Forum dyskusyjne ...
forum dyskusyjnedołącz do klubulista klubowiczównasze samochody

   rejestracja | zaloguj się   pomoc

[MKV] 1.6 EFI 8v Nie pali kiedy jest zimny

 Moderowane przez: Karolyna, Kleszczak, kylo32, michno45, zsmarti
 MotoNews.pl » Ford Escort FanKlub

 « Starszy wątek | Nowszy wątek »

  
 Sortuj wg daty: 
rosnąco malejąco
 >> wątek wyświetlony od najnowszych wypowiedzi <<  Następna strona 
[ 1 2
 Autor 
 2011-02-23 20:47:57

VSS na lince licznika od skrzyni (trójkątna wtyczka) ??
Czy może płaska 2 pinowa wtyczka? (czujnik położenia wału)?
Ale wtedy nie paliłby wcale, nawet na ciepłym...
Do tego wystarczyło podpiąć LEDa, zczytać błędy kompa i wszystko by się wyjasniło (albo i niekoniecznie)...
2020-07-13 14:06
  
 
 2011-02-23 20:42:26

A pewnie chodzi o czujnik położenia wału korbowego a raczej na pewno
2019-05-09 18:12
  
 
 2011-02-23 20:34:19

Nie mam foto bo robił mi z tym elektryk, z tego co on mi mówił to jest to czujnik na skrzyni biegów odpowiadający za podawanie iskry najprawdopodobniej czyta dane z kola zamachowego ale pewny nie jestem. pozdrawiam
2021-03-16 19:42
  
 
 2011-02-23 20:08:13

jaki to czujnik masz jego foto bo mój ciężko też pali jak jest zimny??
2019-05-09 18:12
  
 
 2011-02-23 15:55:23

Witam, temat jest do zamknięcia, auto już jezdzi problemem był czujnik na skrzyni biegów odpowiadający za iskrę i oczywiście nie omieszkam też dodac że mechanik u którego bylem też trzasną babola i pompkę paliwową podpiął odwrotnie, tak czy tak to bardzo dziekuje za pomoc bo wszelkiego rodzaju wskazówki są przydatne jak nie na teraz to na przyszłośc. pozdrawiam
2021-03-16 19:42
  
 
 2011-02-18 16:28:39

Zrobiłem tak jak mówisz z tym wyłącznikiem ale niestety dalej auto nie pali ;/.
Czy problemem nie otwierających się wtrysków może byc silniczek krokowy??

[ wiadomość edytowana przez: AlanoZo dnia 2011-02-20 16:53:14 ]
2021-03-16 19:42
  
 
 2011-02-18 15:55:01

To jest właśnie ten wyłącznik, spróbuj wypiąć z niego wtyczkę i zmostkować (zewrzeć) te dwa przewody. A na początek możesz spróbować jedynie wcisnąć ten siwy przycisk u góry, może to coś da...
2017-05-07 14:38
  
 
 2011-02-18 13:06:25

Witam na samym początku przepraszam za odgrzewanego kotleta ale dalej mam problem z autem. Poczyniłem kilka napraw, wymienione wtryski, sonda lambda, pompa paliwa. I niestety ale auto dalej nie pali na benzynie, z tego co mi wiadomo to wtryski się nie otwierają ( nie dostają impulsu) szukałem wyłącznika wstrząsowego na słupku ale znalazłem tylko takie coą i nie jestem pewien czy to to.


Uploaded with ImageShack.us

Co z tym dalej począc, za porady z góry dziekuje.

P.S. Auto pali na gazie


Pozdrawiam
2021-03-16 19:42
  
 
 2011-01-20 19:55:47

no to wlasnie ten filterek w obudowie ma zawor wymien go i bedzie git. A napisalem ci jeszcze bys pojezdzil na samej bp z 2 dni i bedzie wiadomo czy wina gazu czy cos innego.
2011-03-16 21:10
  
 
 2011-01-20 19:46:46

Witam dziś patrzylem na to wszystko i u mnie jest sam filterek, później na reduktorze jest dopiero elektrozawór, który ledwo co chciał się otwiera przeczyścilem go ale niestety nic to nie dało, dałem mu prąd z 2 samochodu i wtedy zamarzł mi reduktor, zalałem go gorącą wodą i auto odpaliło na gazie.
2021-03-16 19:42
  
 
   Następna strona 
[ 1 2
 MotoNews.pl » Ford Escort FanKlub

 « Starszy wątek | Nowszy wątek »
 

Regulamin i warunki korzystania z forum | Forum udostępnia serwis MotoNews.pl. Wszelkie pytania związane z funkcjonowaniem forum prosimy kierować tutaj.