[MKVII] Dokładanie ABS - nie można odpowietrzyć hamulców

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem. Tzn
Dolozylem do auta ABS. Wiazalo sie to z zmiana instalacji elektrycznej, zmiana przewodow hamulcowych przednich, serwo zostalo moje ale zmienilem pompe z wersji ABS, zestaw pedalow (dodatkowy czyjnik) no i oczywiscie doszla pompa ABSu...
Na razie niestety nie moge podlaczyc czujnikow na kolach poniewaz brakuje mi jednej piasty z otworem na czujnik :/
Z tego powodu niepodpiete sa wszystkie czujniki... na zegarach swieci sie kontrolka ABSu.
Ale na razie chcialem zeby auto mialo hamulce bez ABSu wszak trzeba nim jezdzic. I ku mojemu zdziwieniu nie moge odpowietrzyc ukladu, tzn pedal jest miekki a przy zdjeciu odpowietrznikow czy to z przednich czy z tylnich hamulcow plyn nie leci...
Co to moze byc?? Moze pompe trzeba jakos odpowietrzyc?? Pomozcie

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-02-07 20:15:32 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

Odpowietrz najpierw pompę ABS-u na przewodach. Potem sie zabierz za koła. Pompe na odpalonym silniku albo na zapłonie chociaż. Pozdrawiam!

juz wszystko jasne:
inne jest serwo od auta z ABSem a inne bez... Zmienilem serwo i wszystko ladnie sie odpowietrzylo.

A co do samego montazu, to nie jest to takie latwe jak sie co niektorym wydaje:
Musisz miec:
- przewody hamulcowe (wszystkie ktore sa pod maska)
- pompe ABS
- serwo od essiego z ABS
- najlepiej cala instalacje elektryczna auta z ABSem
- piasty z przodu z otworami na czujniki
- belke z tylu z otworami na czujniki
i to chyba wsio... aaa i jeszcze duzo samozaparcia
lista dosc spora i kopletowanie calosci mija sie z celem...
Jak juz chcesz to lepiej kupic rozbitka w wypasie i od niego przeszczepic co trzeba (ja tak robie)

[ wiadomość edytowana przez: Spawn669 dnia 2009-08-25 21:39:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: Spawn669 dnia 2009-08-25 21:41:00 ]