No i wykrakaliscie - wiejski tuning cd.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i wykrakaliście fotki fury Dominika pojawiły się na stronce Wiejskiego Tuningu. LINK
Mam tylko nadzieje ,że nikt z nas nie przyłożył do tego łapy.

Choć trzeba przyznać ,że oprócz naklejek to odniosłem wrażenie (z opisów) , że furka im się podobała.
Ciekaw jestem skąd mają te foty - część z nich nie była chyba dostępna na naszej stronie??????

skoro im się podoba to co tam robi????

ps chyba wytropiłem jednego z twórców WT

Cytat:
skoro im się podoba to co tam robi????

chciałem trochę rozluźnić sytuację

jak to wytropiłeś??? domyślasz się kto to jest??? Czy moze właśnie wygklądasz przez okno i jakiś gość z cyfrówką strzela fotosy plastykowym bolidom??????

Pisałem już o tym wczoraj w TYM WĄTKU. Aha... i ja nie przykładam ręki do WT!!! Zapamiętajcie sobie. Już wam wytłumaczyłem skąd i jak ściągnąć fotki. Wystarczy w googlu wpisać: klub espero, klub fso, klub poloneza... a tam fotek multum.

Co do tej strony kazdy mna swoje zdanie, moje jest takie : to strona DEBILI bo podejrzewam ze wlasciciele nie jezdza niczym zachwycajacym a wysmiewaja ludzi za ich gust choc o gustach sie nie dyskutuje.Ja poprostu bym to ignorowal.

O gustach się nie dyskutuje... czyli krytycy wszelakiej maści będą bezrobotni, bowiem komuś film X może się podobać, a komuś nie i jakim prawem krytyk śmie się na ten temat wypowiadać.
A strona... dla mnie w 90% jest OK! I nie chodzi tu o gusta, a o niektóre pseudoprzeróbki.

Cytat:
2003-08-22 09:43:27, piotrek_nowakowski pisze:
O gustach się nie dyskutuje... czyli krytycy wszelakiej maści będą bezrobotni, bowiem komuś film X może się podobać, a komuś nie i jakim prawem krytyk śmie się na ten temat wypowiadać.

Krytyka jest OK, jesli jest odpowiednio konstruktywna i dobrze sformulowana, wbrew pozorom trzeba sie nia bardzo dobrze umiec "obslugiwac" i przelewac swoje mysli, autorzy WT niestety w taka sprawe nie staraja sie obrocic, przez co opinie o strone mam taka, jaka mam (vide moja sygnaturka na forum).

autorzy WT (specjalnie pisze z malej litery; nie mam do tych panow poszacunku) popadaja ze skrajnosci w skrajnosc, ja rozumiem jeszcze "krytykowanie" oblepionych plastykiem trabantow i maluchow, z ktorych ludzie za wszelka cene proboja robic F1, ale na stronie znajduja sie czasem naprawde ladne furki, ktore sa oceniane "z lotu i przelotu" tak jak ich plastykowi poprzednicy, bardzo czesto nawet bez zadnych MADRYCH argumentow.

WT stara sie byc "kultowe", a tak naprawde jest to jedno wielkie wysmiewisko, dla mnie glownie z autorow.

Cytat:
2003-08-22 10:00:10, Cwikus pisze:
Krytyka jest OK, jesli jest odpowiednio konstruktywna i dobrze sformulowana, wbrew pozorom trzeba sie nia bardzo dobrze umiec "obslugiwac" i przelewac swoje mysli, autorzy WT niestety w taka sprawe nie staraja sie obrocic, przez co opinie o strone mam taka, jaka mam (vide moja sygnaturka na forum).

No to poczytaj moją sygnaturkę
Każdy ma prawo zrobić ze swoją furą co chce ...
Każdy ma prawo go skrytykować ...
Każdy ma prawo skrytykować krytyka, czyli w tym wypadku Ty Cwikus i inni mają prawo krytykować WT .
Każdy ma prawo się bronić przed krytyką.
---------------- Tyle z mojej strony - howk ----------------------------

ejpi, zbyt uogolniasz, zawsze mozna napisac "swiat jest piekny", choc nie zawsze to prawda.

