Stukanie w okolicy tylniego prawego błotnika

« Poprzedni | Następny »
Cościk stuka w mojej ładnej w okolicach tylniego prawego błotnika.
Nie mogę zlokalizować co to jest. Są to delikatne stuki na niewielkich
nierównościach.Wymieniłem amorek i nic. Odsuwałem tą pilśniówkę za tylnią kanapą i nic tam
takiego nie znalazłem. Odkręciłem nadkole i nool. Pozostało mi tylko odsunąć
zbiornik na paliwo i może coś tam... No nie wiem. Szukałem na forum,
ale niczego podobnego nie znalazłem. Jakby ktoś miał doświadczenie z podob
nymi stukami to proszę o odpo.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-08-22 18:55:41 ]
[ powód edycji: korekta tytułu ]

ja mam tak w samarze ze na nierownosciach taki mi klekota cos z tylu i co to jest, wina recznego zaluzny i na wybojach lata w kole, moze u ciebie to tez to

Cytat:
2005-08-22 15:35:55, marcingrajewo pisze:
Cościk stuka w mojej ładnej w okolicach tylniego prawego błotnika. Nie mogę zlokalizować co to jest. Są to delikatne stuki na niewielkich nierównościach.Wymieniłem amorek i nic. Odsuwałem tą pilśniówkę za tylnią kanapą i nic tam takiego nie znalazłem. Odkręciłem nadkole i nool. Pozostało mi tylko odsunąć zbiornik na paliwo i może coś tam... No nie wiem. Szukałem na forum, ale niczego podobnego nie znalazłem. Jakby ktoś miał doświadczenie z podob nymi stukami to proszę o odpo.

mi tez tak stuka i po zatrzymaniu tez ci stuka??? jesli tak to ja obstawiam pływak w zbiorniku ale nie mam pewnosci

Moze masz wybite gumy w drążkach lub któryś drążek się poluzował. Mi kiedyś cosstukało, szukałem, sprawdzałem szarpałem aż okazało sie, że poluzował sie na śrubie przy nadwoziu lewy długi drążek. Po dokreceniu było git.

No dzieki, ale jak sprawdzić luz na długim drążku, bo ja go (przy podniesionym kole) szarpałem go i nic. Może trzeba podnieść pojazd człkowicie - obydwa koła i wtedy. Acha i jeszcze jedno co może być powodem podniesienia d..y przy prawej stronie.
Czy to może amorek. A jeśli tak to który ?Dodam, że wymieniłem ten po prawej. Przed wymianą też był podniesiony.

« Poprzedni | Następny »