Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Arek331 Opel Omega A 2,6i Bielsko-Biała | 2004-03-14 11:46:29 Witajcie!!
Ostatnio zrobilem dluzsza traska (1200km) i na jednej ze stacji BP (Wloclawek) zalalem benzynki (ok 6 litrow do odpalania i przepalania bo ogolnie jezdze na gazie). Na drugi dzien rano odpalilem auto jak zwykle na benzynie - bez najmniejszych problemow nastepnie je umylem i stalo pod blokiem do wieczora. Wieczorkiem wlasnie gdy chcialem odpalic na benzynie - to niestety LIPA!!! ![]() Prosze wyrazcie swoje opinie i potradzcie co robic. Czekan na rady i ide walczyc moze cos wykombinuje.. Pozdrowka Arek |
![]() rafal71 omega cd A hajnowek | 2004-03-14 13:21:17 paliwo mysle jest ok,raczej mysle ze cos ci zawilglo jak umyles moze przekaznik pompy paliwa sie zalal woda bo jest blisko rynny splywowej na podszybiu. |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-03-14 16:05:05 to raczej nie jest filtr paliwa ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-03-14 18:27:45 Mój starszy brat tak mnie uczył:
"sprawdź czy jest iskra, jak jest to sprawdź czy dochodzi paliwo" stara prawda, jesli jednego nie ma to nie odpalisz. Sprawdż czy pompa podaje paliwo. A tak na mrginesie to 6 litrów to za mało aby dobrze nasmarować pompe paliwową.Ta oszczędność będzie cię kosztować, może już teraz a może niedługo. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-03-14 18:39:12 Jest to nowa stacja więc do palliwa nie można mieć pretensji ![]() Byłeś jednym z pierwszych klientów . ![]() |
![]() ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2004-03-15 21:32:42 Witam
Jeśli to instalacja z komputerem i emulatorem to po jakimś czasie jazdy na gazie komputer silnika dostosowuje swoje ustawienia do pracy na gazie i żeby poprawnie odpalał na zimnym silniku na benzynie konieczna jest reguacja gazu. Nie wiem na czym to polega w każdym bądź razie po takim dostrojeniu mój silnik pracuje tak samo na gazie i na benzynie. Mój gazownik robi mi to gratis. A 6 litrów w zbiorniku to stanowczo za mało i przeważnie kończy się wymianą pompki paliwa. ![]() Do usłyszenia |