| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-09 14:22:41 Szukałam na forum coś o konserwacji, lecz nic nie znalazłam.
Panowie i Panie właśnie zastanawiam się nad konserwacją mojego autka, coby jeszcze żyło czas jakiś znacznie dłuższy niż to przewidzieli konstruktorzy i coby blacha nie dała się rudej. Z moich wywiadów wśród znajomych, i telefonicznych rozmów wiem, że należy poddać zabiegom upiększającym podwozie i profile zamknięte. Czy jest to wystarczającym by auto "uzdrowić"? W jakim wieku auta należy wykonywać konserwację? W Krakowie naturalnie w zależności jaki to zakład ceny wahają się od 600 zł do 1000 zł za kompleksowe potraktowanie sprawy. Oczywiście auto pozostaje w zakładzie na bez mała 3 dni. Jeśli Krakusy będą posiadali namiary na kogoś zaufanego i w miarę taniego to proszę o namiary. Pozdrawiam |
piotr-ek | 2004-11-09 14:24:52 Konserwacja nie służy uzdrawianiu auta. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-09 14:27:43 Piotrek patrz jak napisałam uzdrowić.
|
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-11-18 16:44:21 Dobry zakład w Warszawie:
![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-08 18:35:51 Chciałbym poznać Wasze opinie w nizej opisanej kwestii, bardzo proszę o rzeczowe podejście
idzie zima ..... więc wracam do tematu.
Ponieważ nasze auto nie było praktycznie w zimie eksploatowane ale w tym roku nastąpi koniec tego "procederu", postanowiłem zadbać o zabezpieczenie antykorozyjne. Dzisiaj odwiedziłem jeden z nielicznych, pozostałych jeszcze w Katowicach renomowany punkt konserwacji samochodów. Bazują wyłącznie na technologii i preparatach VALVOLINE. Proces zabezpieczenia auta (w ciepłej porze letniej) trwa u nich 3-4 dni....właściciel szeroko i precyzyjnie opisywał mi jakie czynności wykonują...odniosłem wrażenie że rozmontowują do tego prawie całe auto !
Cena (z nadkolami na tył) 660zł .....przyznaję że trochę siadłem sobie na tyłku ....a z drugiej strony....widziałem auta po ich "robocie"czekały do "poprawki"-po 5 latach!... podwozie z pełną powłoką, bez odprysków ...jedynie drobniutkie ubytki przy ruchomych elementach zawieszenia!....i np. 13-letni cieńkol bez drobinki rdzy !
Mamy i w Klubie efekt ich pracy - Esperak Adama 4302......igiełka!
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-08 19:54:45
Tiaaa Tomeczku....po półgodzinnej opowieści Bosa od konserwacji też już to wiem !
Prosiłbym jeszcze o odniesienie się sensowności w/w ceny operacyi i sensowności wkonania takiego zabiega .... joł joł ! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-09 14:39:51 Se dzisiaj wejrzałem we drzwi ,do wewnętrza bo cosik mi szwankuje ogrzewanko lusterka i się próbuję dobrać do instalki jego.
Piękny widok powiem Wam moi mili
Ani kropeczki rdzy , w środku czyściutko jakby z fabryki wyszedły dopiero .....co mię zdziwiło niezmiernie to ABSOLUTNY BRAK .....jakiegokolwiek (widocznego) zabezpieczenia antykorozyjnego!! typu "Fuidol-o podobnego !
Ciągle myślę że warto się zdecydować i zrobić full kompleks konserwację .....tylko te 660zł ....cholernie ciężko odłożyć taki grosz !
P.S. Dzwoniłem do AUTO-WIS w W-wie (namiar,który wyżej zapodał Jaco - kompleks konserwacja leganzy 550 zł bez nadkoli i też w oparciu o środki Valvoline /auto w ich łapach na 3 dni/ ...a mówi się ze W-wie jest drogo to co ja mam mówić o Katowicach
[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-08-09 14:53:08 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-09 23:22:16
Jakie ogniska rdzy ?? ..Bartek , Kolego Sympatyczny ...looknij jeden pościk wyżej....cosik tam napisałem o tym zjawisku
"white_arrow" -bardzo Ciem proszę : ![]() |
MACHA Espero Będzin | 2005-08-10 01:01:44 To może ja sięw trące cóż warto konserwację przeprowadzić ale w espero wiadomo rdzewieją drzwi od spodu i nadkola gównie tylne no i pod listwami na przednich drzwiach pojawia się rdza u mnie nawet konserwacja nie pomogla na takie objawy a zaraz po zakupie byl konserwowany autka jest od 96 w moich rękach a rok temu przez rudą musialem przemalować wszystko oprócz maski przedniej klapa tyl i dachu czyli same boki ale efekt byl piękny przepiękny naprawdę kosztowalo mnie to cale 800 zl z prostowanie przodu zaznaczam ze uderzylem sbie w tyl lanosa i podrodze mi sie go pomalowalo |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-10 01:14:33
Marcinie! .....najwyraźniej Nie zrozumiałeś Bartka .....Pisząc "na rdzę" nie miał na myśli "przeciwko rdzy" .....chodziło o to że jeżeli auto jest już naruszone zębem czasu ..czyli np nie było zakonserwione od nowości i już wdała się blachy "ruda franca" to konserwacja NA taki stan blach nie ma za bardzo sensu ! Natomiast z tego co opisuje kolega MACHA to kolegę MACHA ktoś po prostu MACHNĄŁ czyli wychujał na "konserwacji".....dobrze zabezpieczone auto (o ile nie był to akurat poldek czy 126 z kryzysowych serii gdzie już fabrycznie na tłoczniach blacha była pordzewiała ) .....ma znikome szanse na taką destrukcję ! [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-08-10 01:17:21 ] |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-10 10:16:13 malowanie prawie całego auta (bez dachu, maski i klapy) za 800 zł z prostowaniem - gdzie??? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-10 12:33:17
Jak to gdzie??...takie CUDA zdarzją się tylko w jednym miejscu na ziemi ......Będzin !!
cholera....najbardziej martwi mnie to , że nikt mnie nie usiłuje przekonać do wykonania konserwacji ...... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-10 12:50:00
Po co? Szkoda kasy na złoma. Poprostu w pewnym momencie należy zbierać forsę na nowe auto, a nie ładować jej w stare auto. |