Brembo w omedze - Strona 8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
looknijcie tutaj:

Zacisk przód E38

w tabelce niżej są PN części

Marek już zagladałem na tę stronę i jedno co mi pasuje to:

E38-brembo

06-Kpl. klapy przeciwpyłowe, na to wychodzi że to sa te uszczelki

ano chyba bardziej prawidłowe wskazania masz...

ja pokazałem 2 tłoczkowe ale nie brembo...

uszczelki odebrane
34 11 1 162 178
cena za kpl. 103.15zł. (szt. 2+2)

brembo

z przymrużeniem oka

Tak sobie myślę skoro wszyscy idą w wielkość to też sobie coś wygrzebałem...mam problem tylko z dobraniem tarczy

Fajne, niewiele większe niż moje

Immo podsumuj proszę cała operacje. Co z czego i za ile ?

Cytat:
2011-02-16 09:19:02, seni24fal pisze:
Immo podsumuj proszę cała operacje. Co z czego i za ile ?

Koszty z grubsza wyglądały tak:
- zaciski Q7/Cayenne - 500
- tarcze Audi A8 - 700
- klocki - 300
- jarzma zacisków- 200
- przewody w oplocie - 200
- duperele: śruby, odpowietrzniki - max 50

Łącznie ok. 2000

immo czy jesteś w stanie zmierzyć wewnętrzną średnicę swojej felgi?? a może ją pamiętasz tarcza rozumiem 360mm

Tarcza 360mm
Pod wieczór zmierzę felgę i dam znać

Cytat:
2011-02-16 11:09:59, dARTi pisze:
immo czy jesteś w stanie zmierzyć wewnętrzną średnicę swojej felgi??

41cm w najwęższym miejscu

czyli do granda nie wsadze setupu od srt - tarcza 360 bo u mnie jest 40cm ... chyba żeby stoczyć tarcze po obwodzie tylko nie wiem czy da sie to zrobić

Wszystko zależy od kształtu zacisku, jeśli nie wystaje za mocno poza tarczę to się zmieści (srt ma 4-tłoczki?)

Jeśli nie, to nie kombinuj ze staczaniem tarcz. Lepiej poszukaj mniejszej, na pewno coś dobierzesz z katalogu chryslera.

4 tłoczki brembo
w serii mam ok 330mm więc nie wiem czy jest o co kopię kruszyć

może założyć lepszy zacisk i zostawić tarczę seryjną...

z drugiej strony 1 cm na średnicy to 0.5cm w promieniu - ile u Ciebie zostało miejsca ??

Między felgą a zaciskiem jest kilka mm luzu.

Cytat:
2011-02-17 14:27:02, dARTi pisze:
4 tłoczki brembo w serii mam ok 330mm więc nie wiem czy jest o co kopię kruszyć może założyć lepszy zacisk i zostawić tarczę seryjną... z drugiej strony 1 cm na średnicy to 0.5cm w promieniu - ile u Ciebie zostało miejsca ??

popatrz może jak rozwiązali to w wersjach na europe

znajomy w chryslerze miał z przodu tarcze jak tył w omedze, ale w wersji europejskiej były już jakieś rozsądne rozmiary i przełożył bez problemów

dARTi popatrz z innej strony - zazwyczaj na feldze jest sporo materiału do zebrania Musisz tylko zagadać ze szpecem od naprawy felg, niech zerknie na felgę swoim okiem i się wypowie. Warto by mieć zacisk by zrobić przymiarkę gdzie będą punkty do zebrania materiału.

Taka rzeźba z felgą to nie jest nic nadzwyczajnego dla porządnych fachmanów od naprawy alu, ci lepsi od razu stwierdzą, czy wytrzymałość spadnie drastycznie czy tylko kosmetycznie

felgi nie ruszę bo jest nowa i piękna (jak na jeepowe wrunki ) poza tym najwęższe miejsce to szerokie przewężenie na środku felgi gdzie grubość materiału wcale nie jest zbyt duża

Tarcza w hameryce i europie niestety taka sama i nie znalazłem sensownego zamiennika

prawdę powiedziawszy delkatne zebranie tarczy od srt po obwodzie wydaje się sensowne nie wiem tylko czy poprzeczne połączenia pomiędzy tarczami nie będą stanowiły problemu dla tokarza - nie znam się na tym fachu

Odgrzeje trochę kotleta
W zaciszu jednego z warszawskich garaży rodzi się mała cichociemna rakieta, co niedługo będzie miała śliczne, czerwoniutkie, 4-ro tłoczkowe zaciski z BMW E38. Dziś właśnie do mnie dotarły i muszę przyznać, że ich wielkość oraz lekkość delikatnie mówiąc zaskoczyły mnie. Skubane robią niezłe wrażenie i nie mogę się już doczekać az założe je do samochodu Sądzę, że uda mi się wyrobić do zlotu Tarcze i klocki są już w drodze. Postępy będę relacjonował, bo wiem jak uwielbiacie takie tematy
A oto jak maleństwa prezentują się bez samochodu. W rzeczywistości są dużo większe, aparat zdecydowanie je pomniejsza
(zdjęcia można kliknąć i powiększyć)

[ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2012-04-11 14:14:46 ]