Obrotomierz,ekonomizer,wskaznik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć! Mam problem z działaniem obrotomierza,ekonomizera,wskaznika paliwa w 518i z 1994r.Oglądałem go w środku i chyba jest ok.Wymieniłem akumulatory (były mi podejrzane).Najciekawsze jest to że po podłaczeniu bez montowania zegarów wszystko działało,w momencie schowania we wnęke problem powrócił w/w elementy znów nie działały.Oglądałem wtyczki-zastosowałem wd40 na wszelki wypadek i nic nie pomaga.Prosze pomóżcie bo do szału mnie to doprowadza.

Sprawdzałeś przewody przy kostce od licznika? Może jakis jest złamany w środku. jak nie to może oberwał sie jakiś lut w zegarach. tak się często dzieje w VW, przydaje się szkło powiekszajace.

Napiszcie gdzie znaleźć akumulatory w desce?

Cytat:
2005-03-20 09:02:36, NEO27 pisze:
Napiszcie gdzie znaleźć akumulatory w desce?

Akumulatory są widoczne dopiero jak roszczepisz zegary (o ile dobrze pamiętam to są cztery zaciski).musisz ściągnąć tylny panel zegarów w które wchodzą żarówki.Ten panel zejdzie ci z płytką elektroniczną- na niej widoczne są dwa akumulatory.Zwykłe r6 ogólno dostępne>Ja zapłaciłem 8pln.
pozdro.

witam
ja sie podepne pod temat a mianowicie mam podobny problem co DOKTOR niedzialaja mi obrotomierz, ekonomizer,czujnik paliwa i czyjnik temp jedyne co dziala to prendkosciomierz z tym ze po uruhomieniu silnika wszystko jest ok prze 2s a pozniej skazowki opadaja
ma ktos jakis pomysl ? dzieki

ok przestalo wkoncu padac to zabralem sie za to i narazie zrobilem okazalo sie ze to styki bo rozebralem wszystko poczyscilem i skrecilem spowrotem i narazie chodzi