Folia bez atestu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jak przyciemnię sobie szyby folią bez atestu a bedą to tylko szyby boczne tylne i tylna w m(w maluchu) to czy moge mieć jakies kłopoty z policją?

no nieeeeeeeeeeeeeeeeee

Mogą zabrać malucha

Mogą wyciagnac z tego srogie konsekwencje

poloza cie na masce radiowozu i ukarza publiczna chlosta

to brzmi okrutnie ale jak jest naprawde??

kolega rwal przy nich, wystarczy?

Ja miałem tylko tylne boczne oklejone folią bez atestu i sie ani razu do tego nie dowalili. A co do tylnej to albo rwanie albo dowód i 5 dych mandatu.

A tak wogule, to synek nie wie wiec sie pyta, bo chyba po to miedzy innymi jest forum, a Wy z niego ryjecie...

nie, po prostu wszyscy piszą że 180 stopni z przodu nic nie może zmniejszać widocznosci kierowcy a co do tylniej i bocznych z tyłu to musi być po prostu lusterko prawe jeżeli wstecznie nie zapewnia dostatecznej widoczności ale ostatnio przeczytałem że tez musi być atest
"Zakład montujący przyciemniane folie winien wydać użytkownikowi pojazdu zaświadczenie, które zawiera m. in. nazwę zakładu oraz numer rejestru firmy. Szyby samochodowe przyciemniane foliami powinny mieć dodatkowe oznakowanie (najlepiej w pobliżu znaku homologacji) o wyglądzie R-43-00XXX-IsiC, gdzie 00XXX oznacza prowadzony przez Instytut numer rejestru firmy świadczącej usługę. Natomiast folia musi posiadać atest dopuszczający ją do montowania w pojazdach a także informację o stopniu przepuszczalności światła (wymagany przy szybach przednich pojazdu).

Nie zastosowanie się do powyższych przepisów skutkuje w trakcie kontroli zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego." a jak się samemu robi??

to powiedz panu policjantowi ze sam robiles, ciekawe co on ci na to odpowie... zastanow sie zanim zadasz pytanie proponuje

Dobra, odpowiem poważnie. Tylne boczne i tylną możesz mieć nawet i zaspawane. Wystarczy?
Przednich nie mozna przyciemniać.

żeby zaspawać trzeba mieć prawe lusterko, wtedy możesz sobie z szybami zrobić prawie wszystko po za lustrzanka