Szpilki koła Scoupe - prośba o rozmiar.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam prośbe do posiadaczy Scoupe.
Potrzebuję wymiarów szpilki koła. Konkretnie średnicy wieloklinu i długości szpilki standardowej.
Z góry dziękuję.
BartBartez

Odgrzewam kotleta I ponawiam pytanie. Jakiej długości są orginalne szpilki w Scoupe oraz jaki mają gwint(rozmiar)?? Potrzebuje tych wymiarów bo muszę zamówić dłuższe a nie wiem o ile PILNIE

gwint 12x1.25 , frez 13mm a długościa to kupiłem chyba 70mm i w razie potrzeby można obciąć. One chyba pasują od Fordów

Byłem dziś w Hyundaiu i orginalne mierzą 44mm i skok gwintu to 1,5. Ja potrzebuje dłuższe tak ok.1,5cm-2cm max(bo więcej to już raczej chyba strach ),bo mi nowe felunie nie chcą wejśc

A tak OT to przy okazji zapytałem ile kosztuje wymiana rozrządu w ASO Hyundaia. Słuchajcie jak mi koleś powiedział,że 958zł(robocizna+częsci) to myślałem że zasłabne!!!!!!!!! Oni chyba zwariowali A sam rozrząd czyli pasek+rolka i co tam jeszcze potrzeba to koszt 675zł!!! Jednym słowem ZŁODZIEJE!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: pyros dnia 2008-04-18 18:49:26 ]

Cytat:
2008-04-18 18:25:02, pyros pisze:
Byłem dziś w Hyundaiu i orginalne mierzą 44mm i skok gwintu to 1,5.

Teray to zgupialem. Ale wzdaje mi sie ze 1.25. jak nie yapomne to jutro sprawdze

Słuchaj BartBartez a wiesz dokładnie z jakiego modelu Forda?? Gdzie kupiłeś swoje i czy są to uniwersalne np.z allegro czy konkretnie z jakiegoś modelu?? Bo kurczę szukam i szukam ale żadnego zamiennika nie mogę znaleźć Jak na razie jedynie coś takiego na allegro znalazłem:

długie szpilki

Ale nie jestem pewien tych szpilek Czy ktoś może już używał takich lub miał jakieś inne doświadczenia z nim ??
Pomóżcie ludziska bo piękne 17'' leżą u mnie w piwnicy a ja nie mogę ich założyć

Nie jestem pewien na 100% ale chyba właśnie z tej firmy kupiłem. Ja po prostu podałem interesujący mnie wymiar i takie przyszły. A od czego dokładnie to nie wnikałem