[FSO]POLSKI-POLONEZ 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Zacznijmy od początku.
Moja pasja pojazdami zaczęła sie od pojazdów starych zawsze mi sie one podobały, pewnego dnia mój kolega kupił sobie Fiata 125p i jakoś tak z dnia na dzień pokochałem tą nie opływową konstrukcje i łatwość naprawy . Mijały lata ja ciągle nie robiłem prawka i nie miałem swojego fiata . przez ten okres (ok 5 lat) poznałem całą prawie historie fiata w Polsce. Oraz na świecie. w tamtym roku poznałem ludzi którzy mają tą samą pasje co ja czyli FIATY i poznłem fiaty (i do tej pory poznaje) od strony mechanicznej (kocham silniki DOHC ).
Już traciłem nadzieje na kupno pojazdu ze stajni FSO, ale pewnego dnia
kolega podesłał mi linka do poloneza z silnikiem 2.0 DOHC za małą sumę, zastanawiałem sie czy go kupić ale coraz bardziej sie nastawiałem na tak i wreszcie pożyczyłem pieniądze i w piękne popołudnie wybrałem sie ze znawcami silników DOHC do Łomży po mojego poloneza.
Kupiłem wspaniały samochód w doskonałym stanie na wypasionych felgach i z zajefajnym silnikiem .
Co do robienia w samochodzie to mam nie wiele muszć kupić większe opony bo te są za niskie ciut wymienić kolumnę kierownicy, i zamontować kolektor od DOHC bo jest od GSI, naprawić prawy błotnik bo ruda go chwyta ruda lewe drzwi za kierowcą bo są parchy.
Co do informacji technicznych to tak : buda rok 83, silnik 2.0 DOHC 112 KM silnik pochodzi z fiata 132, skrzynia polonezowska krótka z dzwonem od łady, wał i most seria, zawieszenie przód i tył seria, utwardzone amory z przodu hamulce lucasa, koła to alufelgi ATS Classic z przodu 7 calowe z tyłu 8 calowe na 13 cali

A oto parę fot tej bestii

Niewielka suma...
OK

ładny sprzęcik, a przynajmniej super baza do dalszych walk

fajny ten poldek, ale na 10000% już go wcześniej widziałem, heh

A jaka to suma była jeśli to nie tajemnica?

oo poldek chrostka (czy jakos tak )

na tym zdjeciu z bratem-blizniakiem wyglada jak przyczajony tygrys

kurde.. coraz bardziej zaczynają mi się podobać te poldki..

Fajna maszyna Felgi idealnie pasują do auta tylko te oponki troszke za niskie i mógłbyś po kosztach wysyłki je przesłać do Większyc

Poldek jest byłą własnością chrostka jak napisał bimber ale naszczęście jak widać auto trzymie sie kupy dobrze.

alez on jest piekny...
ja juz od dawna myśle czy by o taki model nie powiekszy mojej skromnej kolekcji...

a ats'y idealne!! one są polerowane i pokryte bezbarwnym czy tylko polerka ?? albo jeszcze cos innego ??

dzięki że wam sie podoba
Co do sumy to 1900 zł jest ona dla mnie nie wielka jak za taką furę z takim silnikiem i z takimi felami

HEMIGTX proponowałem ci oponki ale powiedziałeś że już nie chcesz to wziął je mechanik co mi poldasa robi

Sir_Mirras co do felg są one wypolerowane i nic i nie wiadomo na ten temat by były one jakimś lakierem pokryte

no to cena delikatnie mowiac okazyjna...

śliczny egzemplarz

Cytat:
2008-03-13 20:50:31, JOZEF_STALIN pisze:
... to wziął je mechanik co mi poldasa robi ...

Zbiciu... awansowałeś na osobistego mechanika "porucznika Borewicza"

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-03-14 08:19:22 ]

cena dobra wliczajac w to felgi z oponami i silnik... cos musialo byc nie tak z tym polonezem

od razu musiało coś być
jak stał za 2700 to nawet oglądać go nie chciałem

Cytat:
Zbiciu... awansowałeś na osobistego mechanika "porucznika Borewicza"

no popatrz jaki mnie zaszczyt kopnął hehe, a poldek jest nawet nawet wiadomo jest kilka rzeczy do poprawek ale nie ma tragedii

taki tjunig se rypłem z klamotów z fiata 132

i halogeny som ale nie ma żarówek ani kabli

ten stożek to niby taki żart prima aprilisowy?

Stożek to tam był wcześniej.