MotoNews.pl

Mieszanka l-jetronic jak ustawic 2.0 dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie.. jak ustawia sie mieszanke na wtrysku wielkopunktowym l-jetronic .

mam problem: jak swiece wsadzilem nowe to silnik fajnie chodzi przez jakas czas ( auto nie jezdzi po drogach, robi sie blacharka ) no i zaczelo nim szarpac. Po wykreceniu swiec -- sa one czarne ,, okopcone.. wsadzilem inne czyste i zaczal silnik pracowaj idealnie ale do czasu,, problem sie powtarza.. zaplon jest ustawiony od lampy..

mysle ze to mieszanka ale nei wiem jak i gdzie to wyregulowac.

wyglada na to ze ma za bogato. Zacznij od wymiany filtra powietrza. Jelsi nie pomorze sprawdz czy wtryskiwacz rozruchowy po rozgzraniu auta sie wylacza. Dopiero jesli stwierdzisz ze te rzeczy sa ok, zacznij kombinowac z przeplywomierzem (najpierw sprobuj wyregulowac ilosc powietrza dostarczana kanalem oejsciowym, jesli to niepomoze mozesz przestawic sprezyne w przeplywomierzu.

filtra powietrza BRAK... wtryskiwacz wylacza sie po kilki sekundach na kreceniu rozrusznikiem no i jak sie przestanie krecic to tez sie wylacza.

regulacje sa dwie jak sie nie myle,, na przeplywomierzu no i przy przepustnicy ( po 2 stronie ) przy tym takim czujniku

ktora regulacja jest do czego

jak to wyregulowac??

sa pokretla na przeplywomierzu i przy czujniku przepustnicy..

mam problem.. auto chodzi 1 - 2 --3 dni i pozniej nic
swiece zalane i zakopcone... co to moze byc ?

Cytat:
2007-04-25 18:40:57, kiko pisze:
mam problem.. auto chodzi 1 - 2 --3 dni i pozniej nic swiece zalane i zakopcone... co to moze byc ?

Może czujnik temperatury wody padł? Sprawdź jaką ma rezystancję. Przy 80-90st powinien mieć ok 200-300 Ohm, na zimnym silniku kilka kOhm.