KUŁDE OSZALEJE

« Poprzedni | Następny »
TANKOWAŁEM DZIŚ PAIWO ZA 3,59 ZWYKŁE Pb95

QURDE GO MOTYLA NOGA MAĆ..... Niedługo to pod 4 zeta podejdzie....i skad ja biedny student mam na to brać....
chyba przyłacze się do pruszkowa

Niech USA rozwali tego oszołoma i będzie św spokój....a ceny wrócą do normy!

Generalizując TAK DLA WOJNY ...NIE DLA WYSOKICH CEN PALIWA
jak się usa nadal będzie czekało na ONZ ...... to sam tam pojade i Sadama wykończe

Tomku to dopiero początek Twoich zmartwień.

Poczekaj aż się zacznie, wtedy rano się obudzisz a tu Pb po 6 PLN za litr.

Powinieneś zamontować LPG w tym momencie jak tylko o tym pomyślałeś.

tiaaa a co ja mam powiedziec jak zawsze tankuje 98 Pb dobrze jest jakjest w okolo 3,85

HEHE wydaje mi się ,że Tomek M. powoli stara się nas przygotować na to ,że założy GASSSSSSSSSSSSSSSSSS

Lassombra a dlaczego tankujesz 98 ?

Pozdr
Jadzwin

Ciekawostka - w stacji paliw "Orlen-u", gdzie zawsze tankuje gazz, Pb-zło bez wzgledu na wartość oktanową i rodzaj jest w tej samej cenie tzn po 3.45 PLN/L

Niezależnie od wariantu (USA-Iraq) i tak prof.Kołodko i/lub
jego następcy zdbają o to byś szalał (sprawdź ile podatku jest w benzynie !). Niestety potrzeby Onych stale rosną a ktoś musi
je spełniać.
Więc popatrz na podpis poniżej i spoko ...

Chodzi mi dokladnie o to ze benzyna 98 ma mniejsza wartosc kaloryczna poniewaz zawiera wiecej dodatkow ktore obnizaja ryzyko wystapienia spalania stukowego. Wobec tego uzywajac 98 w silnikach przysosowanych do 92 powoduje spadek mocy (pewnie niewielki) oraz spadek zasobnosci portfela tankujacego :)

Pozdr
Jadzwin

Cytat:
2003-02-25 15:47:16, Jadzwin pisze:
Chodzi mi dokladnie o to ze benzyna 98 ma mniejsza wartosc kaloryczna poniewaz zawiera wiecej dodatkow ktore obnizaja ryzyko wystapienia spalania stukowego. Wobec tego uzywajac 98 w silnikach przysosowanych do 92 powoduje spadek mocy (pewnie niewielki) oraz spadek zasobnosci portfela tankujacego :)

Pozdr
Jadzwin

Dokładnie.

A wartość u nas to 91 oktanów.

Ja przestałem jakieś kilka lat temu spoglądać przy zakupie paliwa na jego cenę, po co się denerwować, tankowałem dzisiaj i po prostu nie wiem ile płaciłem za litr, cena nie jest w zaden sposób zależna ode mnie a więc dałem sobie z tym spokój, a jeżdzić autem czasami muszę.

100% racji co to bez sensu tankowania naszych samochodów benzyną 98 !!!
Jadźwin ma rację i popieram go jak najbardziej !!!

...zresztą samemu przećwiczyłem to na własnej szkórze...
na Shell V-Power Racing 99 Esperak chodził mi tragicznie - taki sam mół jak na gazie!
...z kolei po zatankowaniu zwykłej 95 ma takiego kopa że ja pierdziu !

Coś w tym może i jest.

Przecież można zmienić selektor oktanowy bynajmniej w 1.8 i 2.0.

Jedno tankowanie być może to za mało, aby układ sterowania zdażył się przystosować.

ooo wlasnie był bym wdzięczny jak byś mi to jeszcze raz przesłał.....miałem mały format C:...... i to gdzieś zrobiło papa....a wydrukowanego wynalazku znaleźć nie moge....

Odnajdę dyskietkę i wyślę.

----
----------
Piotr

[ wiadomość edytowana przez: -Piotr- dnia 2003-02-26 11:53:31 ]

Do ŁUKASZ_GAJER: JA tankuje cały czas ostatnio (gdzies od 2 miesiecy) V-POWER 99 RACING i jakos samochod jezdzi ok, a napewno o niebo lepiej w porownaniu z 95 tankowana na CPNie

a czy wiesz że ten cudowny V-power.....jest właśnie zwykłym paliwem 98 z Orlenu, z domieszkami czyszczącymi....

SERIO!
V-power to bajka dla ....no tych co mają szczęście (przypomnijcie sobie przysłowie )
...oraz dla tych co mają kase

No a wracając do ceny to po wstąpieni Polski do UE będzie minimum 4.50 PLN cóż wszystko dla dobra naszych dzieci

No a wracając do ceny to po wstąpieni Polski do UE będzie minimum 4.50 PLN cóż wszystko dla dobra naszych dzieci

Włąsnie oglądałem BILANS w TVN24 i mówili ,że po orozpoczęciu wojny w Zatoce cena Pb95 podskoczy do ok. 4,60 zł. Po paru tygodniach powinna spaść - Panowie NO LPG - radzę robić zapasy na ten cięzki miesiąc.

Cytat:
2003-02-27 19:48:06, -JACO- pisze:
Włąsnie oglądałem BILANS w TVN24 i mówili ,że po orozpoczęciu wojny w Zatoce cena Pb95 podskoczy do ok. 4,60 zł. Po paru tygodniach powinna spaść - Panowie NO LPG - radzę robić zapasy na ten cięzki miesiąc.

Róbta zapasy...

Mi tu śmierdzi dawnym systemem...

« Poprzedni | Następny »