[Zapłon] awarie, ustawienie, kable WN itd...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy słyszeliście że są kable oporowe i bezoporowe, a jeżeli używamy bezoporowych to potrzeba oporowego palca rozdzielacza. Musze kupic kable - doradźcie. W sklepie w którym się zazwyczaj zaopatruje na takie haslo postawili oczy , po jakimś czasie któryś ze sprzedawców powiedział że oporowe są dla tradycyjnego zapłonu a zwykłe dla elektronicznego. Inna sprawa że sklep proponuje tylko amerykańskie żółtke kabelki w cenie 22 zł

Tak mniejwięcej jest oporowe zwykły itd..
Nie baw sie w zółte badziewie!!!
Kup normalne szare przewody w Ełku - są najlepsze! Koszt praktycznie taki sam a jakosćduuuzo wieksza I GWARANTOWANA!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Nie mam zamiaru kupowac tych amerykanców, ale czy musze jechać aż do Ełku ?
Co ile czasu/przebiegu zmianiacie kebelki? Moje mają 8 lat
ale ze 2 latka odpoczywały, gdyż zastępowały je żółte amerykanki.

W Ełku są jeszcze ciepłe od producenta
Sorka - skrót myślowy!
Jak sypiąsie poprzednie to zmieniam. Ale 2 lata spoko wytrzymują. Wycieram je co jakiśczas szmatką z nitro. Rozpuszczalnik rozpuszcza delikatnie izolacje, robi sie ciągliwa i daje to lekkie odświeżenie. LAe nie ma jak nówki.
P.S. Prosty test na kable - polej je woda jak sa git to silnik nie powinien przerywać - jak świece stoją w wodzie.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

U mnie ostatnio swiece staly w borygu i tez bylo git

Dobre też są przewody (kable WN) BUGICORD czy cos takiego.

Ja używam kabli z Ełku, są dobre i polecam je do Poldka. Jak często zmieniam? To zależy ile jeżdzisz, ale generalnie na 20tys km powinny bez problemu wystarczyć. Zresztą będziesz widział po falujących i skaczących obrotach na gazie, przerywaniu, słabym odpalaniu w deszczowe dni itp. To tak jednoznacznie trudno powiedzieć ile wytrzymują.

Miałem kiedyś takie kable o których piszecie.W szarej izolacji.Nie wytrzymały nawet pół roku.Teraz mam jakies angielskie ( czarna izolacja ) i jest super.Nie sztywnieją na mrozie.Wytrzymały już dwie zimy.Nie maja przebić.Doskonale się sprawują.

No i na gazie są ważne dobre kable WN żeby nie było strzałów.
Ja też mam z Ełku i sobie chwalę.Jeszcze jedno przypomniało mi się.Kiedyś jak byłem w ASO mechoniory powiedziały że w GLi trza pilnować kabelków WN by były OK bo lubi siadać moduł zapłonowy a to kosztowna impreza(doświadczyłem tego na własnej skórze )

Hm troche juz nie wiem jak z tymi Euckimi. Moje te 8 letnie są czarne i oryginalne jakie fabryka dała, przejechaly ok. 40 tys (może więcej) i nie dzieje sie nic takiego żeby trzeba było je natychmiast wyrzucić.

Cytat:
2002-12-13 23:49:43, OLO pisze:
Nie baw sie w zółte badziewie!!!

Ja mam jakies angielskie sa zolte i nie mam z nimi problemow.

A ja mam szare i są OK, a przedtem miałem żółte i też były OK

No i ja miałem żółte, też jeździły, ale po pśiknięciu WD przestaly trzymać fajki... i wróciły stare do łask.

Cytat:
Ja mam jakies angielskie sa zolte i nie mam z nimi problemow.

Ja też mam żółte angielskie (nie USA) i też są O.K.mam już je ze 2 lata i przejechałem około 30.000km.Następne też chyba kupie takie

Podsumowując - istnieją dwa rodzaje żółtych przewodów z krajów anglojęzycznych. USA - niedobre UK/GB - oki

Wycofuję wszystko co mówiłem dobrego o szarych przewodach WN! Dzisiaj zrobiły mi niespodziankę Otóż jeden z kabelków przy lekkim pociągnięciu najspokojniej w świecie wylazł ze złączki. Na świecy zostały "blaszka" i gumka, a ja mogłem podziwiać przekrój przewodu i jego konstrukcję. Wrrrrr!

A ja mam jeszcze 3 orginały Angielskie Czarne(ok. 120kkm) a czwarty to przeróbka z jakiegoś niemca. Czas je wymienić a orginały są po 250 a inne od 100 do 150zł jakies właśnie
szare ,czarne lub niebieskie.Oczywiście silnik Roverka

[ wiadomość edytowana przez: wojtala dnia 2003-01-16 00:01:44 ]

Te moje to kosztowały 25 zł.

Polecam przewody firmy MEDBRYT

Zarówno do GLE jak i do GLI. Jak równiez do 2.0

140zł???

to wolę wymieniać raz na rok(choć nie zachodzi taka potrzeba) na żółte UK po 25,00zł