Problem ze skrzynią w chrysler

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam prosbę czy ktoś w auto dacie lub innym specjalistycznym programi może sprawdzić co to za błędy w automatycznej skrzyni biegów w chrysler 300m z 2000r. 3,5v6.

P1791
P1790

Chyba najlepiej od razu spytać fachowca: tel. 694 228 395, albo szukać szczęścia na www.automat.pl

no właśnie tego chciałem uniknąć bo wszyscy mowią że trzeba zrzucać co daje już 500zł + każdy przegląd skrzyni z gwarancją na pól roku 3000-3500zł może ktoś ma możliwość żeby sprawdzić te kody

no więdz tak ściągnięta miska i okazało się że są opiłki więc skrzynia obowiązkowo będzie zdjęta tylko teraz mam pytanie czy jak się psuje konwerter mogą występować opiłki???

Specjalista, do którego podałem nr telefonu, jest 4 razy tańszy od usług warsztatów z wielkim szyldem, ale niestety ma siedzibę w pobliżu Radomia, więc w przypadku Twojego położenia geoterytorialnego może być problem z wykonaniem ewentualnej naprawy (namiar jest w rekomendacjach, ale nie wszyscy mają w zwyczaju sprawdzać wątki w klubowej wyszukiwarce, gdyż iż oczywiście łatwiej jest dostać "podane na talerzu", ale w takim przypadku można też dostać zjebkę przez duże Z od Moderatora lub Weterana LOB-teamu). Aspiranci na klubowiczów, którzy od ponad tysiąca dni mają jakikolwiek status w tym Klubie, powinni takie rzeczy wiedzieć.
Ps. Koszt rozmowy przez komórkę z ww. specjalistą zależny jest od rodzju posiadanej taryfy telekomunikacyjnej, ale czasem warto zaryzykować - wówczas można zyskać lub... udupić, ale najważniejsza jest: umiejętność zdobywania i wykorzystywania wiedzy (chyba nie na darmo cłek ma taki wielki łeb, a?)! Good luck!

Więc w odpowiedzi na twój wywód, muszę stwierdzić że nie chciałem żadnych namiarów na specjalistów (przeczytaj uważnie moje posty) bo to sobie już wyszukałem. Jako że nic nie wyszukałem w sieci to pytam kolegów z forum z którym związany jestem już 1000dni czy mieli podobne doświadczenia.
Jak bym miał na tyle pieniędzy to bym nawet tutaj w tej sprawie nie zaglądał tylko laweta zawiozła by samochód do specjalisty te naprawił by to i skasował odpowiednią sumkę np 4,5tyś i mało by mnie obchodziło co on zrobił czy tylko wymienił olej i filtr bo ważne by było że samochód jeździ. Ale jako że nie mam tych pieniędzy za wiele to żal mi dać jakiemuś oszustowi 4,5 za wymianę filtra i oleju.

Problem jest taki, że mam błędy mam ich interpretacje tylko one nic nie mówią, ponieważ przyczyną tych błędów może być kilka jak nie kilkanaście.

Specjaliści do których dzwoniłem ci mniej znani i bardziej mówią żeby dostarczyć samochód a najlepiej samą skrzynię ( bo jak oni będą wyciągać to przeciętnie mają dopiero za 3 tygodnie).
Moje spostrzeżenie jest takie że jak pytam o konwerter to nic nie mówią na ten temat jak by go nie było, i dlatego chciałem zapytać tych co doświadczyli uszkodzenia konwertera czy uszkodzenie powoduje występowanie opiłków w oleju.

Skoro mam opiłki w oleju to wiem że mnie czeka przegląd tej skrzyni i obowiązkowe wyczyszczenie ale nie chce żeby mi ktos przez telefon mówił że 4 tyś to min. bo to się zepsuło czy to a na koniec po założeniu stwierdzi jeszcze że konwerter trzeba tez zregenerowac bo opiłki go zniszczyły a tak na prawdę to on był przyczyną wszystkiego.

A i z tych wszystkich specjalistów których obdzwoniłem tyko jeden wyjaśnił mi czemu teraz skrzynka wyje, poprostu filtr musi być zapchany opiłkami albo czymś innym i idzie za mało oleju na pompę olejową

[ wiadomość edytowana przez: OpelOmega dnia 2008-10-09 11:24:04 ]

Za naprawę usterki mojej ASB w 7 warsztatach "skrzyniowych", które sprawdziłem, śpiewali 4-5 tys. zł (nie wiem, ile by było przy odbiorze). Gościu, do którego podałem Ci nr kontaktowy, naprawił ten temat za cztery razy mniej kasy (a sporo żelastwa było do wymiany). Je znalazłem kontakt do niego właśnie tu na forum, dlatego też poleciłem go Tobie, jako być może najtańsze rozwiązanie problemu ze skrzynią. Ponadto uważam, że mała jest szansa na znalezienie odpowiedzi w temacie ASB od Chryslera na forum Omeg, więc rzuciłem też propozycję wykonania poszukiwań na stronce www.automat.pl - mając na myśli tamtejsze forum, czyli dokładniejszy link wygląda tak: http://www.automat.pl/forum/
Tam jest gigantyczna ilość użytkowników automatów, więc chyba powinno być łatwiej coś konkretnego się dowiedzieć.

Maxleos

tak tez zrobiłem przeglądałem forum automat, chrysler 300m itp. ale niestety takiego przypadku nikt nie miał, to tego majstra mam daleko ale decyzja juz podjęta skrzynia wyjęta i jedzie do speca i dalej zobaczy się