Cytat:
2003-08-22 10:18:19, Cwikus pisze:
ejpi, zbyt uogolniasz, zawsze mozna napisac "swiat jest piekny", choc nie zawsze to prawda.

Chyba Cwikus jednak nie zrozumiałeś co napisałem, ale brak zrozumienia - toleruję ...

Cytat:
2003-08-22 10:21:50, ejpi pisze:
Chyba Cwikus jednak nie zrozumiałeś co napisałem, ale brak zrozumienia - toleruję ...

Wlasnie bardzo dobrze zrozumialem. Do calej sprawy krytyki na logiczny rozum trzeba dorzucic INTELIGENCJE, ktora trzeba sie wykazac krytykujac. Jak juz wczesniej pisalem, miedzy inflantywna krytyka a krytyka konstruktywna jest wieeelka roznica. Wbrew pierwszemu, do drugiego trzeba uzyc wlasnego rozumu.

Zgodzilbym sie, gdybys napisal, ze kazdy ma prawo miec wlasne zdanie

Cytat:
2003-08-22 10:25:45, Cwikus pisze:
Zgodzilbym sie, gdybys napisal, ze kazdy ma prawo miec wlasne zdanie

Właśnie to dokładnie napisałem.
A nie toleruję tych, którzy odmawiają innym prawa do krytyki - jakiejkolwiek. (infantylnej również)
Bo co to znaczy konstruktywna krytyka ?
Tylko taka z którą Ty się zgadzasz
Z całym szacunkiem - to wszystko z mojej strony w tym temacie.

WT - strona jak wiele innych w sieci ( dotyczacych roznych tematow ). Nie ma sie o co wsciekac ani okreslac autorow mianem debili.

Sa tam autka fajne, troche mniej fajne i calkiem niefajne... dla kazdego cos. Mozna sie zdziwic, posmiac, zniesmaczyc, oczarowac... itp... komplet doznan.

To strona dla osob posiadajacych umiejetnosc aprobaty odmiennosci innych. Osoby ktora nie ulega narzuconej opinii, tylko ma wlasne zdanie. Zaistnienie na WT nie oznacza zaszufladkowania jako "wiesniaka". Opinie autorow sa ich opiniami. Reszta internautow moze miec inne zdanie. Natomiast opiniami ludzi uwazajacych wszystkie znajdujace sie tam auta za "wiejskie" tylko dlatego, ze tam sa ( bo strona ma w tytule wiejska ) nie polecam sie przejmowac. Bo trudno to nazwac opinia. Raczej owczym pedem za narzuconym pogladem.

Co do opisow. Coz... dominuje tu dosc uboga forma. Szpchlex, tasmex, kasparow... uzywane naprzemiennie w odniesieniu do co drugiego samochodu. Pachnie mi to upychaniem wszystkiego we wlasny dosc waski swiatopoglad.

Reasumujac : nie jestem przeciwnikiem tej strony. Autorow traktuje jak osoby mechanicznie umieszczajace fotki na stronie. Ich zdanie mnie nie interesuje. Mam wlasne. Oni dostarczaja mi tylko "materialu" do dobrej zabawy. Jedne auta mi sie podobaja, inne nie. Opisow zdjec raczej nie czytam.

Polecam lekture ksiegi gosci WT. Wnioski nasuna sie same po przeczytaniu.

Wyslalem zdjecia mojej Omegi na WT. Niestety nie doczekalem sie publikacji. Szkoda...

PS. Petersen !! Mam do Ciebie wiele szacunku. Jednak opinia DEBILE wydana o autorach lekko mnie zaskoczyla. Wydajac taka opinie szufladkujesz cos czego nie znasz. Podobnie jak szufladkuja autorzy WT cos czego nie znaja. Bo o tuningu ( a raczej stylingu ) pojecia nie maja. I to jest moja jedyna opinia o nich wyniesiona z lektury WT. Pozatym sa kims i gdzies.

