| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-11-20 16:27:02 może podejdź do tego klasycznie jak do v6 z gazem. odłącz akumulator na godzinę pojedzij na benzynie i zobacz co się bedzie działo |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2007-11-21 22:41:41 U mnie kiedyś raz było podobnie ,ale wówczas wywaliło check no i wiedziałem co. Ale kojarzę jak kiedyś marios opisywał lub opowiadał podobny przypadek u siebie , wówczas nie zapalało sie check a był to winien czujnik położenia i prędkości obrotowej wału .
Jutro postaram się sprawdzić czy nie zostawiłem swojego "wadliwego" czujnika (mój sporadycznie pow. 5000 lubiał zgłupieć ) i wówczas mógłbyś sobie przełożyć i sprawdzić czy to czasem nie pomoże . Daleko do siebie nie mamy więc może by sie udało spotkać . Wymiana czujnika to też nie problem. Ale na razie mógłbyś go sobie oglądnąć ( a szczególnie przewód , ) czy nie jest utopiony i nasączony olejem. |
ARCIK112 B Caravan 2.5 V6 Płock | 2007-11-27 20:14:32 Pomysł ze świecami w V6 nie jest najleprzy (więcej niż jedna nie wymontujesz bez rozbierania połowy silnika). Ponadto przy udzkodzonej świecy pieprzyłby w całym zakresie. Ja bym stawiał na powietrze i dual rom, a szczególnie na podciśnieniowe regulatory. Może po prostu spadł wężyk na ten przykład. |
jacek_diablo DEADSOUL Omega MV6 Gliwice | 2007-11-27 20:30:09 Sprawdź świece ale nie pod względem kontroli elektrod tylko izolatora(białej porcelanki) - jeśli są na niej czarne rysy (jak włos) to na pewno walnięte świece a dzieje się tak od przebicia z przewodów WN. Nie ma przecież aż tak dużo rozkręcania z lewej tylko korytko z przewodami i wlew oleju a z prawej linka gazu i uchwyt węży wodnych. |