Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kalmar VECTRA B 1.8 16V Warszawa | 2003-07-04 21:21:57 stukneło mi 120 000 km i pora wymienić świece
widziałem podobny post ale ja jażdżę na tradycyjnej 95 (tam był gaz) więc macie coś godnego polecenia?? |
![]() wojciechb Forumowicz opel vectra Bydgoszcz | 2003-07-04 22:55:58 polecam ci świeczki firmy NGK są najlepsze lepsze od GM a napewno nie polecam BOSH jest to koreańska podróbka chińskiej tamdety (na polskim rynku)
pozdrawiam |
![]() kalmar VECTRA B 1.8 16V Warszawa | 2003-07-05 00:29:17 masz na myśli jakiś konkretny model?? |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-07-05 15:32:30 NGK uchodza za najlepsze swiece, wiec warto je kupic, zwlaszcza ze nie sa drogie. Co do modelu to nie nalezy filozofowac tylko po prostu kupic wg katalogu NGK i tyle ![]() |
![]() gbos Opel Vectra A/B Koszalin | 2003-07-05 22:11:59 Tak jak Krzyś polecam NGK (BKR6EK) lub Beru (14FLR-LDUX)
Pozdrawiam |
![]() kalmar VECTRA B 1.8 16V Warszawa | 2003-07-07 00:35:04 więc NGK ![]() wielkie dzięki za pomoc!!! Pozdrawiam |
![]() kalmar VECTRA B 1.8 16V Warszawa | 2003-07-07 02:16:56 gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości jaki model NGK
niech zajży tu: http://republika.pl/agataw3/katalog/opel.htm |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2003-07-08 12:54:03
co Ty stary gadasz z tą podróbką... nie wnikam czy NGK jest lepszy czy gorszy od GM, bo nie sprzedaję NGK - ale wiem że te RÓWNIEŻ są dobre. Tym niemniej z GM (BOSCH) nie ma problemu (czyt. zwrotów/reklamacji - co może być bardziej przekonywujące?), najczęściej wina leży w czym innym (cewka, kable itp) a dwuelektordówki nie sa żadną koreańską podróbą chińskiej tandety... skąd masz te sensacje? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() IWAN SUBARU IMPREZA GT wawa | 2003-07-08 13:10:09 NGK V line i przewody NGK lub Champion miedziane. |
![]() wojciechb Forumowicz opel vectra Bydgoszcz | 2003-07-09 08:25:36
A te sensacje mam od jednego sprzedawcy który sprzedaje wszystkie rodzaje świec nie tylko GM. Pytałem go o świce GM to polecił mi sam NGK chociaż były w tej samej cenie. O boschu cos mowił ze są jakieś azjatyckie i do d.......... a chińska podrobka wietnamskiej tamdety tsam tak napisalem opierajac sie na opini sprzedawcy ktory zapewne mial duzo wieksza wiedze ode mnie pozdr. |
![]() wojciechb Forumowicz opel vectra Bydgoszcz | 2003-07-09 08:36:43 a'propos świec NGK czy ktos dysponuje katalogiem NGK. Mam z tym problem pytalem w hurtowniach sklepach stronach internetowych o swiece wlasnie do opla i spotkalem sie z dwoma roznymi opiniami dotyczacymi swiec. Mianowicie chodzi o to ze jedne katalogi mowia o innych swiecach niz te drugie. Posiadam auto opel vectra 1.6 16v z 1998 r. (x16xel) i jedne katalogi mowia o swiecach BKR6EK v-line 20 a drugie o swiecach BKR5EK v-line 23 i teraz sam juz nie wiem. moze ktos wie czym sie chociaz roznia te swiece moze to nie ma az takiego znaczenia dla tego modelu auta???????? |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-07-09 09:43:53 No to nie patrz po sklepach internetowych, tylko pojdz do "normalnego" sklepu i popros pana zeby zajrzal do "normalnego" drukowanego katalogu - w nim na 100% jest wlasciwa informacja ![]() ![]() |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-07-09 09:58:13 |
![]() wojciechb Forumowicz opel vectra Bydgoszcz | 2003-07-09 10:19:40 KRZYH80 PISZE
Ale krzysztofie te dane sa wlasnie min. z katalogow ze sklepow sprzedajacych swiece tej marki. I wlasnie te informacje sa rozne, a i w internecie tez sa tez razbiezne informacje ![]() ![]() Nawet strona ktora podales jest rozbiezna z katalogiem ze strony ktora podal autor wątku. teraz sam nie wiem ide chyba sprzedac auto zeby taki problem byl z wymiana glupich swiec. ![]() ![]() ![]() |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2003-07-09 13:28:23
to koleś ma albo większy rabat na NGK albo powtarza brednie jakiegoś kolejnego mądrego. Do Chin BOSCH PRZENIÓSŁ całe linie produkujące NIEKTÓRE rodzaje świec (najczęściej do silników już nie montowanych w nowoczesnych samochodach w Europie - a tam i owszem, może taniej je zawieźć do indii i innych tygrysów albo taniej je tam robić - nie wiem, to ich polityka. Chodzi np. O WR8BC pamietające Rekordy, WR7DC-najpopularniejsze do '95 ). Tym niemniej przeniósł CAŁE LINIE TECHNOLOGICZNE, identyczne do tych które ma na całym swiecie, łącznie z Niemcami. Mercedes i BMW też otwierają fabryki w Chinach, będą tam składać "siódemki" i nie chciałbyś tamtej tandety? ja - czemu nie? Żeby Ciebie uspokoić, to oplowskio-boschowskie dwuelektordówki FLR8LDCU które masz Ty i ja i wielu innych są robione w Europie, ciągle zakładane do współczesnuch aut (od '95/96- do dzisiaj i jeszcze jakiś czas z pewnością). Ja jeżdzę na nich od '97, łącznie z gazem i nie powiem na nie złego słowa... zresztą gdyby były takie do dupy to czyżby kontynuatorzy tradycji Roberta Boscha byki aż takimi debilami że nie zareagowaliby na to, skoro wszyscy mówą, że są do dupy? wątpię... I GM też zakładałby inne do nowych aut niż te co dotychczas... pozdrawiam fanów Boscha i NGK i Iskry również ![]() |