KARCHER - myjka do auta:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma KARCHERA - myjkę? Jak to się sprawdza? Fajnie się pucuje silniki czy też całe beemki?

osobiscie nie mam,ale czasem myje u kumpla super sprawa w jednej raczce papierosik w drugiej pistolet co do silnikow to tez sie spoko myje jednak przy malym sprzecie(karcher)trzeba polac silnik jakas chemia bo nie zedrze zabrudzen...fajny sprzet jednak troszke kosztuje
aha i jest to tak zwane mycie bez dotykowe ktore nie powoduje zarysowan na lakierze

do mycia silników polecam preparat ARVA. mozna go kupić w butelce 1l lub baniaku 5l. koszt tego mniejszego opakowania to 8pln. preparat naprawdę skuteczny.
pozdrawiam

Płyn to ja mam znakomity i to nawet koncentrat, trzeba zamawiać min 5litrów za 60zł ale za to można lub raczej należy rozcięczać bo jest bardzo żrący u wychodzi ok 15-20 litrow - w zależności od potrzeb. Ale czasami mam kiepskie ciśnienie wody w domy i nie wszędzie się wcisne z wężem a takim pistoletem od Krarchera to zawsze gdzieś się zmieszcze Po za tym przydałby sie np do mycia chodnika itp, bo zwykłym ciśnieniem to pół dnia płuczesz

Karoserie, silniki, wnetrza, felgi, chodniki... Aldik, jak lubisz tak myć, to wpadnij do mnie na grila w sobote, to po imprezce wymyjesz naczynia co? pzdr

Do naczyń nawet wody nie potrzebuje, wywalam na smietnik

Hej, Gjost, a wiesz jakie oznaczenie ma ta myjka (model, etc.). Sprawiłbym sobie na urodziny )

odnośnie karchera to nie warto kupować modeli poniżej serii 5
bo niższe modele mają rozpylacz plastikowy zamiast aluminiowego
i silniki też są w większości plastikowe a nie całe z alu jak seria 5 i wyższe(silniki 1.7kW er.5)
a cena tych lepszych to od ok.1000zł
i mają 120atm a na dyszy rotacyjnej 150atm
serie poniżej 5 mają 100atm/120atm(rotacyjna)
---
w przypadku 150atm.środki czyszczące z mojego doświadczenia zdają się zbędne
---
np.akcesoria do karchera
końcówka rotacyjna 200zł
szczotka okrągła rotacyjna 150zł
lanca 250zł
filtr wody 60zł(bez niego myjka ta nawet za 200zł nie pochodzi paru godzin)

mi by sie przydał taki sprzet jak jest pogoda to co 4 dni musze myc na czarnym wszystko widac

Ja to moze nie do autka tzn samej karoserji ale no do silnika, felg itp lub np chodnika, ulicy!?

mojego silnika nagdy nie mylem ale musze powiedziec ze jest rewelacyjnie czysty

KARCHER- spoko sprawa, do mycia silnika mam jakiś preparat z SONAX kupiony w myjni samochodowej.spryskać poczekać i ognia.
Myje doskonale( uwaga na alternator). Przychylam się do opini że warto zakupić model od 5 w górę. Ważna uwaga ( sam doświadczyłem) na zimę zabieramy sprzęt do pomieszczenia z dodatnią temper. zostawiłem w garażu i resztki wody które zostały w pistolecie rozerwały w nim rurkę. Nowy pistolet to wydatek od 150 dom 200 PLN do modelu 502M. Naprawiłem w serwisie za 80.
I tak dobrze że tylko to szlak trafił. Zdecydowanie polecam zakup.

Ale ja to najchętniej kupiłbym jakiś urzywany z wężem i końcówką za 100ke, bo nowe na allegro ok 250zł 1,3bara mi chyba wystarczy!?

Cytat:
bo nowe na allegro ok 250zł 1,3bara mi chyba wystarczy!?

to śą badziewia (60atm.)dobry spryskiwacz do węża da podobny efekt (i ciśnienie )
a używany karcher z lancą to ze 300zł trzeba dać żeby coś zmyłpoprostu jak nie ma 100atm ciągłej pracy to nie warto
---
taniocha ma 60a. ciągłej a reklamowane na pudełku 100a. to tylko reklama