Jest tu jakis szpec od komórek ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktos sie orientuje dlaczego moze wylaczac sie telefon (mam nokie 6310), jest moja od zawsze ale zaczela mi sie wylanczac zaraz po podlaczeniu ładowarki.Kasuje sie tez od razu data i godzina.Najgorsze jest to ze niedawno mi sie gwarancja skonczyla

Prawdopodobnie peknieta plyta glowna... albo zwarcie na zlaczu zasilania.. sprawdz najpierw ladowarke ^_^

Jak dorze mieć na forum elektronika

Niestety KeyJey ma rację...

Mialem ten sam problem, zwarcie na plycie glownej. Ja swoja komorke upchnalem na czesci za 200zl ( nokia 3510 ) i kupilem ericssona r600

Ujmując to defetystycznie to faktycznie może być płyta, ale...
niekoniecznie.
Problem może leżeć po stronie bateryjki zasilającej układ jak nie ma napięcia. Włączenie ładowarki powoduje odcięcie baterii głównej, ale jeszcze ładowarka nie podaje prądu (testy stanu baterii i takie tam) - stąd mogą pochodzić resety. Wtedy elektronikę podtrzymuje ta bateryjka i stąd kasowanie pamię daty i zegara.

ja bym sprubowal sie pobawic z bateryjka - czsto sa takie przypadki ze batarie siadaja .

mialem podobne problemy z nokia 6210 i okazalo sie ze jest wadliwe oprogramowanie. Po zmianie na nowesze problem zniknal.
Nie ma gwarancji ze to jest to ale warto sprobowac.

pozdrawiam

prawdopodobnie peknieta płyta główna - upadła Ci moze pare tygodni temu komóreczka???????????

Naprawa niestety nieopłacalna.....
Mam wielka nadzieje ,że się myle......

tak Jaco dokładnie tak-czasem mi upadała na glebę, a do tego jeszcze czasem nie pokazuje skrzynki odbiorczej, czy po wpisaniu pinu sie wyłącza

dzieki za rady, zatargam ja do serwisu jakiegos

drodzy koledzy a szczególnie Ci z Wawy chciałbym kupic nokie communicator 9210/9210i w rozsadnej cenie, jakbyscie cos słyszeli o czyms takim to prosze dajcie mi znac-dzieki

Wyciągam starocia...ale jest krótki więc wielkiego bajzlu nie zrobię....poza tym..zbieżność w temacie dokładna

Poszukuję człowieka (chętnie z Katowic lub okolicznych miastuf) , który dobrze zna się na rzeczy i potrafi zmienić mi soft w"super newsie" 6310i na możliwie najnowszy (i możliwie oryginalny,sprawdzony...czyli żadnych udziwnień)
(a przy okazji ..szukam klapki na baterię do 6800 )

łikend jes...ludziki majom czas....może jednak ktuś to zobaczy , wi cuś i pomoże ?

no dobra Boguś załatwiłam, info na gg zostawiłam

Cytat:
2007-12-07 10:04:22, bogdan1 pisze:
Wyciągam starocia...ale jest krótki więc wielkiego bajzlu nie zrobię....poza tym..zbieżność w temacie dokładna Poszukuję człowieka (chętnie z Katowic lub okolicznych miastuf) , który dobrze zna się na rzeczy i potrafi zmienić mi soft w"super newsie" 6310i na możliwie najnowszy (i możliwie oryginalny,sprawdzony...czyli żadnych udziwnień) (a przy okazji ..szukam klapki na baterię do 6800 )

Bogus jak bys sie pofatygował do Łodzi to bym Ci to zrobił na miejscu, od ręki i jeszcze browara byśmy wypili

Cytat:
2007-12-09 12:07:37, basis pisze:
no dobra Boguś załatwiłam, info na gg zostawiłam

Dziękuję ...zawsze to bliżej niż niżej wymieniony Kolega:

Cytat:
2007-12-09 19:43:52, vitex pisze:
Bogus jak bys sie pofatygował do Łodzi to bym Ci to zrobił na miejscu, od ręki i jeszcze browara byśmy wypili

...rany!...telefon telefonem ...ale ten browar ! ...jestem ZA!..
(nie wiem kto wymyślił że Łódź musi być tak daleko od Katowic ..kurde.. )

Pozdrawiam Panie i Panowie

A tak w ogóle, zrobi Ci to chłopak który ma espero i często zagląda na forum

... Bogus jak ci cos spieprza to dzwon zajma sie tym moji spece