Co myślicie o tym rozrządzie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

http://moto.allegro.pl/item170287834_rozrzad_pompa_wody_espero_1_8_sohc_super_cena_.html

Może ktoś juz montował tą pompe??

Kupuj

Pompa wody ok bardzo dobra firma polecam Ci tez firme Hepu napinacz to kupuj orginał albo EVR ta sama fitma co pompa z allegro ale co do paska to nie mam pojęcia co to za firma ja bym tego paska do siebie nie wsadził ja u siebie mam CONTITECH-a nie jest drogi a za to bardzo dobry sam na nim śmigam tylko jak bedziesz kupowal Pasek Conti to patrz czy jest Made by Germany tylko te są dobre bywają tez Made by Mexiko tych nie polecam bo słyszlem ze lubią soboie pęknąć

Firma paska bardzo dobra Polecam !!!

To w takim razie smiało bierz ten komplecik skoro kolega poleca pasek to ja reszte tez polecam
Pozdr

To 1.8 można wsadzić każdy pasek

A zestaw ogólnie dobry.

Paska nie polecam, lepiej Gates 5449 ( cena normalna jakies 55zł - ja mam za 40zł) a Dayco jakieś 25zł kosztuje...

Pompa wody może być ( u mnie org za 120zł) napinacz też ( u mnie 100)

Więc u mnie 260zł a tu masz 180, więc bierz tylko z innym paskiem

Generalnie żadanego innego paska rozrządu niż oryginał do esperaka bym nie włożył

Cytat:
2007-03-03 08:52:39, DENWER pisze:
Generalnie żadanego innego paska rozrządu niż oryginał do esperaka bym nie włożył

A to akurat dziwne ....jest przecie kilka firm z paskiem na pewno lepszym od oryginału.
Pewnie gdyby nie przypał Gates-a z podróbami to oni byli by władzą na paskorynku ,ale jesio Contitech itp... spokojnie , jest w czym wybierać

Gates miał swojego czasu problemy z jakością pasków do szerokiej gamy aut.

Paski po prostu się zrywały.

Firma wydała oficjalny komunikat, w którym producent informował, że każda awaria pojazdu wynikła z wad fabrycznych paska była pokrywana (refundowana) z portfela firmy Gates.

Obecnie jakość bardzo się poprawiła, i paski już nie mają tego typu niedoróbek.

Pozdrawiam - SpeedR

A ja myslalem o tym rozrzad
lub o tym rozrzad 2
Co o nich sadzicie?

Ewentualnie ten:
rozrząd 3

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2007-03-03 21:19:28 ]

Ja bym wziął ta 3 propozycje.
Ja osobiście mam u siebie pasek ContiTech pompe SKF i rolki EVR

Gates popsuł sie dopiero gdy otwarto fabryke w polsce. Poprostu do sprzedazy "przedostała sie" próbna seria pasków... które miały byc zniszczone. W czasie szkolenia pracowników tuz po otwarciu fabryki odrazu produkowano paski... zanim przeszły wszelkie testy odkładano je do magazynu.. i stamtąd odparowały. Teraz mozna kupowac spokojnie GATESY ale ja bym uwazał gdzie kupuje.. jedynie renomowane hurtownie mają te dobre paski.

Być może to już było ale linki w poprzednich postach już niestety martwe, więc zapytam czy może ktoś montował kompletny zestaw z jadaru (obecnie 155 zł na alegro: "NICZYM NIE RYZYKUJESZ, PONIEWAż KUPUJESZ ORYGINALNY ZESTAW ROZRZąDU TAKI BYł MONTOWANY FABRYCZNIE !"). Sam jadar znam - firma solidna, ale chciałbym wiedzieć co jest wart ten konkretny zestaw (bo cena z pewnością przyzwoita). http://www.allegro.pl/item393026160_rozrzad_daewoo_nex_esp_lan_16v_pompa_od_ss_.html
Z góry dziękuje za wszelkie opinie i sugestie.

Cytat:
2008-07-15 16:16:19, mircut pisze:
Być może to już było ale linki w poprzednich postach już niestety martwe, więc zapytam czy może ktoś montował kompletny zestaw z jadaru (obecnie 155 zł na alegro: "NICZYM NIE RYZYKUJESZ, PONIEWAż KUPUJESZ ORYGINALNY ZESTAW ROZRZąDU TAKI BYł MONTOWANY FABRYCZNIE !"). Sam jadar znam - firma solidna, ale chciałbym wiedzieć co jest wart ten konkretny zestaw (bo cena z pewnością przyzwoita). http://www.allegro.pl/item393026160_rozrzad_daewoo_nex_esp_lan_16v_pompa_od_ss_.html Z góry dziękuje za wszelkie opinie i sugestie.

"oryginalna" rolka napinająca poszła mi po 40 tys(2 lata) pompa też dziwnie wyglądała, kupiłem teraz pompę SKF i rolkę też tej firmy

Cytat:
2008-07-15 21:22:10, malin2 pisze:
"oryginalna" rolka napinająca poszła mi po 40 tys

No nam w robocie rolkę zamontowaną od nowości w Lanosie udało sie po niespełna 50 tys i 3 latach zniszczyć.

stara oryginalna (wg mnie oplowska) wytrzymała 140 tys i 9 lat

Dle mnie za tanio!
sama pompa w oryginale to koszt ok 70-80zł pasek 50, napinacz i rolka ok 150 skf

Cytat:
2008-07-17 16:30:25, Kula69 pisze:
Dle mnie za tanio! sama pompa w oryginale to koszt ok 70-80zł pasek 50, napinacz i rolka ok 150 skf

Z jednej strony - zważywszy na wysokość marż pobieranych przez naszych handlowców jestem zdecydowanym przeciwnikiem postaw typu "nie kupuję, bo za tanio".....

Z drugiej - w hurtowni ABC na Paderewskiego napinacz oryg. 106, rolka oryg 40, pompa oryg. 96, pasek gates 28 (razem 270 zł). Tyle samo wychodzi zestaw w intercarsie (rolka i napinacz ruville, pompa hepu pasek contitech; z pompą jcauto 25 zł taniej)....

Ha, i jak tu nie mieć wątpliwości.... Dlatego pytam czy ktoś montował ten konkretny zestaw z Jadaru. Kupowałem tam parę razy różne rzeczy - dotychczas bez ściemy, ale wolałbym jednak być pewien, że ten rozrząd wymienię po kolejnych 60 tys. km.

Zadzwoniłem do jadara, powiedzieli, że te rolki i pompa są firmy GMB i ze są to te same części które w ich oficjalnym cenniku figurują w cenie łącznie 253 zł za komplet (a tu tanio bo w necie).
Czy ktoś montował to GMB?