Święte słowa Dramar, a Twoja omega raczej nie spełnia warunków WT, ale dołóż sobie nalepkę na wlew, djabełka na klape bagażnika i Cię docenią ... ale po co Ci tyle dodatkowy KM?
Co do braku pojęcia autorów WT o stylingu to uważam, że potrafią odróżnić tuning od wsi.

Ci goscie to niech sie najpierw naucza robic strony innternetowe, bo ta ich to ja bym nowminowal w kategorii wiejska strona i na 99% by wygrala w tej kategorii. Jak sa tacy cwani to niech zaczna od swojego podworka, bo ani gustu co do wygladu strony, ani umiejetnosci co do jej stworzenia to jak widze nie maja. Jak znam zycie to zrobili ja "WEBMAJSTREM" z onetu i teraz cwaniakuja. A tak nawiasem jak sa tacy odwazni, to czemu maja strony na zagranicznych serwerach. Pewnie boja sie ze ktos by ich znalazl i obil hehehe. Prawdziwi twardziele.

Cytat:
2003-08-22 14:07:25, DJDAB pisze:
A tak nawiasem jak sa tacy odwazni, to czemu maja strony na zagranicznych serwerach. Pewnie boja sie ze ktos by ich znalazl i obil hehehe. Prawdziwi twardziele.

Może dlatego, że:
- łamią prawa autorskie obowiązujące w Polsce, a za granicą już nie,
- boją się prymitywnych adwersarzy,
- w Polsce nie ma odpowiednio szybkiego darmowego serwera bez ograniczeń transferu,
- zamieszczając swoje poglądy na tjuning nie chcą z nikim dyskutować o ich treści.

I jeszcze jedno (to co kiedyś strasznie podobało mi się w programach Cejrowskiego - choć gościa nie trawię).
"Uprzejmie przypominamy, że każdy telewizor jest fabrycznie wyposażony w wyłącznik" - zupełnie jak przeglądarka w znaczek X w prawym górnym rogu.

Skonczmy juz te tematy, prosze... Zbiera mi sie na mdlosci, ale nie od samochodow ktore znajduja sie na WT, tylko od (niezdrowych) emocji, ktore towarzysza tej stronce, i od bezproduktywnego bicia piany przez niektorych uzytkownikow tego forum... Wszystko co moglo byc powiedziane zostalo napisane, najlepiej by bylo, gdyby Lasombra zamknal ten watek, jak i 2 pozostale. Ale chyba go nima....

p.s. Dramar - bardzo zgrabnie napisales tekst, pod ktorym podpisuje sie w 101%...

[edit] Moje slowa w zadnym stopniu nie odnosza sie do Ciebie Andrzeju - jak wysylalem posta, to Twojego jeszcze nie bylo...

[ wiadomość edytowana przez: Krawat dnia 2003-08-22 14:36:00 ]

Cytat:
2003-08-22 14:24:47, Krawat pisze:
[...]najlepiej by bylo, gdyby Lasombra zamknal ten watek, jak i 2 pozostale

A to niby dlaczego? Jak na razie dyskusja przebiega bezkrwawo, wyzwisk też nie ma , więc chyba nie ma takiej potrzeby.

A skoro wątek jest o WT i tym podobnych sprawach. Raduje mnie jedna rzecz. Większość "tjuningofcóf" (nie mylić z tuningowcami) na pytanie dlaczego modyfikują samochód odpowidają - bo chcę się wyróżniać, mieć auto inne niż wszystkie. I ..., robią to co inni, zazwyczaj nie wysilając się na odrobinę oryginalności. Muszą być brewki, musi być czysta klapa itp. niezależnie czy pasuje to akurat do tego modelu. Ale taka jest moda. I gdzie tu oryginalność? Ot paradoks.

P.S. Proszę mnie nie identyfikować jako przeciwnika tuningu. Raczej głupoty i bezguścia.

no szukam szukam i nie moge znalezc....dzie sa te zdjecia???

dobra juz mam