Ford Escort FanKlub:forum klubowedołącz do klubuklubowiczesamochody
  

Skoki obrotow chwilowe Escort pomocy

  
 Sortuj posty wg daty: 
rosnąco malejąco
 >> wyświetlony od najstarszych postów <<
1 2»
 Autor 
 2014-12-12 11:49:19

Witam mam pewen problem Z moim Fordem Escortem
Mianowicie chodzi o to ze po odpaleniu auta na poczatku chodzi na ssaniu 1,500 obroty nagle spada na 500 i skacze ponizej 1k i dziwnie chodzi jak daje gazu jak by nie palil na wszytkie gary podczas jazdy szarpie te skoki obrotow sa w granicach 1 do 2 min potem sie wszytko normuje obroty nie skacza . czyscilem przepływomierz i krokowy nic nie pomoglo . Fordzik jest z 1990r silnik 1.6 100 konny prosze o pomoc Pozdrawiam

2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-12 17:04:46

Zobacz swiece i przewody wn moze iskra Ci ucieka
2021-03-12 06:45
  
 
 2014-12-12 20:07:51

Co to za rzeźba ze jest to auto z 1990, ma silnik 1.6 100KM i ma przepływomierz?

Powinno być 1.6 mniej-więcej 105KM i powinien mieć map sensor zamiast przeplywomierza!
2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-12 22:47:23

Przeplywka wg mnie walnięta.
Miałem to samo kiedys jak dałem walnięta przepływke do siebie z mdo 2.0.
Rozumiem ze to jakiś swapowane 90 konny zetec z mk7. Bo jesli nie to czekam na odpowiedz na pytani Wiesia.

-----------------
-----------------------------------
#2515
2021-05-12 16:55
  
 
 2014-12-13 00:21:11

auto jest 1990 i ma77.00 KW czyli 100 koni tak ? tak mi sie wydaje troche bylo w nim robione srodek z mk 7 a buda jest z mk5
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 00:27:04

a Jezeli chodzi o silnik to dokladnie nie wiem z jakiego roku i jakiego escorta dopiero sie we wszystko wtajemniczam
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 02:50:37

Bardziej to mk4 lub późne mk5 ale nie powiedział jaka buda
2021-01-29 11:34
  
 
 2014-12-13 07:53:31

Zrób zdjęcie silnika bo nikt Ci sensownie nie pomoże jak nie będzie wiedział z czym ma do czynienia.
2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-13 08:46:54

77kw to jest 105 koni. Wiec wychodzi na to ze to 1,6 mk5 o 105 kucykach. To by sie zgadzało.

-----------------
-----------------------------------
#2515
2021-05-12 16:55
  
 
 2014-12-13 08:47:47

Gdyby nie wzmianka o przeplywomierzu :p
2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-13 09:04:12

Włacha przecież to silnik LJF, tam nie było przepływki buda mkV , widziałem wczoraj fotki
2017-01-20 16:35
  
 
 2014-12-13 10:58:49

To co poradzicie zeby rozwiazac ten problem ? moge zamiescic jakies fotki jesli potrzeba . Swiece kable na poczatke
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 11:00:24

Ja chce zobaczyć ten przepływomierz co czysciles
2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-13 11:49:39

co mam wrzucić zdj ?
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 13:35:12

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/617c8a2acd53115e.html

[ wiadomość edytowana przez: orzel910 dnia 2014-12-13 13:35:59 ]
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 13:37:31

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/197c2c98781fb933.html
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 14:06:42

Ciekawa konstrukcja, wygląda jakby ktoś ty dał silnik 1.4 z Mk7
2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-13 14:16:41

i co dalej mam robic

[ wiadomość edytowana przez: orzel910 dnia 2014-12-13 14:51:04 ]
2015-06-15 19:57
  
 
 2014-12-13 16:04:09

Ciężko będzie pomoc w tak nietypowym mieszancu. Trzeba by najpierw sprawdzić jaki tak naprawdę to silnik, czy sterownik silnika i wiązka jest odpowiednia.

Wcześniej auto pracowało poprawnie? Spalanie jakie było?

2021-01-05 13:29
  
 
 2014-12-13 18:34:49

MAP-a też ma ciekawe czy podłączonego.

Stojąc przodem do silnika na lewym kielichu amortyzatora masz coś takiego:
http://fordescort.pl/forum/files/map_bp_escort_166.jpg
Sprawdź czy podłączone.
2020-04-25 22:41