Mam problem, E38 740i POMÓŻCIE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ogolnie samochod jezdzil i nic sie nie dzialo i dzis nagle nie chce odpalić, w ogole nie kręci a na wyświetlaczu pokazuje sie komunikat: GETRIBE NOT PROGRAMM, jesli cokolwiek mozecie poradzic lub macie jakas wiedze co to moze byc i jak rozwiazac ten problem bede bardzo wdzieczny.
pozdrawiam

Tak wlasnie nawalila elektronika, tak to bywa w autach nafaszerowanych elektronika. e38 ladna linia jak e39 no ale jak nawali elektronika to koszta sa masakryczne, czasami tylko drobna czesc idzie, a czasami ma sie je po dziurki w nosie .pozdro

Spróbuj najpierw na jakieś pół godz ściągnąć kleme z akumulatora, jeśli coś się tylko zawiesiło to może po takiej operacji ruszyć. Jeśli nie to trzeba będzie podłączyć komputer w celu zdjagnozowania, prawdopodobnie coś się stało z modułem sterującym skrzynią automatyczną lub tzw grungmodułem który znajduje się za schowkiem. Po jego zdemontowaniu są widoczne 2 moduły.

witam mam taki sam problem z e38 750 i chyba napewno bedzie trzeba podjechac na komputer. Jesli ktos bedzie wiedzial czym to jest spowodowane prosze o kontakt. pozdrawiam

getribe to jest skrzynia biegów pokombinuj z tym