Forum dyskusyjne ...
forum dyskusyjnedołącz do klubulista klubowiczównasze samochody

   rejestracja | zaloguj się   pomoc

[mk7] Gaśnie chwile po odpaleniu. Nietypowy problem.

 Moderowane przez: Karolyna, Kleszczak, kylo32, michno45, zsmarti
 MotoNews.pl » Ford Escort FanKlub » [mk7] gaśnie chwile po odpaleniu ...

 Cofnij | « Starszy wątek | Nowszy wątek »

  
 Sortuj posty wg daty: 
rosnąco malejąco
 >> wątek wyświetlony od najstarszych wypowiedzi <<
 Autor 
 2012-02-12 10:21:21

Witam, mam dziwny problem z moim escortem mk7 '95 1.6 16v.

Rano po całonocym staniu auta na mrozie odpalam go bez większych problemów, chociaż i tak czuć że akumulator ma swoje za sobą Popracuje chwile, około minuty może dwóch i nagle traci obroty i gaśnie. Nie da się go odpalić od razu, kręci i nie chwyta. trzeba poczekać około minuty, i ponownie go rozruszać, wtedy już nie ma problemów. Jesli przykładowo zaraz po odpaleniu go za 1szym razem rusze w miasto, to przy pierwszym wciśnięciu sprzęgła od razu gaśnie. Wie ktoś o co tu może chodzić?

-----------------
był escort mk6 1.6 16V ghia
był escort mk5 xr3i 1.8 RQB
był escort mk7 RS 2000 black&white
był focus c-max 2.0 tdci
obecnie Ford Escort mk7 electric orange
obecnie Ford Focus ST 2.5 T

#2537 konus19
2020-06-19 20:55
  
 
 2012-02-12 11:42:40

możliwe że woda w układzie, mróz przyszedł i zassało gdzieś.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach
2020-10-20 11:56
  
 
 2012-02-12 11:50:23

Cytat:
2012-02-12 11:42:40, Kleszczak pisze:
możliwe że woda w układzie, mróz przyszedł i zassało gdzieś.



dikładnie,to samo czwiczyłem w zeszłym tyg.z autem żony.ale ja musiałem pompkę jeszcze wymienić bo brzęczała a nie pompowała.kiedy filtr paliwa zmieniałeś??

-----------------
RS2000 light
była GSI 16V rally
Focus 1.8 tddi kombi
MK7 1.6 16V sprzedany
zbieram na EVO9 :)
2020-10-18 13:03
  
 
 2012-02-12 11:53:50

butelka denaturatu do zbiornika i zobaczysz co będzie,jeżeli to woda to powinno pomóc

-----------------
Piekny Ford i szybka kobieta...
Mariocity #692
2020-10-01 19:15
  
 
 2012-02-12 12:21:26

w tamtym roku miałem bardzo podobne sytuacje przy dużych mrozach. 2ga sprawa jest taka że u mnie zawsze paliwo jest w okolkicach rezerwy, bo zdaża mi się tankować po 3 razy dziennie ale zawsze po 25zł ;p


-----------------
był escort mk6 1.6 16V ghia
był escort mk5 xr3i 1.8 RQB
był escort mk7 RS 2000 black&white
był focus c-max 2.0 tdci
obecnie Ford Escort mk7 electric orange
obecnie Ford Focus ST 2.5 T

#2537 konus19

[ wiadomość edytowana przez: konus19 dnia 2012-02-12 12:24:36 ]
2020-06-19 20:55
  
 
 2012-02-12 14:07:43

Cytat:
2012-02-12 12:21:26, konus19 pisze:
w tamtym roku miałem bardzo podobne sytuacje przy dużych mrozach. 2ga sprawa jest taka że u mnie zawsze paliwo jest w okolkicach rezerwy, bo zdaża mi się tankować po 3 razy dziennie ale zawsze po 25zł ;p [ wiadomość edytowana przez: konus19 dnia 2012-02-12 12:24:36 ]


Czyli nie uczysz się na Swoich błędach, a i problem jest jednak typowy, bo już go miałeś ... Zimą zwłaszcza należy zwrócić uwagę na paliwo, bo zasysasz z wodą i brudem z dna.
2020-07-13 14:06
  
 
 2012-02-12 15:51:49

Nie przeszkadza mi to bardzo, ale po prostu chciałem się dowiedzieć co może być przyczyną. W takim razie juz wszystko jest jasne Wymienie jeszcze filtr paliwa w niedługim czasie :p

-----------------
był escort mk6 1.6 16V ghia
był escort mk5 xr3i 1.8 RQB
był escort mk7 RS 2000 black&white
był focus c-max 2.0 tdci
obecnie Ford Escort mk7 electric orange
obecnie Ford Focus ST 2.5 T

#2537 konus19
2020-06-19 20:55
  
 
 2012-02-12 18:15:35

Moze byc uszkodzony czujnik temperatury i podaje za duzo paliwa - zalewa go przez co gasnie i pozniej odpalic nie chce - od czekasz troche,paliwo wyparuje i odpala

-----------------
Escort MVII GT 1,8
E90, E46, D40, FMX 650
2020-10-17 21:40
  
 
 2012-02-12 19:08:10

Miałem podobny problem, lecz zaraz po odpaleniu gasł i za drugim razem palił od razu. U mnie problemem był silniczek krokowy. Po wymianie problem ustąpił.
2016-08-20 16:20
  
 
 
 MotoNews.pl » Ford Escort FanKlub » [mk7] gaśnie chwile po odpaleniu ...

 Cofnij | « Starszy wątek | Nowszy wątek »
 

Regulamin i warunki korzystania z forum | Forum udostępnia serwis MotoNews.pl. Wszelkie pytania związane z funkcjonowaniem forum prosimy kierować tutaj.