Polećcie coś do Skody Octavii

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam zamiar w najbliższym czasie nabyć jakiś zestaw audio do mojej Skody. Niestety jestem w tej kwestii laikiem i potrzebuję porady. Jakie radio (CD/MP3), jakie głośniki (4 szt.+tweetery),
czy i jaki wzmacniacz. Oczywiście nie mam zbyt dużo kasy na ten cel, a chciałbym żeby to jakoś grało. Słucham praktycznie każdej muzyki i lubię jak słychać "głębię" dzwięku. Mam na ten cel okło 1500zł. Czy da się za to kupić coś rozsądnego. Podobno można kupić jakieś wzmaki na wolumenie ????
Poradźcie coś please

Witam !

Przerabiałem wielokrotnie temat Octavii . Napisz , który to jest rocznik . W modelach do 2000r. z reguły można zamontować jedynie bardzo płytkie głośniki . W pozostałych śmiało wchodzą wchodzą woofery o głębokości montażowej około 70 mm . Obowiązkowo bedziesz musiał się zająć wytłumieniem przednich drzwi matami bitumicznymi . Skontaktuj się ze mną to prześle ci zdjęcia przedstawiające algorytm postepowania krok po kroku . Co do sprzętu to sprecyzuj jakiej muzyki najcześciej słuchasz oraz jaki efekt planujesz osiągnąć . Mój mail mattom@interia.pl lub gg po 20 9720950 Pozdrawiam !

Proponuje system 2x2+1 czyli 2x midibass + 2x tweeter + woofer z tyłu.. Co do głośników proponuje Power Bass przód i woofer a z tego co zostane możesz kupic używany wzmacniacz 4k -> 2 w mostku na tył i radyjko jakieś MP3... Poszukaj coś na wolumenie, powinno być!

Witam.

Ja w sprawie Octavii.
Mam Octavię z 2003 roku i standardowe głośniki to padaczka.
Do tej pory miałem 15-letnią Toyotę Corollę, w środku jakieś
głośniki trójdrożne BlauPunkt przód plus Blaupunkt tył elipsy trójdrożne,
a do tego CD radio Aiwa 4X45. Tam i tak był taki hałas, że ciężko było sięw słuchać
w dzwięki. W Skodzie chciałbym mieć możliwość słuchania zarówno
głośno, jak i czysto. Jeśli chodzi o muzykę to jestem naprawdę wszechstronny
Słumach od pożądnego techno przae Hip-Hop i Dance po starą dobrą Metallicę.
Miałem możliwość podłączenia mojej starej Aiwy do tego co mam w Skodzie
i kiepsko to wypadło tzn. bass "pierdział" przy większej głośności natomiast
tweetaery dały mi doznania których wcześniej nie miałem.
Chciałbym wymienić dwa głośniki z przodu i z tyłu (w półce) oraz potrzebuję
porady jeśli chodzi o radio i ewentualnie o wzmak.
Co polecasz i w miarę możliwości muszęsięzmieścić w 1500 zł?
Co daje wzmak i czy warto?
jeśli chodzi o woofer to muszę mieć miejsce w bagażniku i niestety nie mogę jej
już w żaden sposób ograniczyć.
Co proponujesz?

Pozdrawiam.
Cichy

tylne głosniko sobie odpuscmy... lepiej te pieniadze dołozyc do przedniego systemu, do muzyki której sluchasz polecam:
wzmacniacz u-Glow 4075 + głośniki PB L-6C I do tego pozadny montaz z wygłuszeniem drzwi. Ten zestawik potrawi naprawde namieszac we wnetrzu samochodu i i przy cichszym słuchaniu nie denerwuje

Witam ponownie !

Jeżeli z reguły podróżujesz sam lub ewentualnie z pasażerem z przodu to faktycznie z tylnich głośników najlepiej zrezygnowac . Tylnie głośniki będą zaburzały scenę dzwiękową czyli lokalizację pozornych żródeł dzwięku i wprowadzały niepotrzebne akustyczne zamieszanie .

Kolega Vyzn-R zaproponował ci naprawdę tłusty i porządny zestawik . Aczkolwiek jego cena to 1300 zł . DOdajmy do tego koszt mat 100 zł + dystanse mdf 35 zł + porządne okablowanie adekwatne do klasy tego wzmacniacza ok . 250 zł --i mamy ok 1650 zł . A radio na mp3 ? TO koszt około 500 - 600 zł czyli mocno przekraczmy 2000 zł . Skoro nie planujesz subwoofera to w zupełności wystarczy ci wzmacniacz 2 -kanałowy co pozwoli obniżyć koszty .

Moja propozycja jest następująca :

Na przód zestaw odseparowany Dego St-650 lub . Kapitalny zestaw za naprawdę nieduże pieniądze ( 599 zł ) Opcjonalnie Power Bass . Możesz się rozejrzeć za jakimiś używanymi wzmacniaczmi dwuknałowymi , jeżeli oczywiście masz czas . Czasami można trafić dobre okazje . Z nowych wzmacniaczy polecam Carpowera lub Sinuslive .Odradzam Magnata i Blaupunkta . Mam w tej chwili dwa używane wzmacniacze na sprzedaż , więc możesz pisać na Priva .

Jeżeli zależy ci na zbudowani porżądnego systemu CaR Audio to wzmacniacz jest nieodzwony . Możliwości wbudowanego w radiu wzmacniacza sa mocno ograniczone wielkością obudowy . Zewnętrzny wzmacniacz w dużym uproszczeniu decyduje o dynamice , braku zniekształceń i jakości dzwięku . Jeżeli w najbliższym czasie bedziesz we Wrocławiu zapraszam na odsłuch . ZObaczysz czy warto . Jakby co pisz na priva , bo nie sledzę za czesto tego forum .

Dystasne z Mdf-u w Warszawie chałupniczo wytwarza Radek Toporowski . Mogę go śmiało polecić . Na pewno udzieli ci paru wskazówek lub podejmie się montażu sprzetu.

Z tanich radii polecam Alpina 9846 r notabene zwycięzca testu w Maxi Tuning pod wzgledem jakości dzwięku .

zawsze mozna kupic μ-Dimension μ-Glow 2075 co znacznie obnizy koszt co do radiootwarzacza to to narazie moze to smigac na aiwie Nie sa złe radyjka z czasem sie dozbiera i kupi Clarion/alpine. Dego super zestaw ale HH i Rap to raczej nie ich przeznaczenie