Silnik 3.5 do E34 525???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem, (widzialem sporo postow na ten temat ale nie dokladnie znalazlem to o co mi chodzi) a mianowicie w mojej E34 525 (170km) zuzyl sie troszke silniczek . Po podliczeniu kosztow remontu wyszlo mi na to ze taniej mi wyjdzie kupic silniczek 3.5 literka . Jednak zastanawiam sie czy bede mial duzo problemow z montazem itp. ? Moj mechanik twierdzi ze to jest prosta sprawa(ale czy napewno ). Dodam ze on sam jezdzi Beta 5 z 3.5 litrowym motorkiem a sprezyny i amorki mamy takie same. Moze ktos sie zna na tym albo cos takiego juz robil??

Cytat:
2005-07-23 20:08:07, mazi24 pisze:
Witam. Mam problem, (widzialem sporo postow na ten temat ale nie dokladnie znalazlem to o co mi chodzi) a mianowicie w mojej E34 525 (170km) zuzyl sie troszke silniczek . Po podliczeniu kosztow remontu wyszlo mi na to ze taniej mi wyjdzie kupic silniczek 3.5 literka . Jednak zastanawiam sie czy bede mial duzo problemow z montazem itp. ? Moj mechanik twierdzi ze to jest prosta sprawa(ale czy napewno ). Dodam ze on sam jezdzi Beta 5 z 3.5 litrowym motorkiem a sprezyny i amorki mamy takie same. Moze ktos sie zna na tym albo cos takiego juz robil??

Myśle że kłopotów nie powinno być wiele, skoro mechanik jeździ takim autkiem to chyba wie co mówi a jak nie to w koncu on się będzie męczyć! Zastanów się może nad np 3.0V8 - mniejsze spalanie i większa kultura pracy