Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-03-02 21:43:53 Mam takowy problem, że muszę wsiadać poprzez drzwi pasażera. W żaden sposób nie idzie otworzyć drzwi kierowcy i co gorsza nie problem w tym, że nie mogę wyciągnąć rygielka, odblokować drzwi, bo ta część otwierania przebiega poprawnie, ale ciągnięcie za klamkę zewnętrznej czy też wewnętrznej skutkuje brakiem reakcji. Ile bym nie próbował tyle porażek ![]() Pewnie szlag trafił mechanizm, co drzwi odblokowuje (połamał się, wytarł, coś spadło, cholera wie). Fakt pozostaje faktem, że jestem w ciemnej d...ie i nie wiem jak ugryźć temat, bo bez otwarcia drzwi niewiele zrobię, a może coś jednak da radę zrobić???? Szczęście w nieszczęściu spadła blokada klamki, więc przy odrobinie gimnatyki powinno dać się wyjąć klamkę z drzwi i będę mial dostęp do środka poprzez tą dziurę, pomoże mi to w czymś??? Za co pociągnąć by blokada odpuściła i bym mógł otworzyć w końcu drzwi? mechanizm z drzwi pasażera można przełożyć do kierowcy? |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2013-03-02 22:06:30 No w takiej sytuacji to bawisz się w złodzieja, opuszczasz szybę i prętem z U na końcu musisz podnieść rygiel. Jak opuścisz szybę to sprawa jest w miarę prosta bo widać gdzie co pociągnąć. |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2013-03-02 22:12:38 nie wiem jak przednie, ale z tylnymi miałem podobny problem. padł siłownik centralnego i po rozkręceniu i wypięciu różnych cięgien okazało się że siłownik na wymiane nie pasuje. drzwi zatrzasnąłem bez podłączenia cięgien - skutek taki że ani od środka ani od zewnątrz nie dało się otworzyć drzwi...
myślałem, że będzie z tym niezły zgryz, ale rozkręciłem wszystko co się dało z drzwi od środka, całość niestety trzymają wkręty do których jest dostęp tylko przy otwartych drzwiach. z tego co udalo mi się wykręcić i po siłowym odchyleniu tapicerki takim prętem z zagięciem an końcu namierzyłem zamek i odblokowałem. warto obejrzeć na allegro albo w innym źródle jak wygląda ten zamek od środka i za co tam łapać ![]() aha..tapicerka trzyma się pod oknem do plastikowej listewki, słabo to trzymało, spokojnie można później to butaprenem przykleić. może ten opis troche pomoże Holbi |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2013-03-03 11:43:47 jak będzie tak robił na drzwiach to zniszczy tapicerkę. Dolne wkręty trzymają i tak nie ściągniesz, a jak będziesz wyginał to później będzie zdeformowana. Klamka zewnętrzna i wewnętrzna są połączone prętem z którego dopiero jest podpięty kolejny pręcik do rygla i ten ci spadł lub po prostu się ułamał. Najprościej bez zniszczeń tak jak mówię. OPuszczasz szybę, zdejmujesz listwę maskującą i masz dostęp. |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-03-03 11:59:46 Dzieki za rady, niedlugo bede probowal ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-04-21 20:42:12 ostatecznie pomogl Marios, cos nacisnal, puknal i sie otworzyly ![]() Mechanizm okazal sie bardzo wyrobiony i lekko przytarty. Wystarczylo przesmarowac porzadnie, ponaginac blaszki i dziala bez zarzutu ![]() |