Samochodowy SuperSprint z WOŚP (Tarnów) - 14 styczeń

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto Moto Klub Tarnowski chcąc wesprzeć Wielką Orkiestrę Swiątecznej Pomocy organizuje 14 stycznia 2007r. "Samochodowy Supersprint z WOŚP".

Dzięki porozumieniu z tarnowskim sztabem WOŚP, nasza impreza znalazła się w oficjalnym programie XV Tarnowskiego Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Impreza dla kierowców-amatorów odbędzie się w Tarnowie - wkrótce podamy dokładne miejsce rozegrania zawodów.

W trakcie imprezy będą licytowane przejazdy samochodami rajdowymi z zaproszonymi kierowcami na codzień startującymi w Mistrzostwach Polski i Pucharze PZM

Aby wystartować w Supersprincie wystarczy posiadać sprawny samochód, prawo jazdy i kask (w razie potrzeby organizator wypożyczy na czas próby).

Wyposażenie samochodu musi być zgodne z przepisami "Prawo o ruchu drogowym". Obowiązkowe posiadanie ubezpieczenia OC (NW zalecane). Wymagane aktualne prawo jazdy kierowcy oraz ważny dowód rejestracyjny pojazdu. Organizator w uzasadnionych przypadkach zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badania technicznego pojazdu zgodnego z regulaminem ramowym KJS.

Każdy ze startujących będzie miał do pokonania 3 przejazdy podczas zawodów (2 najlepsze czasy wliczane do końcowego wyniku), w przypadku mniejszej liczby zawodników przewidziano 4 przejazdy (3 najlepsze czasy wliczane do końcowego wyniku).

Wpisowe w wysokości: 30zł, pobierane w trakcie przyjmowania zgłoszenia przed zawodami.

Pojazdy dopuszczone startu będą podzielone klasy wg. pojemności skokowej silnika:

- Klasa 1 - Fiat 126p - 600 i 652 ccm
- Klasa 2 - do 903 ccm
- Klasa 3 - powyżej 903 do 1300ccm
- Klasa 4 - powyżej 1300 do 1600 ccm
- Klasa 5 - powyżej 1600 ccm

Samochody posiadające silniki z turbodoładowaniem zostaną dopuszczone do startu w klasie pojemnościowej wynikającej z pomnożenia nominalnej pojemności silnika:
- z zapłonem Zi x współczynnik 1,7
- z zapłonem ZS(diesel) x współczynnik 1,5

Zawodnicy startujący w klasie otwartej nie będą klasyfikowani w klasyfikacji generalnej.

Wszyscy startujący zobowiązani są do pokonania próby wyznaczonej przez organizatora w zapiętych kaskach.

Zainteresowanych ostatnią eliminacją o Puchar Zarządu AMK Tarnów informujemy, iż odbędzie się ona w poźniejszym terminie, a Samochodowy Supersprint z WOŚP nie jest eliminacją w/w cyklu imprez.

Serdecznie zapraszamy zawodników oraz kibiców.

wiecej: www.amktarnow.com

Zgodnie z tardycją....
CZY JEDZIE KTOŚ????

Pozdrowienia
TomekS

A czy Galicyjski zgodnie z zapowiedzia tez coś organizuje??

hmm jak rajdówka będzie jeszcze a galicyjski zrobi dobczyce to pojadę to drugie bo bliżej, ale do Tarnowa też pasowałoby się w końcu wybrać

no ja tez poczekam na decyzje Galicyjskiego bo blizej. ale nie wykluczam wycieczki do tarnowa w sumie..
Tyle ze pytanko jedno male - czy trasa bedzie tam gdzie ostatnio bylo dane mi jezdzic ? czyli jakis takis budynek duzy i kolo tego to bylo.. ('jaskółka' sie to zwało chyba albo cos podobnie z rodziny dziobowatych)

??

pzdr

Panowie nie wylamujcie sie, galicyjski zrobi WOŚP i jedziemy do dobczyc

Cytat:
2006-12-28 12:42:50, MikeVTi pisze:
no ja tez poczekam na decyzje Galicyjskiego bo blizej. ale nie wykluczam wycieczki do tarnowa w sumie.. Tyle ze pytanko jedno male - czy trasa bedzie tam gdzie ostatnio bylo dane mi jezdzic ? czyli jakis takis budynek duzy i kolo tego to bylo.. ('jaskółka' sie to zwało chyba albo cos podobnie z rodziny dziobowatych) ?? pzdr

bardzo prawdopodobne ze tam bedzie ponownie bo miejscowa nie głupia, ale rozmowy trwaja i moze cos innego bedzie . w przyszlym tyg. powinna byc decyzja

Automobilklub Galicyjski organizuje Rajdową WOŚP. Bez obaw . Zgodnie z zapowiedzią kręciołek odbędzie się na terenie dobrze wam znanym. Jest to już zaklepane więc nie ma obaw. Zapraszam wszystkich chętnych. Po nowym roku będzie oficjalna informacja. Do zobaczenia w Dobczycach.

no to ja na tarnow odpadam

pzdr

Speed dzięki za zaproszenie! Osobiście zamierzam się jednak wybrać do Dobczyc, jak większość ludzi z Krakowa.

Ja również wybieram sie do Dobczyc, zapowiada sie mocna konkurencja w maluszkach i to mnie cieszy są juz gdzies jakies informacje odnosnie tego kreciolka??

Ja się chyba też wybiorę jak naprawię autko. Szykuje się pierwzy start nowym samochodem Mam nadzieje że będzie jak zwykle traska fajna.

WOŚP w Dobczycach bedzie na pewno, jutro bedzie informacja pod www.agalicyjski.pl I od jutra zgloszenia

[ wiadomość edytowana przez: Michal205 dnia 2007-01-07 23:23:32 ]

Czytałem dzisiaj na stronie AK tarnowskiego że mają byc fajne nagrody na kjs niedzielnym i zastanawiam sie czy nie jechać. Był ktoś w Tarnowie warto? Próba ma być co prawda na parkingu więc może być jazda wokół trzepaka ale może się mylę.

nie bede chwalil swoich imprez, ale kto u nas był to wie ze choc maly plac to i tak jest co pojezdzic