| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-03-20 13:33:24
1 - MAT - czujnik temp powietrza w kolektorze - im zimniejsze powietrze, tym więcej w nim tlenu. Bierze to pod uwagę komputer przy ustalaniu dawki benzyny. 2 - po co chcesz go wywalić? Gdy go fizycznie usuniesz - silnik będzie miał zawsze wysokie obroty. Gdy zaślepisz dziurę po nim - będzie Ci gasł na skrzyżowaniu. A czy komp go wykryje - wydaje mi się że tak: - albo komp mierzy rezystancję i przez to stweirdzi że coś nie tak - albo komp będzie próbował regulować obroty silnika - gdy mu się to nie uda - wywali błąd |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-03-20 16:00:29 jakiś czas temu kupiłem głowice od gsi 1.8 (115 KM), przez jakiś czas lezała no a teraz przymierzam się do jej założenia. I o to chodzi żę niema w niej silniczka krokowego ani czujnika temperatury. Posiada ona 2 przepustnice i to własnie 1 z nich ta mniejsza jest odpowiedzialna za wolne obroty. No i jak chce założyć kompletna głowice z kolektorami i wtryskami od gsi to niebede miał silniczka krokowego - no i teraz nasówa się problem, czy bedzie to dobrze jezdzic bez niego. Co do tego drugiego czujnika to moze go sie jakoś upcha w kolektor gsi.
No a jesli samochód niebedzi dobrze jezdził to trzeba bedzie pozostać przy orginalnym kolektorze z cała elektronika... Sprubuje pojezdzić z odpietym silniczkiem krokowym chociaż zobacze co sie bedzie działo, czy wywali jakis bbłąd ... tylko musze wcześniej zalożyć zegary |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-03-20 16:03:48
jednym wielkim durnym pomysłem było to że coś napisałeś w tym topicu... |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-03-20 17:38:51
nie chodziło mi o zaślepienie dziury po silniku krokowym tylko kanału bocznikowego przepustnicy, który jest zamykany przez iglicę silniczka. |