Stacje LPG w Niemczech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kolejna prosbe ...

Czy wie ktos jakie prblemy mozna napotkac w Niemczech bedac uzytkownikiem LPG.

Mianowicie chodzi mi o to czy poza redukcja moge napotkac jakies problemy zwiazane z tym tematem .... czy ciezko jest znalezc stacje ktora oferuje tankowanie gazu ? i orientacyjnie ile kosztuje litr gazu tam ...

Dziekuje rowniez za pomoc w uzyskaniu informacji na temat ubezp OC.

P.S.
Według mych wnikliwych poszukiwan najlepsza oferta jest opcja jaka proponuje firma Alanz.

Pozdrawiam ...

Jutro wyjeżdzam wiec za dwa tygodnie zdam pelen raport

Nie wiem ile już razy byłeś w Niemczech, ale za granicą zdarza się im czepiać do haka, który jest zamontowany z tyłu, a niedemontowalny, który nic nie ciągnie (czyli nic nie ciągniesz - nie powinieneś mieć założonego haka:] ). Mi się to nie zdarzyło, ale już musiałem niedawno jechać na granicę, żeby z kumplem się wymienić na samochody, bo nie chcieli go puścić:] Gazik może być trochę droższy niż u nas

Taa ... to bedziemy sie scigac Ładnymi, do jakiego przejscia jedziesz ?? he i tak bede pierwszy hehe ...

W do niemczech jezdze Łada juz od ok 12-13 lat i mam hak zamontowany na stale i nygdy przenigdy nikt nic nie wspomnial naet o takim przepisie ... mozliwe ze go dopiero niedawno wprowadzili ... to sie zobaczy heheh .... ale teraz na szczescie jade 2-gim autem (takze Łada) ale ku memu spokojowi bez haku ale thnx for info

Lecz meritum mojego zapytania bylo to czy w niemczech nie ma problemu z dostepnoscia gazu na stacjach przy autostradzie a jezeli jest to czy daleko trzeba sie oddalac od A ?

Interesuje mnie takze koszt 1 litra gazu na obczyznie bo jezeli bedzie bardzo zblizona do kosztow etyliny to bede sie zastanawial na czym sunac ... na waszce zsybciej i wiecej adrenaliny hehhe
Ale przestrzegam przed miejscami gdzie sa fotoradary mozna znalezc takie miejsca na mapie drogowej na necie ... jezeli kogos to interesuje mam czas do jutra i moge przeslac takie mapki ... w razie co to msg me 500 717 013 887051111.

P.S. Powodzenia na trasie ... z wieloletniego doswiadczenia wyciagnolem wnioski iz nie nalezy zucac sie w oczy, jezeli ktos umie byc uprzejmym dla zielonych ludkow, i zawsze mowic cokolwiek ale zeby bylo chociaz w malym stopniu zgodne z prawda ....

Jezeli ktos wie i oeirntuje sie ile kosztuje tam gaz to prosze o informacje bo nie mam teraz czasu grzebac po necie .... lajf ... thnx. pozdro

Mam mapke stacji gazowych w Niemczech. Stacji troche jest ale nie za duzo. Cena litra waha sie miedzy 58-70 centow. Takie ceny ja widzialem ale ogolnie ostatnio ponad 60 centow. Napisz gdzie jedziesz to lukne w mapke i napisze gdzie jest cos takiego. Koncowki raczej maja ale trzeba zaplacic 20 euro kaucji najpierw.