| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-04-12 22:02:03 To o czym piszesz to regulacja linki przyspieszenia. Nie ma znaczenia.
Za to że auto nie śmiga Ci jak powinno odpowiedzialne jest masę rzeczy.Ja bym zaczła od tego przy czym było grzebane/naprawiane w twym motorze. - sprawdż jak wychyla się przepustnica przy max wciśniętym pedale przyspieszenia, - sprawdź czy wlot powietrza nie jest przysłonięty, - rurki podciśnienia sterujące dual ramem - poprawnośc podłaczenia, To tak na początek, no a potem to juz cśnienie na listwie paliwowej itp itd. tak sobie jeszcze myślę, auto pali na wszystkie gary?Kable są dobrze podłączone?Znasz kolejność zapłonu? |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-12 23:17:48 Tak,praktycznie Piter opisal wszystkie glowne mozliwe przyczyny, z wlasnego doswiadczenia wiem,ze na przyklad w 6 cylindrowce jest czasami ciezko wyczuc brak pracy jednego z 6 braci w glowicy.
W 4 cylindowkach,to rzuca,drga,sprawa jasna,tu praca mimo to jest bardziej plynna,inne katy sterowania wlakiem rozrzadu i nie ma takich wibracji,Jesli chodzi o Dual,to sprawa jasniejsza,rozchustaj sie plynnie do 3500 obrotow (tylko 2.6) i sprobuj poczuc odrzut,nawet bez jednego pracujacego gara.Tylko przyznam ci sie,nieznam przelozen automata,przy jakich obrotach nastepuje zmiana biegu. |
seabeast Omega A 2.6 Automat Warszawa | 2004-04-13 11:19:41 Przepraszam to znowu ja . Gdzie znajdują się te rurki podciśnienia sterujące Dual Ramem ?? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-04-13 13:03:40 U mnie na podszybiu od strony maski jest czarna puszka. Steruje ona obiegiem wewnętrznym i właśnie tam dochodzą rurki. Dakladnie jak jest u Ciebie to nie wiem ale zakladam że podobnie . |