Nowy projekt : Esperaków portret wlasny

« Poprzedni | Następny »
Panowie wpadlem na bardzo fajny pomysl, co wy na to zeby dowiedziec sie wszystkiego o samochodac klubowiczow?? wieedziec jakie sa, jakie silniki, czy sa zmodyfikowane, a jesli tak to jak itp itd ??

Oczywiscie ze tio jest banalnie proste, wystarczy zrobic mnostwo ankiet!! a potem zrobic z tego odpowiednie wykresy i potem dodatkowa strone u nas i wszystkiego sie bedzie mozna dowiedziec!!
oto kilka propozycji pytan:

Jaki jest rocznik twojego espero?
Jaki masz kolor karoserii?
Jaki masz silnik?
Przebieg?
Czy dokonales jakis modyfikacji??
jakie masz modyfikacje?
Czy posiadasz instalacje gazowa?
Jakiej firmy instalcje gazowa?

Jest jeszcze mnostwo...
Ale cala ta sprawa pozwoli nam na stworzenie swoistego obrazu espero w naszym klubie... bedzie to swoista baza danych... Kazdy bedzie mogl sie dowiedziec co i jak i dlaczego i przede wszystkim ile

Co wy na to ?

Ja proponuje jeszcze z okazji 6 miesięcy działania nowego forum przyznać tytuł najładniejszego i najmadrzejszego klubowicza - oczywiście myslę o sobie
Moge też zostać najbardziej zdenerwowanym klubowiczem - jak Lasombra nie umozliwi mi, i to bez ankiet, mozliwość korzystania z całości menu bez zmieniania rozdzielczości.
Co do tematu głównego to popieram w całości.

ej bez zartow to jest moj powazny pomysl, i uwazam ze jest dosc ciekawy i hmmm bedzie na pewno interesujkacy dla wiekszosci jak go skoncze..

Jakie zarty, ja całkiem poważnie o tych tytułach .
A co do reszty to przeciez napisałem, że popieram.

wlasnie wlasnie..nie moge ogladac menu..szybko dodaj suwak..

Czy ja wiem Lasombra czy jest sens?
Przecież wszystkie te informacje są zawarte w prywatnej zakładce każdego z Klubowiczów!
(no chyba że się komuś nie chciało i wpisał tam tylko swój login któego używan na forum...)

w sumie tak.. ale chodzi o jakies zebranie tego do kupy.. bedziemy wtedy wiedziec wszystko... ile procent jest silnikow taki a jki innych... ja sadze ze to jest sensowne, rozpoczne prace nad tym jak juz wy wyrazicie swoja opinie...

jak już będziesz zbierał dane to chętnie się dołączę...

a z moich obserwacji to stawiam taką kolejność
1. miejsce 1.5GLX
2. miejsce 1.8 CD
3. miejsce 2.0 CD, pod względem ilości :D

Według mnie bardzo dobry pomysł.

Pomysł mi się podoba dodał bym jeszcze wiek i stan cywilny oraz ilości latorośli wożonych przez użytkowników - spotkałem się z zarzutem że takimi autami jeżdżą za przeproszeniem ... stare pierdoły

dobra panowie...
To ja przygotuje liste ankiet ktore bede sukcesywnie umieszczal...
bede je zamykal po 7 dniach albo jak zaglosuje 40% klubowiczy...

Macie jakies propozycje na pytania ??

Ankiety bede umieszczal w seriach po trzy, i po tygodniu zachowywał dane i wstawial kolejne trzy, albo nawet cztery ale nie wiecej zeby was nie zameczyc...

Akiety proponowane jako piersze:
-wersja Espero?
-Rocznik ?
-Przebieg ?
-Kolor lakieru ?

te cztery ankeity umieszcze jako pierwsze.
Moze nawet na biezaca wrzuce do dzialu Klub Espero dzial "EPW" :D czyli esperakow portret wlasny, i tam bede umieszczal wykresy i krotkie opisy...

Zastanowiłem się nad metodą, którą obrałes przy zbieraniu tych informacji tzn. zamykania nakiet po np 7 dniach lub po oddaniu głosów przez 40% klubowiczów. Moim zdaniem jest ona niedobra. Należy mianowicie odróżnic cel któremu mają te ankiety, a więc zebrania całości danych o autach, którymi jeżdzimy od sytuacji gdy celem ankiety stac ma się podjecie jakiejś decyzji, czy dokonanie wyboru. W tym drugim wypadku sposób obrany przez Ciebie jest trafny, jednak gdy chcesz mieć obraz, przegląd całokształtu informacji nigdy go nie uzyskasz ta metodą. Rozumiem co Tobą kierowało (przeciez nigdy nie zagłosują wszyscy i to z róznych powodów), proponuje jednak bys zachował aktywne te ankiety przez cały czas a wtedy na bieżąco bedą zmieniac się wraz z głosującymi ich wyniki a ich obraz bedzie coraz bardziej pełny a co za tym idzie będzie skłaniał sie ku prawdzie.
Tworzenie bowiem jakis ogólnych wniosków czy wykresów po 7 dniach działania ankiety na forum da przekłamane wyniki, zdąża w niej wziać udział tylko najaktywniejsi klubowicze. którzy np w wiekszości jeżdza espero z silnikami 1.5 lub maja przecietnie 70 tys. km a o to przeciez Tobie nie chodzi. Nie ma bowiem w tym przypadku mowy o jakims błędzie statystycznym
Może uda się wiec technicznie zrobic jakąs nowa zakładke pod którą znajdowac bedą się te ankiety z wynikami.
Co do podawania stanu cywilnego, ilości dzieci itd. nie rozumiem co to ma wspolnego z motoryzacja i tematyka strony.

"...Co do podawania stanu cywilnego, ilości dzieci itd. nie rozumiem co to ma wspolnego z motoryzacja i tematyka strony..."

A ja się z tym nie zgodzę!
To jest w końcu KLUB i sam jestem ciekaw jakich "członków" posiadamy - czy są to tatusiowie, nastolatki, czy jeżdżą samochodami rodziców czy własnymi...itp...

Ok Łukasz, ale jesli tak to tylko łacznie z podaniem stanu majatkowego

Ładnie ładnie... wyjdzie, że mam lepszy samochód od swojego ojca, że mam 20lat i nie mam dzieci :)

Ot przeciętny klubowicz Espero.. ?

P.S. W czerwcu bedzie 21 :)

Ok panowie to ankiety beda dlugo ale po 10 dniach zdejme z nich priorytet...

Cytat:
2003-02-24 14:56:08, KeyJey pisze:
Ładnie ładnie... wyjdzie, że mam lepszy samochód od swojego ojca, że mam 20lat i nie mam dzieci :)

Ot przeciętny klubowicz Espero.. ?

No u mnie wyjdzie podobnie, tylko wiek -2

Mam pytanie co kierowało Młodzieżą - nie obciążoną rodziną, że kupili sobie espero. To pytanie do 18, 20 latków. Pamiętam, że w tym wieku miałem raczej inne wyobrażenie o samochodzie dla mnie.

Po 1 - silnik 2.0 ( przynajmniej w moim przypadku)
Po 2 - instalacja gazowa
Po 3 - pelna opcja - elektryka itd w serii
Po 4 - CENA :) (czyzby powinna byc na 1 miejscu )
Po 5 - wyglad zewnetrzny :) poprostu mi sie podoba
Po 6 - ... rodzina tuz tuz... kto wie moze i Espero w tym pomoze

To chyba tyle.. QLogic masz cos jeszcze.. ? :)

« Poprzedni | Następny »