| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Feather Omega B Głogów | 2007-05-27 11:35:30 Witam,
właśnie zepsuł mi się Zamknięty obieg powietrza, reszta w klimie chodzi. Czytałem to: http://www.bestiales.pl/porady/zamkniety_obieg_powietrza i chyba nie dotycz y to wersji po liftingu. Uważam tak dlatego że po włączaniu i wyłączniu obiegu słychać pracę silnika tylko że nie za schowkiem pasarzera, tylko nad pedałem gazu. Czy ktoś może to potwierdzić i zrobić jakieś zdjęcie co dokładnie trzeba rozebrać aby sprawdzić czy jest złamane cięgło czy coś innego. Pozdrawiam, Feather. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-07-31 00:42:39 Panowie, poczytałem trochę wątków o obiegu zamkniętym i mnie tknęło, żeby rozebrać schowek i sprawdzić, czy u mnie wszystko działa jak należy...
Po wyjęciu schowka moim oczom ukazało się cięgno zamocowane na ramieniu
, które za pomocą ręki można przesunąć pionowo w dół, wtedy wchodzi do silniczka podciśnienia. Niestety przy żadnym z ustawień na klimatroniku nie dałem rady spowodować jego samoistnego poruszania. Pytanie jest następujące - kiedy to cięgno przesuwa się w dół i za co jest ono odpowiedzialne oraz jak spowodować jego poruszanie się?? [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2007-07-31 00:46:45 ] |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-07-31 18:44:52 Już sprawdziłem, to ramię od obiegu zamkniętego. Żadna moc oprócz mojej ręki nie ruszy tego ramienia. Dobra wiadomość jest taka, że jak ruszam ręką ramię, jak na zdjęciu, to klapka się zamyka, więc połączenie klapka ramię jest OK.
Proszę o podpowiedź, zwłaszcza kolegów od 2,5TD, którzy to przerobili, co dalej sprawdzać - silniczki podciśnienia, wężyki itd.., czyli gdzie tego szukać i co sprawdzić. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-08-01 21:10:50 Dzięki za pomoc. Temat już poszedł trochę dalej TUTAJ, więc proszę o dalszą pomoc, bo nie wiem co dalej. |