Odklejony klosz reflektora - Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie poratujcie Waszym doswiadczeniem...
Odkleil mi sie lekko klosz reflektora od calej reszty i przecieka do srodka woda.
Po pierwsze: jak sie wyciaga caly reflektor z autka?
Po drugie: jak i czym trwale przykleic taki klosz?

wyciagnac to nie wiem ale skleic to silikonem najlepiej bezbarwnym.

Cytat:
2005-08-25 22:21:47, Alvpol pisze:
Po pierwsze: jak sie wyciaga caly reflektor z autka?

o ile dobrze pamiętam to reflektor mocowany jest na 4 sruby

Cytat:
Po drugie: jak i czym trwale przykleic taki klosz?

chyba najlepszy będzie silikon

a jak dostac sie do tych srub?

otworz maske klucz bodajze nr 10 do reki (albo 8 niepamietam)

odepnij sobie przewody dochodzace do reflektora, korektor hydrauliczny rowzniez.

tymze kluczykiem masz do odkrecenia 4 srubeczki (dosc sporo gwintu jest) po jednej w kazdym rogu reflektora, musisz sobie ze tak powiem "namacac" choc jak sie dobrze przypatrzysz to powinienes je widziec, ale trzeba sie mocno nachylic ogladajac reflektor od tylu

U mnie w 110 tam jest klucz 10.
DEx

Wielkie dzieki dcnt za info
Jutro powalcze z tym...
Aaaa, korektora hydraulicznego niestety juz nie posiadam - poprzedni wlasciciel sie go pozbyl...

u a na przegladzie sie nie czepiali o to, mi gderal ze jeden reflektor troche mniej dziala niz drugi niby mialem sobie nowy spprawic ale jakos zawsze jest cos pilniejszego do kupienia

Jakos tak sie sklada, ze na przegladach nigdy nie patrzyli mi na reflektory i ich dzialanie,
hmmm, ciekawe nie?
Tak wiec zero problemu...

no wlasnie Panowie jesli juz jestesmy w temacie reflektorów czy ktos probowal wsadzic takowy do naszych reflektorów?ring

hehe, to juz napewno na przegladzie nie przejdzie

ladniutko to wyglada, ale ciekawe jak sie sprawuje...

no wlasnie .fajnie fajnie wyglada .ciekawe trzeba by zmierzyc reflektor

Tak sie zastanawiam za w samarce tez mozna by bylo cos takiego wsadzic tyle ze prostokatnie umiescic. Moglo by to fajnie wygladac ale moglo by tez buraczano. Jak myslicie??

W koncu znalazlem czas i rozebralem reflektor.
Niestety oczom moim ukazal sie widok zniszczonego lustra reflektora (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) - pewnie przez ciagla ingerencje wody
Czy istnieje jakas metoda regeneracji lustra?

Cytat:
2005-08-29 14:31:41, Alvpol pisze:
W koncu znalazlem czas i rozebralem reflektor. Niestety oczom moim ukazal sie widok zniszczonego lustra reflektora (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) - pewnie przez ciagla ingerencje wody Czy istnieje jakas metoda regeneracji lustra?

Tak mozna regenerować lustro, są zakłady które pokrywają ponownie aluminim ale w przypadku łady to jest nieopłacalne taniej wyjdzie kupić używany reflektor i bez klopotu.

To, ze sa zaklady regenerujace lustra to wiem i nawet taki znalazlem - koszt regeneracji 80 zl i trzeba czekac ok tygodnia
Tak wiec lepiej kupic nawet nowy reflektor ktory we Wrocku kosztuje 128 zl.
Mi chodzilo raczej o metode regeneracji "chalupnicza"

Mozesz kupić puszke spraju ztakim chromem i sam pokombinować - wyjdzie taniej, ale za efekt nie ręczę.

Leszek nie da rady, spray pozostawi mikro zgrubienia i pęcherzyki, które w efekcie końcowym mogą załamywać światło. Polecam przejęci się po szrotach i kupić sam plastyk od lamp.
Dex

Jest jeszcze problem wysokiej temperatury produkowanej przez zarowke - farba moze sie normalnie zluszczyc...
Tez o takim rozwiazaniu myslalem, ale wszyscy mi to serdecznie odradzili

[ wiadomość edytowana przez: Alvpol dnia 2005-08-29 18:50:26 ]