Problemy z gazem w Getzie 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Hyundaia Getza 1,3 i gaz BRC Fly Sequent.
Jakies 2000km po zalozeniu po zatankowaniu przy jezdzie na gazie zaczela migaz kontrolka sprawdz wtryski, samochod baaardzo oslabl i silnik pracowal nierowno. Okazalo sie ze jeden wtryskiwacz gazu nie dziala, panowie specjalisci najpierw zwalali to na gaz w koncu wymienili wtryskiwacz na nowy. Kolejne 2000 i to samo, znow po zatankowaniu (na zupelnie innej stacji) samochod chodzi na 3 wtryskiwacze, dzis jade do serwisu ale az boje sie ich dedukcji i pomyslow. Dodam ze wtrysk odwiesza sie i zaczyna pracowac po dluzszym postoju (powiedzmy 8 godz).

No w sumie zawsze sie cos psuje! Ale co Ty sie przejmujesz przeciesz masz to na gwarancji. I jesli ci ktos mowi ze to przez gaz to zasmiej mu sie w twarz i powiedz ze musi naprawiac! A jak nie to dzwon odrazu do centrali hyundaia (ja tak zrobilem w sprawie szyby ktora miala byc za 2 tygodnie).
Ja tez mam gaz w swoim getzie ale z moim wszystko jak najbardziej ok, prawdopodobnie zalozyli ci jakas czesc wadliwa albo cos zle zmontowali. Trzeba jechac i patrzec im na rece jak naprawiaja.

PS i dodam ze ja tankuje na bardzo roznych stacjach.

[ wiadomość edytowana przez: kogut69 dnia 2005-08-01 09:19:17 ]