Stukanie w okolicy tylniego prawego błotnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cościk stuka w mojej ładnej w okolicach tylniego prawego błotnika.
Nie mogę zlokalizować co to jest. Są to delikatne stuki na niewielkich
nierównościach.Wymieniłem amorek i nic. Odsuwałem tą pilśniówkę za tylnią kanapą i nic tam
takiego nie znalazłem. Odkręciłem nadkole i nool. Pozostało mi tylko odsunąć
zbiornik na paliwo i może coś tam... No nie wiem. Szukałem na forum,
ale niczego podobnego nie znalazłem. Jakby ktoś miał doświadczenie z podob
nymi stukami to proszę o odpo.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-08-22 18:55:41 ]
[ powód edycji: korekta tytułu ]

ja mam tak w samarze ze na nierownosciach taki mi klekota cos z tylu i co to jest, wina recznego zaluzny i na wybojach lata w kole, moze u ciebie to tez to

Cytat:
2005-08-22 15:35:55, marcingrajewo pisze:
Cościk stuka w mojej ładnej w okolicach tylniego prawego błotnika. Nie mogę zlokalizować co to jest. Są to delikatne stuki na niewielkich nierównościach.Wymieniłem amorek i nic. Odsuwałem tą pilśniówkę za tylnią kanapą i nic tam takiego nie znalazłem. Odkręciłem nadkole i nool. Pozostało mi tylko odsunąć zbiornik na paliwo i może coś tam... No nie wiem. Szukałem na forum, ale niczego podobnego nie znalazłem. Jakby ktoś miał doświadczenie z podob nymi stukami to proszę o odpo.

mi tez tak stuka i po zatrzymaniu tez ci stuka??? jesli tak to ja obstawiam pływak w zbiorniku ale nie mam pewnosci

Moze masz wybite gumy w drążkach lub któryś drążek się poluzował. Mi kiedyś cosstukało, szukałem, sprawdzałem szarpałem aż okazało sie, że poluzował sie na śrubie przy nadwoziu lewy długi drążek. Po dokreceniu było git.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

No dzieki, ale jak sprawdzić luz na długim drążku, bo ja go (przy podniesionym kole) szarpałem go i nic. Może trzeba podnieść pojazd człkowicie - obydwa koła i wtedy. Acha i jeszcze jedno co może być powodem podniesienia d..y przy prawej stronie.
Czy to może amorek. A jeśli tak to który ?Dodam, że wymieniłem ten po prawej. Przed wymianą też był podniesiony.