow oraz wysokosc. Gadalem z gosciem z serwisu od VW, podobno VW fabrycznie ma w zderzakach miejsca do montowania czujnikow i tylko sie to rozwierca...nie widzilem.niepotwierdze. Podobno dobrze rozstawic czujniki ciut szerzej,i skrajne lepiej wylapuja przeszkodzy przy naroznikach. To wszystko to do wymierzenia i sprawdzenia. Ale mam pyt do posiadaczy czujnikow: jak sie zachowuje brudny/zachlapany zderzak, i jak to wyglada w zimie czy jak snieg/lod tam podejdzie czy mozna dalej wierzyc w ten czujnik ? i jeszcze jedno..podobno brzeczyk w czujnikach doprowadza do nerwicy? |
![]() machony79 LOB SYMPATYK V6 po tuningu Katowice | 2006-06-18 13:59:05 Kilka miesięcy temu kupiłem czujnik z alegro.Kosztował ok. 119 pln.Cztero czujnikowy.Pokazuje odległość w centymetrach i dodatkowo piszczy.Uważam że nie warto przepłacać i kupować firmowych czujników.Jestem bardzo zadowolony i polecam. |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2006-06-18 21:51:38 a powiesz jak to montowales? Zrób prosze jakies zdjęcia jak dasz rade i jakieś rozmieszczenie sensorów.
|
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-06-20 19:16:59 Swego czasu montowałem alarmy, ale jak to w zyciu bywa rosnaca konkurencja słaby punkt daje sie we znaki no i po roku zrezygnowalem, do tego montowałem równiez czujniki parkowania i jeszcze pare innych gadzetów. Towar brałem od tego goscia
Alarmy i detektory czujniki parkowania polecam bo nigdy nie miałem problemów z tymi urzadzeniami. pozdr |
![]() raptor Omega B Nowy Sącz | 2006-10-07 16:17:06 Troche odświerze.
Chce załozyć sobie czujniki,ale zastanawiam sie czy wiercić w lakierowanej czesci zderzaka tylnego czy może juz w tym czarnym plastiku u góry zderzaka. Jesli macie jakies fotki to prosze sie pochwalić jak to wygląda. Jak macie tez jakieś sugestie gdzie by było lepiej i ładniej to też prosze. |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-10-07 19:03:58 Fabrycznie są panelu czołowym zderzaka bo akurat taki mam. Jest to najlepsze miejsce ze wzglęgu na wysokość. |
![]() raptor Omega B Nowy Sącz | 2006-10-08 17:31:02 Co to według was "panel czołowy"? Wydaje mi sie ze mówicie o tym lakierowanym elemencie. Jeśli tak to w jakiej odległosci do dołu macie zamontowane od chromowej listwy? |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-10-08 20:00:24 Zobacz na foto 3 w moim profilu i wszystko jasne. |
![]() raptor Omega B Nowy Sącz | 2006-10-08 23:08:43 no nie do końca jasne bo ja posiadam omcie B sedan ![]() (sorki ze nie uprzedziłem) |