Toledo98/problem z elektryką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Poradzcie co moze byc powodem gaśniecia silnika podczas jazdy
(sprawdziłem-brak zasilania cewki zapł.,pompa paliwa wtedy też nie ma zailania).Resetuje wtedy cała elektronike przez odłaczenie klemy i problem znika...Po podpieciu do .komputera- żadnych błedów nie wykrywa....od kiedy go kupiłem ...(rok temu)zawsze trapił mnie ten problem tylko wtedy ...nigdy mi nie zgasł podczas jazdy. Problemem było uruchomienie go gdy był rozgrzany( ale zawsze powodem był brak pradu w obw. zasilania). Aby za bardzo nie grzebać.... wyciagam wtyczkę z ..czujnika halla...i sprawdzam czy jest w niej prąd(stacyjka oczywiscie załączona)a pradu nie ma .a powinien być. Pojawia sie gdy zrobie reset poprzez ponowne podłaczenie klemy.Pali na dotyk.Dzieje sie to sporadycznie........2-5 razy w m/cu
a był okres kiedy był /spokój/przez 3 m-ce.Nie zawsze odłaczam kleme, czasami wystarczy chwilke odczekac i jest OK.Ostatnio zdarzyło mi sie kilka razy że zgasł podczas jazdy i .. po chwili 10 sek. załapał.(stacyjka zał., samoch. w ruchu)czyżby któryś z przekazników robił mnie w ..balona...Jezeli ktos spotkał sie z podobnym problemem prosze o opinie...Pozdrawiam.

Witam.Nikt nie odpowiedział...spox......Zabrałem sie do pracy by znależć przyczynę mych problemów... i okazało się ze .....chochliki....wdarły sie do przekaźnika nr.30.Tzw ..zimny lut był powodem wszystkiego.....Pozdr.