Gdzie moge naprawic siedzenia ?

« Poprzedni | Następny »
CZesc mam taki problem ze moje siedzenie (od kierowcy) jest juz bardzo mocno wysiedziane i połamane na krawędziach i mam takie pytanie gdzie bym mogł to naprawic w okolichach tychów

Ja wymieniałem w serwisie DU , ale siedzisko oraz tapicerkę siedziska kupiłem sam w hurtowni w Sosnowcu - jest to samo co w Nexii ( pianka i tapicera ) . Ceny niestety nie pamiętam .
Pozdrawiam .

Dzieki bede musiał sie wybrac po ta pianke bo na tym to juz czuje dno

Jest tapicer w Sosnowcu , jesli chcesz to sprawdze adres .

Cytat:
Aranos_1500 pisze:
Ja wymieniałem w serwisie DU , ale siedzisko oraz tapicerkę siedziska kupiłem sam w hurtowni w Sosnowcu - jest to samo co w Nexii ( pianka i tapicera ) . Ceny niestety nie pamiętam .

Co wymieniles ? Fotel do Espero kosztuje ponad 1500 . Nie pamietasz takich cen ?

Ja potrzebował bym tylko samą pianke do siedziska w przednim fotelu. Ile ona by mogła kosztowac ?

Ja natomiast zauważyłem, iz fotele w Espero - moze tylko w moim - sa ciut za miekkie bez wzgledu na ich wyregulowanie(poziom, pion, gora dol) i zbyt gleboko sie w nie wpada. To jest odczuwalne po dluzszej jezdzie dla kregoslupa...Moze kiedys zdecyduje sie na wymiane siedzen lub jakos te utwardze...Czy ktos cos juz majstrowal przy fotelu kierowcy ?
rjsunset

Witajcie!!!

Wiesz drogi anonimie trzeba delikatnie i z gracja wsiadac do0 auta to i sie nie bedzie niszczyc czyzbys sie z furmanki do auta przesiadl

Gorzej jest z kobietami kazda z osobna musialem uczyc jak delikatnie rozlozyc fotel, no ale wiesz warto sie troszke poswiecic zeby pozniej nie ponosic takich wydatkow

Pozdrawiam serdecznie

Witaj !!!

Wiesz drogi anonimie trzeba delikatnie i z gracja wsiadac do0 auta to i sie nie bedzie niszczyc czyzbys sie z furmanki do auta przesiadl

Gorzej jest z kobietami kazda z osobna musialem uczyc jak delikatnie rozlozyc fotel, no ale wiesz warto sie troszke poswiecic zeby pozniej nie ponosic takich wydatkow

Pozdrawiam serdecznie

Wybacz drogi kolego ale odkupiłem espero z takim fotelikiem

Majstrowałem trochę ptzy siedzeniach. Oczywiście są niesymetryczne, tzn. nie zamienisz fotela pasażera na fotel kierowcy.
Jedyną rzeczą, którą zrobiłem było odwrócenie sprężyn o 180 st. wokół ich osi poziomej, czyli brzuszki z dołu poszły do góry. Trochę pomogło, kosztuje nic, a praca wykonana to odkręcenie/przykręcenie.
jarwoj

Witaj ponownie

To nie widziales od jakiego buraka auto kupujesz -

kupujac auto wystarczy spojrzec na sprzedajacego i wszystko widac- taka mala rada na przyszlosc

audiofil_ALPINE Kupowanie używanego samochodu (tym bardziej espero) na giełdzie/z ogłoszenia/od znajomego to nie to samo co salon samochodowy. Nigdy nie kupisz w 100% tego co Ci się wymarzy.

Panowie Dyskutanci!
rozwalacie mnie..czemu tak latwo wpadacie w jakies dygresje..pytanie bylo przeciez tak niewinne:)))
notabene mam ten sam problem..przetarlo mi sie oparcie w miejscu trzymania bocznego..kupilem dzis koszulki takie jak ma np lukasz gajer..ale musze powiedziec ze u niego to jakos lepiej wyglada przynajmniej na fotce..a na dodatek nie zakrywaja mi tego miejsca wiec problem wciaz aktualny..tylko ze wolalbym jakies info z wawy..

pozdrawiam

Jest taki magik w Ursusie na ul.Robini 8A tel.667-72-65, naprawiałem u niego fotel. Poza tym robi tapicerkę od A do Z. Lego robił tam skórę w swoim Espero...
Gość jest super, za cała tapicerkę w Espero chciał od 500-1000złw zależności od materiału i zachcianek.

Cytat:
2003-02-18 21:22:04, qbaj pisze:
...notabene mam ten sam problem..przetarlo mi sie oparcie w miejscu trzymania bocznego.

Trochę samozaparcia/nerwów/igły i nici nie wystarczą. Też mam przetartę w okolicy mej lewej pachy na długości 2 cm i zamierzam jak się ociepli wysłać żonę na kilkanaście minut do auta.

A co można zrobic jesli te siedzenie kierowcy zaczyna skrzypiec...dzwiek robi sie stopniowo nie do zniesienia (chyba, ze wlacze glosno radio) - ale pytanie jest poważne :)
Robert

Cytat:
2003-02-27 22:17:25, rjsunset pisze:
A co można zrobic jesli te siedzenie kierowcy zaczyna skrzypiec...dzwiek robi sie stopniowo nie do zniesienia (chyba, ze wlacze glosno radio) - ale pytanie jest poważne :)
Robert

U mnie to samo...

Pod siedzenie i WD40.

Wklad do fotela (lewy i prawy taki sam) to wydatek w ASO okolo 190zl.

« Poprzedni | Następny »