Nie pali na benzynie - PILNA POMOC POTRZEBNA !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!!
Ostatnio zrobilem dluzsza traska (1200km) i na jednej ze stacji BP (Wloclawek) zalalem benzynki (ok 6 litrow do odpalania i przepalania bo ogolnie jezdze na gazie). Na drugi dzien rano odpalilem auto jak zwykle na benzynie - bez najmniejszych problemow nastepnie je umylem i stalo pod blokiem do wieczora. Wieczorkiem wlasnie gdy chcialem odpalic na benzynie - to niestety LIPA!!! Jakby juz lapal ale po sekundzie gasl... Nie wiem co sie stalo. Czy paliwo trefne czy pompa padla.... a moze filtr paliwa (powiedzcie gdzie jest w 2,6i dual ram). Uklad zaplonowy wykluczam poniewaz z bolem udalo mi sie auto na gazie odpalic ale gdzy postoi przez noc to nie ma szans aby je na gazie odpalic...
Prosze wyrazcie swoje opinie i potradzcie co robic.
Czekan na rady i ide walczyc moze cos wykombinuje..
Pozdrowka
Arek

paliwo mysle jest ok,raczej mysle ze cos ci zawilglo jak umyles moze przekaznik pompy paliwa sie zalal woda bo jest blisko rynny splywowej na podszybiu.

to raczej nie jest filtr paliwa bo tak z dnia na dzien sie nie zapycha

Mój starszy brat tak mnie uczył:
"sprawdź czy jest iskra, jak jest to sprawdź czy dochodzi paliwo"
stara prawda, jesli jednego nie ma to nie odpalisz.
Sprawdż czy pompa podaje paliwo. A tak na mrginesie to 6 litrów to za mało aby dobrze nasmarować pompe paliwową.Ta oszczędność będzie cię kosztować, może już teraz a może niedługo.

Jest to nowa stacja więc do palliwa nie można mieć pretensji
Byłeś jednym z pierwszych klientów .

Witam
Jeśli to instalacja z komputerem i emulatorem to po jakimś czasie jazdy na gazie komputer silnika dostosowuje swoje ustawienia do pracy na gazie i żeby poprawnie odpalał na zimnym silniku na benzynie konieczna jest reguacja gazu. Nie wiem na czym to polega w każdym bądź razie po takim dostrojeniu mój silnik pracuje tak samo na gazie i na benzynie. Mój gazownik robi mi to gratis. A 6 litrów w zbiorniku to stanowczo za mało i przeważnie kończy się wymianą pompki paliwa.
Do usłyszenia

Witam ...... Piotr masz racje tu trzeba większej ilości paliwa i troszke kilometrów przesmaruj silnik na paliwie daj mu odsapnąć od tego gazu.... Ale wracając do tematu nie masz się co martwić poprostu gdzieś ci się wilgoć dostała pewnie kilka dni później było już wszystko ok.... Moja omesia też czasami wariuje Piotr wie coś na ten temat